G.Saray 0-0 F.Bahçe [TSL 27.Hafta - Tek BaşLık]

black06

New member
Reaction score
0
Dünyanın 1 numaralı derbisi ne sadece 146 saat kaldı:D nefeslerin tutulduğu iki rakibinde puan kaybına tahammülü olmadığı bütün dünyanın gözünün üstünde olacağı dev derbide bakalım gülen taraf kim olacak.Dostluk havası içinde geçmesini temenni ediyor her iki takımada başarılar diliyoruz.Ve tabiki FENERBAHÇE diyoruz :)
20080422081012.jpg

FENERBAHÇE - GALATASARAY maçları, 12 değişik statta oynandı

İNÖNÜ : 130 maç - FENERBAHÇE : 109 maç - ALİ SAMİ YEN : 45 maç - TAKSİM : 36 maç -
ŞEREF : 20 maç - ANKARA 19 MAYIS : 12 maç - ATATÜRK OLİMPİYAT: 2 maç -
İZMİR ATATÜRK : 1 maç - ANKARAGÜCÜ : 1 maç - OFFENBACH : 1 maç -
FRANKFURT: 1 maç - KÖLN: 1 maç

* Union Clup ve İttihatspor sahaları da Fenerbahçe stadı olarak alınmıştır.*

En fazla seyirci : 21.09.2003, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, Türkiye Ligi (2-2) 70.125 kişi.
Eski rekor: 21.01.1973, İzmir Atatürk Stadı, Hasan Tahsin Kupası (2-1) 66.701 kişi.

En az seyirci : 17.11.1922, Fenerbahçe Stadı, 1922-1923 İstanbul Ligi (3-0) 14 kişi
(Şiddetli yağmur altında yapılan ve hakem Fethi Tahsin Başaran'ın şemsiyeyle yönetmek zorunda kaldığı maç)

FENERBAHÇE GALATASARAY

Uzun dönem 20/11/1949 - 22/05/1951 arası, 11 maç. 17/05/1942 - 01/12/1946 arası, 18 maç
kazanamayanlar 09/05/1976 - 19/01/1980 arası, 14 maç
29/04/1973 - 14/12/1975 arası, 13 maç

Üst üste en çok 30/06/1922 - 02/11/1923 arası, 5 maç. 17/01/1909 - 26/20/1913 arası, 7 maç.
kazananlar 16/08/1976 - 09/01/1977 arası, 5 maç. 01/06/1941 - 17/05/1942 arası, 6 maç.

Berabere kalınmayan 03/03/1916 - 23/01/1925 arası, 21 maç.
dönemler 17/05/1989 - 21/08/1993 arası, 14 maç.

Üst üste beraberlikler 5 ayrı dönemde, 4'er maç.

İlk golleri atanlar 04/01/1914 17/01/1909
Hasan Kamil Sporel Emin Bülent Serdaroğlu

En çok gol atan oyuncular Zeki Rıza Sporel (27) Metin Oktay (19)
Alaaddin Baydar (24) Hakan Şükür (16)
Lefter Küçükandonyadis (20) Tanju Çolak (14 GS, 8 FB için)
Naci Bastoncu (15) Cemil Gürgen (12)
Cemil Turan (14) Emin Bülent (12)
Osman Arpacıoğlu (12) Gökmen Özdenak (10)
Aykut Kocaman (12)
Selçuk Yula (8)

1.Ligde en çok gol atan oyuncular Aykut Kocaman (8) Metin Oktay (9)
Tanju Çolak (6) Hakan Şükür (7)
Elvir Bolic (6) Ayhan Elmastaşoğlu (5)
Osman Arpacıoğlu (5) Gökmen Özdenak (4)
Cemil Turan (4) Erdal Keser (4)
Augustine Okocha (4) Tanju Çolak (4)

Bir maçta en çok Zeki Rıza Sporel 19/09/1918 (4-0) 4 gol. Celal İbrahim 12/02/1911 (7-0) 4 gol.
gol atanlar Metin Oktay 18/12/1960 (5-0) 4 gol.

