Günah Keçisi

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B
Günah Keçisi​

Günah keçisi, suçsuz olduğu halde başkalarının suçunu yüklenen kişi ya da topluluğa verilen isimdir.

Günah keçisi kavramına çeşitli toplumlarda değişik zamanlarda rastlanır. Eski Ahit'deki Kefaret Günü ayinlerinde Yahudi kavminin günahlarını simgesel olarak bir erkek keçiye yüklenirdi. Bu keçi kurayla seçilir ve Azazel adlı kötü ruhu yatıştırmak için Yahudi kavmini günahlarından arındırmak üzere Kudüs dışında bir uçurumdan aşağıya atılırdı.

Antik Yunanistan'da veba ve benzeri afetleri hafifletmek ya da önleme amacıyla günah keçisi olarak insanlar kullanılırdı. Atinalılar, Thargelia Şenliği'nde bir kadın ve bir erkek seçerler, şölenden sonra bu çifti kentte dolaştırırlır, ince yeşil dallarla dövülür sonra da kent dışına sürülür orda büyük olasılıkla taşlanırlardı. Böylece kentin bir yıl boyunca kötü talihten korunacağına inanılırdı.

:saskin :saskin :saskin​

Günah keçisi, suçsuz olduğu halde başkalarının suçunu yüklenen kişi ya da topluluğa verilen isimdir.
işte tam benım durmum :)

neyse göremedim ben onu :)

Günah Keçisi​

ince yeşil dallarla dövülür sonra da kent dışına sürülür orda büyük olasılıkla taşlanırlardı. Böylece kentin bir yıl boyunca kötü talihten korunacağına inanılırdı.

:saskin :saskin :saskin​

kentin bir yıl boyunca kötü talihten korunacağına inanılırdı.

demek benim için yapılmış :):)hiç gerek yoktu ya ..:):)

kentin bir yıl boyunca kötü talihten korunacağına inanılırdı.

demek benim için yapılmış :):)hiç gerek yoktu ya ..:):)

nereden yakalamışsın ortak helal olsun valla :durdurun

işte dikkat ve yorum diye buna derim hocam ana haber bultenlerınde sonra gunun yaromunuda siz yapın :)

anam benm hayatımı anlatmışlar :durdurun

Geri