Günü Kurtarmak Mı?

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi
S

SiR ReaLiST

Guest
Galatasaray'da Skibbe dönemi sona erdi. Sezon başından beri ben dahil birçok insanın eleştirdiği, takımının başına geçmesini sorguladığı Alman teknik adam, artık yok..

631.jpg

Kocaelispor maçı sonrası alınan ağır yenilgi sonrası Galatasaray'da kaçınılmaz son gerçekleşti ve yönetim kurulu teknik direktör Skibbe'nin görevine son verdi. Yerine de Galatasaray'ın efsane isimlerinden biri olan Bülent Korkmaz getirildi. 'Büyük Kaptan' evine geri döndü..

Bülent Korkmaz'ın futbol bilgisini tartışmak kadar saçma birşey olamaz. Türkiye'nin en kariyerli oyuncularından biri. Türkiye'nin en çok kupa kazanan oyuncusu, ancak her iyi oyuncudan iyi teknik direktör olur mu soruları akla gelince işler değişiyor..

Ben, öncelikle Bülent Korkmaz'a karşı değilim, Bülent'in Galatasaray'da başarılı olabileceğini de düşünüyorum. Ancak bunun için 'Efsane Kaptan'ın arkasında güçlü bir yönetim olmalı. Yani Fatih Terim'in ilk zamanlarında, işler kötü giderken Faruk Süren'in yaptığı gibi. Peki şu an sarı-kırmızılı takımda böyle bir yönetim ya da başkan var mı? Emin değilim açıkçası...

Galatasaray'da, Bülent Korkmaz'la 1.5 yıllık anlaşma yapılmasına rağmen, herkes genç çalıştırıcının durumunun, takımın sezon sonundaki başarısına ya da başarısızlığına göre belli olacağını biliyor. Yani Bülent'in önünde sadece 13 hafta var. Bu yeterli bir süre mi? Bence değil. Bir teknik direktörün kendi kurmadığı kadroyla başarılı olup, olmadığını ölçmek doğru gelmiyor bana...

Eğer Galatasaray, bu kararı günü kurtarmak için almadıysa; Sayın Adnan Polat'ın bugün çıkıp ne olursa olsun efsane kaptanlarının arkasında duracaklarını açıklaması ve ne olursa olsun gelecek sezonun sonuna kadar bu duruşu göstermesi gerekir. Bu yapılırsa, Bülent'in başarılı olmaması için hiçbir sebep yok ancak genç çalıştırıcı Kalli'nin ya da Skibbe'nin yaşadıklarını yaşarsa açıkçası işi zor.

Faruk Süren'i seversiniz sevmezsiniz o ayrı bir konu ama Fatih Terim'in arkasında durması, sarı-kırmızılı takımın üst üste 4 şampiyonluk, 1 UEFA Kupası ve 1 Süper Kupa kazanmasını sağladı. Fatih Terim'de Galatasaray'a geldiğinde kulüp kariyerinde pek büyük başarılı olamamıştı ve Bülent'in önümüzdeki günlerde eleştirileceği gibi eleştiriliyordu. Ancak Faruk Süren, Galatasaray'ın kendi sahasında Fenerbahçe'den 4 yediği maçtan sonra bile teknik adamının yanında oldu ve o büyük başarılar geldi. Şimdi böyle birşey olsa Adnan Polat ve ekibi bunu yapar mı dersiniz? Bülent yönetimindeki Galatasaray, 27. haftada Sami Yen'de Fenerbahçe'ye 4-0 yenilirse, genç çalıştırıcı takımının başında kalabilir mi...?

Haberturk

bu saatten sonra desteklemekten başka çareleri yok bülent korkmaz skibbe gibi değildir tüm Galatasaraylıların sevdiği saydığı ve hala büyük kaptan dedikleri birisidir. onu harcamak skibbeyi harcamak kadar kolay olmaz. ayrıca skibbenin gönderilişinin nedeni sırf kocaeli maçı değildir.bu maç sadece bir kıvılcım olmuştur. 3 kupa hedefiyle çıkan Galatasaray şampiyonlar ligi ön eleme maçında elenmiş uefaya kalmış Türkiye kupasında havlu atmış ligde şampiyonluk mucizelere kalmış elde bir tek uefa hedefi kalmıştır. bunun en büyük sorumlusu o takımın patronu skibbedir......

Geri