pirate_fatih
New member
- Reaction score
- 0
Erzurumlu askere devre kaybı gitmiş. Okuma yazma bilmediği için onu derse sokmuşlar. Fakat kendi devresindekiler hep okumayı söktüğü için, bizimki çok geri kalmış.
Komutan sınıfa girmiş. Elinde kocaman bir kitap. Koymuş kitabı kürsüye ve sınıfa sormuş :
“Kim okumak ister?”
Herkes parmak kaldırmış, Erzurumlu tek kalmış. Utancından, üzüntüsünden kahrolmuş.
Neyse, komutan da kitabı getirmiş, yanındaki askerin önüne koymuş. Yanındaki okumaya başlayınca, Erzurumlu da merakla o tarafa eğilmiş. Bakmış tepede bir öküz resmi, altında da eğri büğrü çizgiler. Sıra arkadaşı o çizgilerin üstüne elini koymuş, okuyor.
“Ööööö – küüüz”
Sonra yanında bir pencere resmi, yine altında eğri büğrü çizgiler.
“Peeeen – ceeee – reeeee”
Bu iş hoşuna gitmiş bizimkinin. Hemen parmak kaldırmış :
“Gomutanım, ben de söktüm okumayı, okuyabilir miyim?” demiş.
Komutan bu işte bir bit yeniği olduğunu sezerek, “Oku bakalım arkadaşının kaldığı yerden” demiş.
Bizimki kitabı önüne çekmiş ve okumaya başlamış.
“Piiiii – siiik”, “Gaaaaaa – riiiiiii”, “Gaaaaa – vaaaat”
Komutan “Dur!” demiş, “Hadi kediyi gördün pisik dedin, kadını gördün gari dedin, o adama niye gavat dedin?”
“Baksana komutanım” demiş bizimki, “Herifin yanında cıbıldak avrat, buna gavat denmez de ne denir?”
Komutan sınıfa girmiş. Elinde kocaman bir kitap. Koymuş kitabı kürsüye ve sınıfa sormuş :
“Kim okumak ister?”
Herkes parmak kaldırmış, Erzurumlu tek kalmış. Utancından, üzüntüsünden kahrolmuş.
Neyse, komutan da kitabı getirmiş, yanındaki askerin önüne koymuş. Yanındaki okumaya başlayınca, Erzurumlu da merakla o tarafa eğilmiş. Bakmış tepede bir öküz resmi, altında da eğri büğrü çizgiler. Sıra arkadaşı o çizgilerin üstüne elini koymuş, okuyor.
“Ööööö – küüüz”
Sonra yanında bir pencere resmi, yine altında eğri büğrü çizgiler.
“Peeeen – ceeee – reeeee”
Bu iş hoşuna gitmiş bizimkinin. Hemen parmak kaldırmış :
“Gomutanım, ben de söktüm okumayı, okuyabilir miyim?” demiş.
Komutan bu işte bir bit yeniği olduğunu sezerek, “Oku bakalım arkadaşının kaldığı yerden” demiş.
Bizimki kitabı önüne çekmiş ve okumaya başlamış.
“Piiiii – siiik”, “Gaaaaaa – riiiiiii”, “Gaaaaa – vaaaat”
Komutan “Dur!” demiş, “Hadi kediyi gördün pisik dedin, kadını gördün gari dedin, o adama niye gavat dedin?”
“Baksana komutanım” demiş bizimki, “Herifin yanında cıbıldak avrat, buna gavat denmez de ne denir?”