TuBeRCuLuM
Active member
- Reaction score
- 0

European Club Association (ECA-Avrupa Kulüpler Birliği)'nın 6-7 Eylül 2010 tarihlerinde Cenevre'de yapılan Yıllık Genel Kurulu'nda Galatasaray A.Ş. Genel Müdürü Ebru Köksal ECA Yönetim Kurulu'na seçildi. Toplantıya Birliğe üye 151 kulübün temsilcileri katıldı.
ECA Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu'nu oluşturan 15 üyenin 11'i için seçimler yapıldı. Yapılan seçimlerde Galatasaray'dan Yönetim Kurulu'na seçilen Ebru Köksal, ECA Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra Kurumsal İlişkiler Çalışma Grubu (Institutional Relations Working Group) Eş Başkanlığı görevini de üstlendi. Köksal bu görevini ECA Başkanı Karl-Heinz Rummenigge ile birlikte yürütecek.
Seçimler sonrasında Genel Kurulda bir konuşma yapan ECA Başkanı Karl-Heinz Rummenigge seçimlerde bir ilkin gerçekleştiğini, Avrupa futbol kurullarında ilk kez bir kadının yönetime seçildiğini söyleyerek Ebru Köksal'ı tebrik etti.
Avrupa Kulüpler Birliği (European Club Association)'nin 2010-2012 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmek üzere seçilen üyelerin isimleri ve kulüpleri şöyle:
Galatasaray AŞ Genel Müdürü Ebru Köksal, Barcelona Başkanı Sandro Rosell, Inter Kulübü Direktörü Ernesto Paolillo, Olimpic Lyon Genel Müdürü Jean-Michel Aulas, CSKA Moskova Genel Müdürü Evgeni Giner, Bayern Münich Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, FC Porto Yönetim Kurulu üyesi Diogo Brandão, Anderlecht Yönetim Kurulu üyesi Michel Verschueren, Glasgow Rangers Genel Müdürü Jan McClelland, FK Partizan Genel Müdürü Marko Vjetroviæ ve FK Ekrana kulübü Genel Müdürü Aušrys Labinas.
Geçen hafta yapılan ilk tur seçimlerde, ECA Yönetim Kurulu'na Manchester United Genel Müdürü David Gill, AC Milan Genel Müdürü Umberto Gandini, Real Madrid Başkanı Florentino Perez ve AZ Alkmaar Genel Müdürü Maarten Fontein de seçilmişti. Bu üyeler UEFA Professional Football Strategy Council (UEFA Profesyonel Futbol Strateji Kurulu-PFSC)'da ECA'yı temsil ediyor.
Yeni seçilen ECA Yönetim Kurulu ilk toplantısında görev bölümü yaptı. Karl-Heinz Rummenigge Başkanlığa seçilirken, Michele Centenaro da Genel Sekreterlik görevini üstlendi. Başkan yardımcılıklarını ise Umberto Gandini, Sandro Rosell ve John McClelland yürütecek.
Kurumsal İlişkiler Çalışma Grubu dışında diğer Çalışma Grupları ve Başkanları da şöyle oluştu: Yarışmalar Çalışma Grubu (Competitions- Başkan Umberto Gandini), Pazarlama ve İletişim Çalışma Grubu (Marketing and Communication- Başkan Sandro Rosell), Finans Çalışma Grubu (Finance- Başkan Ernesto Paolillo ve Jean-Michael Aulas), Gençlik Çalışma Grubu (Youth- Başkan Maarten Fontaine)
Galatasaray Spor Kulübü olarak ECA Genel Kurulu seçimlerinde kulübümüze verdiği desteklerden ötürü Sayın Şenes Erzik'e, Türkiye Futbol Federasyonu'na, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne teşekkür ediyoruz.