bozdemir94
New member
- Reaction score
- 0
G.Saray'da temmuz ayı Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Adnan Polat'ın konuştuğu toplantıda kulübün borcu da açıklandı...
Galatasaray Üniversitesi'nde Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda, başkan Adnan Polat ile birlikte yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Adnan Polat'ın konuşma yaptığı toplantıda kulübün borcu da açıklandı...
BÜTÇE 320 MİLYON TL, BORÇ 167,9 MİLYON DOLAR
Divan Kurulu toplantısında Galatasaray Kulübü Mali İşlerden Sorumlu Koordinatörü Erdal Aslan tarafından üyelere bütçe ve borçlar hakkında bilgiler verildi.
Galatasaray Kulübü ve şirketlerinin 1 Haziran-31 Mayıs dönemleri için geride kalan yılda bütçesinin 201 milyon TL olarak gerçekleştiği, gelecek dönem için ise hedeflenen bütçenin 320 milyon TL olduğu aktarıldı.
Özellikle yayın gelirlerinde meydana gelen artışa dikkat çeken Aslan, geçen sezon 37 milyon TL olan yayın gelirinin, gelecek sezon 73 milyon TL'ye yükseleceğini vurguladı.
Hizmet alım maliyetinin geride kalan sezonda 173 milyon TL olduğunu, ancak gelecek sezonda bu rakamım 165 milyon TL'ye düşürülmesinin planlandığına dikkat çeken Erdal Aslan, bunun sağlanmasında yürütülecek transfer politikasının etkili olacağını anlattı.
Diğer yandan, gelecek 8 yıl için sözleşmeye bağlanmış sponsorluk ve reklam gelirinin 167,9 milyon TL olduğunu dile getiren Aslan, Galatasaray Kulübü'nün toplam net borcunun 167,9 milyon dolar olduğunu duyurdu. Aslan, mevcut borcun ise 118 milyon dolarının banka kredilerinden oluştuğunu ifade etti.
-TÜZÜK REDAKSİYON KOMİTESİNDEN İSTİFA-
Galatasaray'da Tüzük Tadil Genel Kurulu'nda, tartışmalı maddelerin yeniden düzenlenmesi için oluşturulan Tüzük Redaksiyon Komitesi üyelerinden Prof. Dr. Süheyl Batum, Divan Kurulu Başkanlığı'na gönderdiği yazıyla bu görevinden istifa ettiğini bildirdi.
Süheyl Batum yazısında, komisyona haberi olmadan üye yapıldığı, 6 Temmuz tarihindeki komisyon toplantısına katıldığında ise tüzüğün tartışmalı bazı maddeleri dışında komisyonun tasarruf yetkisi bulunmadığını ve bunun da hukuki olmadığını belirtti.
Öte yandan, Galatasaray Tüzük Tadil Genel Kurul Başkanı olan Duygun Yarsuvat ise daha sonra kürsüye gelerek yaptığı açıklamada, Süheyl Batum'un istifasını Divan Kurulu değil, Genel Kurul başkanlığına sunması gerektiğini söyledi.
-MÜKERREM TAŞÇIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA-
İlk yapılan Tüzük Tadil Genel Kurulu'nun ertelenmesi sonrası, ''Bunun olmasını sağlayanların ele başlarını tespit edip, Disiplin Kurulu'na vereceksin'' diyerek tepkisini dile getiren Mükerrem Taşçıoğlu, bu isteğinden vazgeçti.
Daha sonra isimleri tespit ederek Disiplin Kurulu'na vermek için çalışma yaptığını yazılı olarak anlatan Taşçıoğlu, ancak bu durumun kulüpte ekstra sıkıntıya neden olmaması için isteğinden vazgeçtiğini aktardı.
Ayrıca, Galatasaray Divan Kurulu'nun ağustos ayında toplanmayacağı, eylül ayında ise Ramazan Bayramı nedeniyle toplantının 15 Eylül Çarşamba günü olacağı belirtildi.
KAYNAK