G. Kore’de üniversite sınavı çılgınlığı

akifb

New member
Katılım
18 Eyl 2007
Mesajlar
1,727
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
[email protected]
Güney Kore’de üniversite sınavı sırasında askeri uçuşlar durdu, borsa geç açıldı, aileler dilekleri yerine getirdiğine inanılan Buda heykelleri önünde binlerce kez eğildi.
Güney Kore’de 585 bin öğrenci, kaderlerini belirleyecek üniversite sınavına girerken, ülke neredeyse durma noktasına geldi.
Bugünkü sınav sırasında Güney Kore Hava Kuvvetleri gürültü olmaması için askeri uçuşları iptal ederken, Asya’nın 4. büyük ekonomisi olan Güney Kore’de borsa geç açıldı. Birçok büyük şirkette de, trafiğin sıkışıp sınava girecek çocukların gecikmemesi için mesai 1 saat geç başladı.

Ayrıca polis devriye arabaları, motosikletler ve itfaiye araçları sınav süresince siren çalmadı.

Anneler ise çocuklarına başarı getireceğini düşündükleri tapınaklardaki Buda heykelleri önünde ya da kiliselerde dua etti. Anneler, dilekleri yerine getirdiğini duydukları Buda heykelleri önünde bin kez eğildi.
GÜNDE 15 SAAT DERS ÇALIŞIYORLAR
6s89dz4.jpg

Bu yıl 585 bin öğrencinin girdiği Üniversite Akademik Yetenek Testi, öğrencilerin gireceği üniversiteyi belirlemekle kalmıyor, eğer öğrenci aldığı puanla seçkin bir üniversiteye girerse, işini daha baştan garanti ediyor ve kendisine ‘iyi yuva kurulacak namzet’ gözüyle bakılıyor.
Güney Koreli aileler en iyi özel öğretmenler, sınav öncesi hazırlık okulları ve özel okullara büyük paralar harcıyorlar. Aileler sadece okullara ve öğretmenlere değil, çocuklarının zekasını artıracağını düşündükleri özel beslenme biçimlerine de büyük miktarda para yatırıyorlar.

Büyük baskı altında kalan gençler, üniversiteye girebilmek için günlerinin 14 ila 16 saatlerini ders çalışarak geçiriyorlar.
8b73ou0.jpg

EĞİTİM MALİYETLERİ DOĞUM ORANINI DÜŞÜRDÜ
Çok sayıda Güney Koreli için, bu nedenle üniversite sınavı günü, kontrolden çıkan bir eğitim sisteminin sembolü.

Toplumbilimciler, Güney Kore’nin gelişmiş ülkeler arasında en düşük doğum oranına sahip olmasının nedeninin, eğitim maliyetinin yüksek olması ve eğitim sisteminin arattığı büyük baskı olduğunu savunuyor.ntv
 
Geri
Üst