- Reaction score
- 0
http://yukleresim.com
Beko Ligi finalinde durumu 2-1'e getiren Galatasaray, seriyi eşitlemek için bugün sahaya çıkacak. Cim Bom, Fenerbahçe'yi bir kez daha Abdi İpekçi'de ağrlayacak
26 yıl sonra İki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasarayı karşı karşıya getiren Beko Basketbol Ligi final serisinin dördüncü maçı bugün oynanacak.
Saat 19.00da başlıyor
Galatasaray Cafe Crownın ev sahipliğinde, Abdi İpekçi Spor Salonundaki derbi saat 19.00da başlayacak ve Spormaxten naklen yayınlanacak. Ezeli rakipleri 26 yıl sonra karşı karşıya getiren ve 0-0 eşitlikle başlayan final serisinde kendi evindeki ilk iki maçı 81-59 ve 95-74lük sonuçlarla kazanan Fenerbahçe Ülker 2-0 öne geçerken, taraftarının önündeki önceki günkü maçı, 84-84 biten normal süre sonrası 97-93 kazanan Galatasaray Cafe Crown, durumu 2-1e getirdi. Toplamda dört galibiyete ulaşacak takımın 2010-2011 sezonu şampiyonu olacağı play-off final serisinin beşinci maçı 14 Haziran Salı günü Sinan Erdem Spor Salonunda oynanacak.
Sakatlıklar can sıkıyor
Potanın kralını belirleyecek final serisinde sona yaklaşılırken iki takımda da yaşanan sakatlıklar, antrenörleri zor durumda bırakıyor. Özellikle de Galatasarayda 4 numara pozisyonundaki sıkıntı coach Oktay Mahmutiyi kadro konusunda epey zorluyor. Yarı finalde sakatlanan ve 7 gün önce menisküs ameliyatı olan Rancikin ardından Shumpertın da sakatlanması Sarı-Kırmızılıları iyice sıkıntıya soktu. Sumpertın büyük ihtimalle bugün forma giyemeyeceği, coach Mahmutinin alternatif olarak Haluk Yıldırımı bu mevkide oynatacağı bildirildi. Ayrıca pazartesi günü idmanlara başlayan Rancikin de kadroda olma olasılığı yüksek. Bu arada Fenerbahçede Tomas ile Ömer Onan ufak bir sakatlık yaşasa da bugünkü mücadelede forma giyecek.
Hakan Üstünberk:Son topa kadar bırakmayacağız
Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Hakan Üstünberk, Final serisini sonuna kadar bırakmayacağımızı gösterdik. Mücadelemiz son topa kadar devam edecek. Bu takım niye finalde olduğunu gösterdi. Sakatlıklar var ama Galatasaray formasıyla sahaya çıkan 5 oyuncu, kazanmak için elinden geleni yapıyor. Taraftarımız da muhteşemdi dedi. Üstünberk ayrıca Ender ve Furkan transferleriyle ilgili şöyle konuştu: Transfer dönemi başlıyor. Menajerler de boşta kalan oyuncuları her kulübe teklif ediyor. Ama bizde şu an biten hiçbir transfer yok.
Nedim Karakaş:Kazanacağımızı düşünüyorum
Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Yarınki (Bugünkü) mücadeleyi kesinlikle oyuna iyi konsantre olup kazanacağımızı düşünüyorum. 3. maçtaki hataları bu maçta yapacağımızı sanmıyorum. Özellikle ilk devrede rakibimize 50 sayı attırdık. Bu bizim savunma anlayışımıza uygun bir durum değil. Teknik heyetimiz mutlaka tedbirini alacaktır.
Oğuz Savaş tepkisi
Karakaş ayrıca, final serisinde hakemlerin çaldıkları veya çalmadıkları düdüklerle oyuncuları Oğuz Savaşı adeta oynatmadıklarını savundu. Karakaş: Oğuzdan hiç faydalanamıyoruz. Tek nedeni; hakemlerin çaldıkları veya çalmadıkları düdükler olunca oyuncular sinirlenebiliyorlar. 3. maçta bir
faulden sonra hakeme itiraz etti ve teknik faul aldı. Gerçi bunu yapmaması lazım ama neden oynatmadıklarını merak ediyorum.
Kaynak