Gül, HSYK üyelerini seçti

AngeL Of Death

Wishmaster
Altın Üye
Reaction score
0

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun asıl üyelerini seçti.​

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) asıl üyeliklerine, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökcen, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Çiçekli, Kayseri Barosu Başkanı Avukat Ali Aydın ile Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü Müşavir Hazine Avukatı Rasim Aytin'i seçti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Gökcen, Çiçekli, Aydın ve Aytin'in Cumhurbaşkanı Gül tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın geçici 19. maddesi uyarınca seçildiği belirtildi.​

AA​

Cemaatin güler yüzü görevini sinsice yapıyor...Milletine herhangi bir hayrı olmayan tek cumhurbaşkanımız, sanırım.

YARSAV’dan sert tepki

Seçim adil gerçekleşmedi!
HSYK seçimlerini bakanlığın hazırladığı listedeki isimlerin tamamına yakını kazandı. Yarsav Başkanı Tarhan, yürütmenin yargıç seçimlerine müdahale ettiğini belirterek, “Bu seçim adil değildir” dedi
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için aday olan birinci sınıf hakim ve savcılar arasındaki seçim dün gerçekleştirildi. 167 adayın yarıştığı seçimlerde 1. derece hakim ve savcılar 7’si asil 4’ü yedek 11 üyeyi aralarından seçerek HSYK’ya gönderdi. Kazananların tamamına yakınının bakanlığın hazırladığı listedeki isimler olduğu bildirildi. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz da resmi olmayan sonuçlara göre HSYK’ya seçilen 11 üye arasına giremedi.

İşte kazananlar
Seçimleri, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Okur, Yargıtay 10. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi Teoman Gökçer, Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Köroğlu, Adana Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Serter, Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nesibe Özer, Türkiye Adalet Akademisi Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Kaya, Edirne Hakimi İsmail Aydın, Danıştay 6. Daire tetkik hakimi Ahmet Berberoğlu, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Birol Erdem, İstanbul 5. İdare Mahkemesi üyesi Resul Yıldırım, Ankara Bölge İdare Mahkemesi üyesi Halil Koç ve Danıştay savcısı İbrahim Topuz kazandı. Bu isimlerden Güngör Tosunoğlu’nu YARSAV destekliyordu. Diğer isimler ise bakanlığın listesinde yer alıyordu.

Seçimlere müdahale
YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan oy kullanmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ülker, seçimlerin adil olmadığını söyledi. Ülker, “Dünyanın hiçbir yerinde yürütme organının doğrudan yargıç seçimlerine müdahalesi söz konusu değildir” dedi. Eski YARSAV Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu da seçim öncesi son 1-2 günde kaleme alınan ve tek merkezli olduğunu iddia ettiği haberlerin seçimi etkilemeye yönelik olduğunu kaydetti. Eminağaoğlu, yargıç ve savcılara sağlanması gereken demokratik hakkın sağlandığını ama bunun demokratik kurallar çerçevesinde kullanılmasına izin verilmediğini belirtti.

81 ildeki adliyelerde gerçekleştirilen seçimde, kesin seçmen listelerinde yer alan 10 bin 471 adli ve bin 268 idari hakim ve savcı, HSYK üyeleri için oy kullandı.

YARSAV’dan Olağanüstü Genel Kurul kararı
YARSAV Yönetim Kurulu, 27 Kasım Cumartesi günü Olağanüstü Genel Kurul kararı aldığını duyurdu. YARSAV’dan yapılan açıklamada, “Anayasa’nın yargı bölümüne ilişkin yeni düzenleme ve uygulamalar dikkate alındığında, meslek örgütü olarak geliştirilecek politika ve stratejilerin belirlenmesine olanak sağlamak ve YARSAV’ın bu süreçte de güçlü bir inisiyatif kullanması gerektiği” nedeniyle Olağanüstü Genel Kurul kararı alındığı belirtildi. YARSAV’ın kararı doğrultusunda, 27 Kasım Cumartesi günü Olağanüstü Genel Kurul yapılacak. Bu arada, YARSAV’ın kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, kongrede aday olacağını açıkladı. Ahmet Böken’in sunduğu TRT Haber’deki HSYK üye seçimlerinin değerlendirildiği yayına bağlanan Eminağaoğlu, “Ben kendimi YARSAV içinde hukuk mücadelesi vermeye adadım” diyerek kongrede YARSAV başkanlığına aday olduğunu bildirdi. Eminağaoğlu, HSYK üye seçimlerinde neden aday olmadığı konusunda ise, “Aday olmam için çok baskı yapıldı. Bu yönde arayanlar nedeniyle telefonların şarjı bitti. Ancak ben düşünmedim. YARSAV içinde mücadeleyi tercih ettim” dedi.

Yarsav Kadir Özbek BDP Aydın Doğan ve daha nice Ergenekonseverler en güçlü yargıdaydınız millet kendi adamıyla elinizden aldı.Hiç mi aklınızdan geçmedi o tahtınız bir gün yok olur Menderesi Eşrefi Özal'ı Okkan'ı Yazıcıoğlunu ve daha nice şehitlerimizin sebebi olurken hiç mi aklınızdan geçmedi bir gün o koltuğa MİLLET oturacak.İyi ki düşünmemişsiniz biz sizin yerinize düşündük iyide oldu...

Geri