En çok oynayanlar Esat Kaner (49) Turgay Şeren (54)
Şeref Has (49) Cüneyt Tanman (53) Fikret Arıcan (46) Nihat Bekdik (44) Müjdat Yetkiner (46) Metin Oktay (44) Zeki Rıza Sporel (45)
Lefter Küçükandonyadis (44)

TAKIMLARINDA

En uzun süre oynayanlar Fikret Kırcan (1934-1956) 22 Yıl Turgay Şeren (1949-1967) 18 Yıl

En çok oynayanlar Müjdat Yetkiner (763 maç) Turgay Şeren (631 maç)
(Ligde: Bülent Korkmaz 432 maç)

En fazla gol atanlar Zeki Rıza Sporel (352 maçta 470 gol) Metin Oktay (491 maçta 545 gol)
(Ligde: Metin Oktay 217 gol)

KATILDIKLARI ORGANİZASYON SAYISI VE ŞAMPİYONLUKLARI

(Avrupa ve Balkan Kupaları hariç)

Resmi Katılım Şampiyonluk

Fenerbahçe 248 84
Galatasaray 246 75

Özel Katılım Şampiyonluk

Fenerbahçe 70 42
Galatasaray 56 19

BİRLİKTE YER ALDIKLARI ORGANİZASYON SAYILARI VE ŞAMPİYONLUKLARI

Katılım FB GS
Resmi 225 70 58
Özel 45 20 14
Toplam 270 90 72

İşimiz çok Zor ama, Biz o Stattan Çok zor ZamanLarımızda Ne GaLibiyetler Aldık.

İnş. Bu Seferde ÖyLe O Lacak

GaLatasaray'a kaşı cok başarıLıyız inş u seznda bunu dewm ettircez

Emre'den derbi yorumu !

263777.jpg

Fenerbahçeli ve Galatasaraylı futbolcular, Pazar günü oynanacak dev derbiyi değerlendirdi.

Fenerbahçe ve Galatasaraylı bazı futbolcular, derbi maç öncesi, eski futbolcu Saffet Akyüz'ün mağazasının açılışında bir araya geldi.

Bakırköy'deki mağazanın açılışına Fenerbahçe'den Semih, Emre, Burak, Galatasaray'dan da Ümit Karan, Arda ve Sabri katıldı.

Basın mensuplarının, hafta sonu oynanacak derbiyle ilgili sorularını yanıtlayan Arda ve Emre, centilmence bir maç olması temennisinde bulundu.

Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, maçın keyfini çıkarmak gerektiğini, kendilerinin futbolcular olarak böyle yapacaklarını ifade ederek, ''100 yıldır bu derbi oynanıyor. Sahada futbolcular centilmence mücadele edecektir. Sakatsız ve cezasız bir maç olsun. Bu maçı kazanan tabii ki avantaj elde eder ama şampiyonluk yarışından kimse kopmaz. Henüz geride kalan 7 maç olacak'' diye konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ise önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, ''Galatasaray ile puanlarımız aynı. Kazanan avantaj sağlayacak. Ben sahada futbolcuların centilmence mücadele edeceğine inanıyorum. Biz futbolcular ekmek parası için mücadele ediyoruz. Saha dışında da çok iyi arkadaşlarız. Ben de şu an Fenerbahçe'nin futbolcusuyum ve Fenerbahçe'nin menfaati için elimden geleni yapacağım'' şeklinde konuştu.

KonuLarı Tek BaşLık ALtında VereLim, Amaç Konu Açmak İçin Konu Açmak OLmasın...

