Gül, Güler Zere için ne dedi?

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
04112009152649.jpg

Abdullah Gül, hükümlü Güler Zere'nin durumuyla ilgili olarak dün yaptığı açıklamaları bir kez daha tekrarladı....

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü üyesi hükümlü Güler Zere'nin durumuyla ilgili olarak, "Şunun altını çizmek istiyorum, 'Cumhurbaşkanı istediğini affeder, istediğini affetmez'... Cumhurbaşkanı'nın resen böyle bir yetkisi yok, benim böyle bir yetkim yok ama benim önüme gelirse ben 'Hayır' da diyebilirim 'Evet' de diyebilirim. Onun şartları var" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nun (USAK) yeni binasının açılışının ardından verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin hükümlü Güler Zere'nin dosyasının hızlandırılması için Adalet Bakanlığı'ndan talepte bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Gül, medyadaki haberler ve kendisine gelen bazı mektuplar üzerine konunun incelenmesini istediğini belirtti.

"Müracaatı gerekiyor"
Gül, şöyle devam etti: "Kendilerinin de bir müracaatı gerekiyor. Son bir haftadır durumu bilmiyorum. Ama şunun altını çizmek istiyorum, 'Cumhurbaşkanı istediğini affeder, istediği...

Devami...

Geri