Güvenli Mod Nedir Ne Değildir ?

ServerErr0r

uid=0(root)
Reaction score
0
Microsoft windows İşletim Sistemlerinde hepimiz aşağı yukarı biliriz Güvenli Mod nedir ne değildir. Biliyoruzda ne işe yara alt kümeleri nelerdir.

Bilgisayarımız açılılırken F8 İle güvenli mod seçeneklerinde neden sadece güvenli mod yokta birçok güvenli mod seçenekleri vardır bunlar ne işe yarar biraz ondan bahsediceğim.

Bilgisayarımız açılırken F8 tuşu ile yada olası sistem koruması sonucu bilgisayarımız güvenli mod seçenekleri ile karşımıza gelir.

Güvenli Mod (SAFEBOOT_OPTION=Minimal): Bu seçenek windows sun olabildiğince minumum seviyede aygıt kümesini kullanarak bilgisayarımızın açılmasını sağlar.Bir arabanın İskeleti bir evin temeli olarak düşünebiliriz.

Ağ hizmetleriyle Güvenli Mod (SAFEBOOT_OPTION=Network): Bu seçenek ise yukarıdaki işlemlerin aynısını gerçekleştirip ekstra olarak ağ aygıtının yükleme kümesini de etkinleştiri.Bu nedenle bu seçenek ile ağ işlemlerini İnternet , Yerel Ağ vs. işlemlerini gerçekleştirebiliriz.

Komut İstemiyle Güvenli Mod (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)): Bilgisayarımızı bu komut ile başlattığımızda sadece cmd.exe dosyasını yani çalışır ve bilgisayarımızı açar. Bilgisayar açıldığında karşımızda sadece MS_DOS olduğunu görürüz. MS-DOS komutlarını bilenler az çok neler yapabileceklerini bilirler.

VGA Modunu Etkinleştir: Bu seçenek bilgisayarımızı 640 x 480 ekran çözünürlüğünde açar geçerli ekran bağdaştırıcısını kullanarak oluşur. vga.sys dosyasını değil.

Bilinen En İyi Yapılandırma: Bu seçenek, önceki iyi yapılandırmayı kullanarak Windows’u başlatır.

Dizin Hizmeti Geri Yükleme Modu: Windows tabanlı etki alanı denetleyicileri için geçerlidir. Bu mod, bir dizin hizmeti onarma işlemi gerçekleştirir.

Hata Ayıklama Modu: Windows da hata ayıklama modunu açar. Hata ayıklama bilgileri, hata ayıklayıcının çalıştığı başka bir bilgisayara bir seri kablo aracılığıyla gönderilebilir. Bu mod COM2 kullanacak biçimde yapılandırılmıştır.(Ben hiç kullanmadım kullanan varsa bilemem.)

Önyükleme Günlüğünü Etkinleştir: Bilinen En İyi Yapılandırma dışındaki bir Güvenli Önyükleme seçeneğiyle başlatıldığında günlük oluşturma işlevini açar. Önyükleme Günlüğü metni %SystemRoot% klasöründeki Ntbtlog.txt dosyasına kaydedilir.

Windows’u Normal Biçimde Başlat: Bu seçenek, Windows’u normal olarak başlatır.

Yeniden Önyükle: Bu seçenek ile bilgisayarımız yeniden başlatılır.

OS ( işletim Sistemi )Seçenekleri Menüsüne Dön: Birden fazla işletim sistemleri kullanan arkadaşlar bilir o menüyü. Bu komut işte o ekrana götürmemizi sağlar.

Not: Tüm güvenli mod seçenekleri 640 x 480 16 renk çözünürlük ile başlatırlır.Güvenli mod ve Ağ Hizmetleri ile Güvenli mod, Vga.sys sürücüsünü yükler.

Geri