Bitmez Tukenmez Askimiz, Kalbimizde Yasiyoruz,Tostları yiyedurun Metrobüsle geliyoruzzz :D:D:D

tabikide kanarya dostum banko :D

Ben her ne kadar depLasmanda oLsa Fenerbahçe'yi daha avantajLı görüyorum.Peki neden.
1.si Defansda GaLatasaray'da ciddi sorun var.Hatta bunun yansımasını MiLLi takımda gördük.
2. ise LincoLn'ün oLmaması.Takımın bütün yükü Arda'da oLacak.Yani takım Ardanın performansına göre oynuyacak.
3.Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısındaki performansı.Samiyendeki maçı hatırLayın =).
GaLatasaray'ın Fenerbahçe'yi yenmesi için Öncelikle Arda'dan başLayarak çok düzgün bir performans ortaya koyması lazım.
Bana göre maç 3-2 Fenerbahçe gaLibeyeti iLe biticek ve Güiza'dan yine goL bekLiyorum =)

Şen: Fenerbahçe daha avantajlı
Eski başkanlardan Ali Şen, Fenerbahçe´nin derbide daha avantajlı olduğunu iddia etti.

Galatasaray’ın son maçlarını izlediğinde gördüğü en önemli şeyin, Sarı-Kırmızılı oyuncuların performanslarının 60. dakikadan sonra düşmesi olduğunu söyleyen Şen, “Fizik kaliteleri zayıf. Bülent Korkmaz, bu sürede takıma fizik gücü yükleyemez. Bu nedenle Fenerbahçe’yi daha avantajlı görüyorum. Sarı-Lacivertliler, kondisyon olarak 90 dakikayı tamamlayabiliyor. Ancak Fenerbahçe’nin kazanması için Aragones’in hata yapmaması gerekiyor” dedi. Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren ise, “Derbide skor tahminim yok, ama bol gollü geçer. Bülent Korkmaz, Aragones’e göre tecrübesiz olsa da, yüreğiyle takımı ateşleyecektir” diye konuştu.

Kapalı kapılar ardında
Derbi hazırlıklarına, sakatlığı süren Kaptan Alex´ten yoksun bir şekilde başlayan Fenerbahçe´de, bugünden itibaren Samandıra´nın kapıları kapanıyor.

Haftanın en önemli maçında pazar günü Galatasaray’la Ali Sami Yen’de karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe, hazırlıklarına dün yaptığı 1.5 saatlik idmanla başladı. Bir günlük iznin ardından idmana çıkan Sarı-Lacivertliler’in, Eskişehir maçının galibiyeti nedeniyle son derece neşeli ve moralli oluşları dikkat çekti. Antrenman boyunca birbirlerine takılan futbolcular, Samandıra’ya kahkaha sesleriyle inletti. İstasyon çalışmasının ardından iki gruba ayrılan Sarı-Lacivertliler, pas çalışması yaptı. İdman, çift kale maçla sona erdi. Sakatlığı süren Kaptan Alex, antrenmana katılmadı. Salonda tek başına çalışan Brezilyalı yıldızı derbiye yetiştirmek için büyük çaba harcanıyor. Bu arada Aragones, bugünden itibaren Samandıra’nın kapılarını dış dünyaya kapattı. Kanarya, hazırlıklarını kapalı kapılar ardında sürdürecek.

İki hafta üst üste karşı karşıya geleceği Galatasaray ile Eskişehirspor’un Ali Sami Yen’de oynadığı maçı izlemek yerine Kapadokya’ya tatile gitmeyi tercih eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones, bir ilginçliğe daha imza attı. Zico döneminde Avrupa Kupası’ndaki tüm rakipleri izleyip, hazırladığı raporlarla elde edilen başarılarda pay sahibi olan antrenör Önder Özen’i pasifize eden İspanyol hocanın, yardımcısı yerine vatandaşlarını bu iş için kullandığı belirlendi. Vatandaşı Xavier’e Galatasaray’ın UEFA Kupası dahil, birçok maçını izlettiği öğrenilen Aragones, dün kendisinden rapor aldı.

