Güncel Virüsler ...!!! BaKın Kesİn

Warn:nG

New member
Reaction score
0
Net Sky-D Virüsü

Anti virüs uzmanları Netsky-D virüsünün Microsoft sitesine saldıran MyDoom kadar hızlı yayılmadığını, ancak son zamanların en hızlı yayılan virüslerinden biri olduğunu belirtiyorlar.
Benzerlerinden farklı olarak Netsky.D virüsü yayılmak için dosya paylaşımı sitelerini ve içeriğini gizlemek için de .zip formaını kullanmıyor. MyDoom.A ve SoBig.F meydana çıktıklarının ilk 24 saatinde 1 milyon virüslü email üretmişlerdi; Netsky.D ise ilk ortaya çıktığı bir kaç saat içinde 200 bin virüslü mail üretti. Bu rakam, daha ilk 24 saati dolmamış bir virüsün son derece hızlı yayılabileceğine işaret ediyor.

Mydoom Windows Virüsü Hakkında Uyarı

(Linux ve Macintosh gibi, windows dışındaki sistemlere bulaşamıyor)

AntiVirüs programı, sitesinden, güncellenirse sorun kalmayabilir.

Birkaç yolla bulaşıyor.

1. Eposta ile.
Genelde konu başlığı olarak şunları kullanıyor:

Error
Status
Server Report
Mail Transaction Failed
Mail Delivery System
hello
hi

Ve şu türden ekler içeriyor:

doc.bat
document.zip
message.zip
readme.zip
text.pif
hello.cmd
body.scr
test.htm.pif
data.txt.exe
file.scr

Virüs bulaşınca kendisini taskmon.exe ve explorer.exe üzerine kopyalıyor.

2. Kazaa, imesh, edonkey vs. ile de bulaşıyor:

Bu tür programlarla bulunan şu dosya adları aslında virüs:

nuke2004
office_crack
rootkitXP
strip-girl-2.0bdcom_patches
activation_crack
icq2004-final
winamp

WINDOWS XP ve WINDOWS 2000 İŞLETİM SİSTEMİ KULLANANLARIN DİKKATİNE!!!....

“Lovsan” adlı bir virüsü internette yayılmaya başladı.

Windows işletim sistemindeki bir açığı kullanan virüs, bu sistemin
NT 4.0, 2000, XP ve Server 2003 versiyonlarına bulaşabiliyor.

Virüs, tıklanarak açılması gereken ekli bir belge halinde gelmiyor,
kullanıcının hiçbir müdahalesine gerek duymadan bilgisayara bulaşabiliyor
ve çok hızlı yayılıyor.

Sistemin kendi kendine kapanması ve yine kendi kendine açılması
virüsün varlığının habercisi olabilir.

Windows sistem dosyalarında “msblast.exe” adlı bir dosyanın bulunması da
bilgisayarınıza virüsün bulaştığını gösteriyor.

Virüslerin anası: Frizzer

Bilgisayarınıza yerleşiyor, arkadaşlarınıza kopyalıyor, Kazaa'ya sızıyor, IRC'ye bağlanıyor, panzehire karşı kendini değiştiriyor

İnternet sayesinde bilgisayar virüsleri gündelik yaşam içinde nezle, grip gibi sıradan bir kavram haline geldi. Ancak korunma konusunda nezle kadar bile önlem almadığımız ortada. Şu günlerde ortalığı kasıp kavuran Fizzer virüsü yayılma hızı bir yana, sahip olduğu özelliklerle işin ne korkutucu boyutlara geldiğinin de bir işareti durumunda. İşte Fizzer'ın aktiviteleri:
1- E-posta: Fizzer kendisini yaymak için öncelikle e-posta yolunu kullanıyor. Bulaşacağı kişileri de o sırada mekân olarak kullandığı bilgisayarın adres defterinden seçiyor.
2- Kazaa: İnternetin en popüler dosya takas ağı haline gelen Kazaa'da her bulduğunuz dosyaya aldanmayın. Fizzer virüsü bulaştığı bilgisayarda Kazaa dosyalarının klasörüne de kendini kopyalıyor ve karşıdan kurbanın kendisini bulmasını bekliyor.
3- IRC: Sohbet ağı IRC'de Fizzer'ın kurbanları arasında. Bulaştığı bilgisayarı önceden belirlenmiş IRC sunuculurına bağlamaya çalışarak oluşturduğu trafikle bu sistemleri kullanılmaz hale getiriyor.
4- Güncelleme: Fizzer, yaptıkları yetmez gibi bir de Geocities altındaki bazı adreslere bağlanarak sürekli kendi-ni güncelliyor. Böylece kendini değiştirerek antivirüs yazılımlarına karşı görünmez hale geliyor. Bilgisayarınızda bir virüs taraması yapmadıysanız, şu günler tam zamanı demektir.

MELISSA---Microsoft ve Compaq gibi dev firmaları bile dize getiren Melissa virüsü aslında Internet'te mesaj yöntemi ile çoğalan bir Macro virüsü. Office 97 ve 2000 dosyalarına bulaşan virüs yavaş yavaş dosyalarınıza zarar vermeye başlıyor. Adres listenizde ki herkese sizin haberiniz olmadan Forward edilen bu virüs başarılı bir şekilde yayılabiliyor. Eğer sizin de Office dökümanları ile ilgili bir probleminiz varsa Net üzerinden sabit diskinizdeonline virüs taraması yapabilirsiniz. Ayrıca Mcafee, Norton ve PCCilin firmasının virüsle ilgili Update edilmiş veri dosyalarını aşağıdaki sitelerden indirebilirsiniz.Değişik Türvleri
Bence Sabitlenmeli Çünkü Virüsler Hakkında Genel Bİlgi Vermektedir .

saol ben zaten dün akşam yapmıştım taramayı.hehe.ama dostum melissa virüsü sanırım 3 yıl önce mi ne dünyayı kasıp kavurmuştu.şimdi o kadar etkili değil sanırım.ama gene de saol.iyi bi döküman.geçmişini bilmeyen bi hacker'ın hayat damarlarından biri kopmuş demektir:))hehe

diyonisos' Alıntı:
saol ben zaten dün akşam yapmıştım taramayı.hehe.ama dostum melissa virüsü sanırım 3 yıl önce mi ne dünyayı kasıp kavurmuştu.şimdi o kadar etkili değil sanırım.ama gene de saol.iyi bi döküman.geçmişini bilmeyen bi hacker'ın hayat damarlarından biri kopmuş demektir:))hehe

soledıklerınde haklısın... arkadasım.

paylaşı için saol

en güncel olanları bulursan onları da paylaş sna zahmet.ya da sesimizi işiten başka biri yapsın bunu;)

bilgiler için saol

slm beylet saolsn

ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssadadqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqssssssssssssssssssssssssssssssssssssqqqqqqqqqqqqqqqqqqqsssssssssssssssssssssssssssssssqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssswwwwswqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

eyv aklımızda bulunsun

Geri