‘Sakin ve sabırlı olacağız’
Samandıra’ya gelen Xavier’i yanına alıp, içeri giden Dede, takımı yardımcılarına emanet etti. Tecrübeli hocanın, vatandaşından aldığı bilgiler doğrultusunda derbi taktiğini hazırlayacağı belirlendi. Bu arada idman öncesi futbolcularıyla bir toplantı yapan Aragones, “Bu sezon oynayacağımız en önemli 90 dakika. Tam anlamıyla varolma maçımız. Galatasaray için de öyle. Sakin ve sabırlı davranmalıyız. Sizlerden hakem, rakip, taraftarla uğraşmamanızı istiyorum. Beraberlik bile bizi şampiyonluk yarışında safdışı bırakır. Herşeyi unutarak, sadece bu maça konsantre olmanızı ve sahadan galibiyetle ayrılmanızı istiyorum” dedi.

Alex'ten kötü haber

Fenerbahçe'de Alex, kendisine uygulanan yoğun tedaviye cevap vermedi ve bugünkü antranmana da çıkmadı. Kaptan, derbide takımını yalnız bırakacak.

20070726.123319_IST095_7276.hlarge.jpg

Turkcell Süper Lig'de 12 Nisan Pazar günü Galatasaray ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin, derbide büyük olasılıkla kaptan Alex'ten yoksun mücadele edeceği öğrenildi.

Tedavisini sürdüren Brezilyalı futbolcu bugünkü antrenmana da çıkmazken, yine salonda çalıştı.

Bir süredir takımdan ayrı çalışan ve tedavi olan Alex'in, Galatasaray maçında oynamasının zor olduğu bildirildi.

FENERBAHÇE HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

Öte yandan sarı-lacivertliler, Samandıra Tesisleri'de, teknik direktör Luis Aragones yönetiminde çalıştı. Yenilemeye yönelik, 1,5 saat süren antrenmanda oyuncular sahada, salonda ve havuzda, neşeli bir çalışma gerçekleştirdi.

Teknik direktör Aragones, takımı önce 3 gruba ayırırken, bir grup üst sahada ayak tenisi, bir grup kondisyon salonunda istasyon çalışması, diğer grup ise tesislerdeki havuzda egzersiz çalıştı. Gruplar, bu çalışmaları dönüşümlü olarak sürdürdü.

Bu arada, üst sahada yapılan antrenmanı, sarı-lacivertlilerin eski futbolcularından Dalian Robert Atkinson da izledi.

Bu arada, Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyet, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çengelköy'de bir lokantada, bu akşam birlikte akşam yemeği yiyecek.

NTVSPOR

1-1 bitsin bizim işimize yarar : D

Gerçi hak eden kazansın ..

Bizi artık FB GS ilgilendirmez =)

Ben her ne kadar depLasmanda oLsa Fenerbahçe'yi daha avantajLı görüyorum.Peki neden.
1.si Defansda GaLatasaray'da ciddi sorun var.Hatta bunun yansımasını MiLLi takımda gördük.
2. ise LincoLn'ün oLmaması.Takımın bütün yükü Arda'da oLacak.Yani takım Ardanın performansına göre oynuyacak.
3.Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısındaki performansı.Samiyendeki maçı hatırLayın =).
GaLatasaray'ın Fenerbahçe'yi yenmesi için Öncelikle Arda'dan başLayarak çok düzgün bir performans ortaya koyması lazım.
Bana göre maç 3-2 Fenerbahçe gaLibeyeti iLe biticek ve Güiza'dan yine goL bekLiyorum =)

Lincolnün olması bence daha çok işe yarar çünkü adam doğru dürüst koşmuyo zaten buda takımın yavaşlamasına neden olur Ardayıda kitledikten sonra Galatasaray biter zaten.Fenerbahçe orta sahaya hakim olursa bu maçı rahat götürür.:goz:

Geri