Gül de PKK'lı affetti

yehovan

Banned
Reaction score
0
Cumhurbaşkanı Sezer, görevi süresince en çok eleştirildiği konulardan biri de örgüt üyesi mahkumları affetmesiydi. Gül de görevinde bu geleneği sürdürdü ve dün bir örgüt üyesini affetti.

Gül'ün affettiği mahkumlardan Mehmet Akatekin, 1993’te "Yasadışı örgüt adına Adana’nın Sakızlı köyü ağasını öldürmek" iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konulmuştu. İdamla yargılandığı davada ömür boyu hapse mahkûm edilen Akatekin, 1994 ve 1996'da katıldığı ölüm oruçlarının ardından 'şizofreni' teşhisi konulmuştu.

GEREKÇE: SÜREKLİ HASTALIK-SAKATLIK

Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Adli Tıp Kurumunca düzenlenen raporlara göre, hükümlülerin Derviş Uzun'un sürekli hastalık/sakatlık niteliği arz edecek şekilde vücudunun tamamen felç olması ve felce bağlı olarak vücudunda yaralar açılması, hükümlü Mehmet Akatekin'in şizofreni olması, ayrıca adları geçen hükümlülerin kalan cezalarının infazı amacıyla ceza infaz kurumlarında bulundurulmalarının, ilgililerin sağlık sorunları sebebiyle bu kurumların işleyişinde olumsuz sonuçlara yol açmasını dikkate alarak, adları geçen hükümlülerin kalan cezalarını, kaldırdığı belirtildi.

DİĞERİ ADLİ SUÇLU

Diğer tutuklu Derviş Uzun ise Tranzon'da 7 Şubat 2002 tarihinde Hacıkasım Camii’nin elektrik faturası yüzünden çıkan tartışmada Dernek Başkanı Mehmet Şen ile oğlu Mustafa Şen'i öldürdüğü için 28 yıl cezası almıştı. Aynı olayda omuriliğine isabet eden kurşunla felç kalan Derviş Uzun affedilmek için Cumhurbaşkanı Gül'e başvuruda bulunmuştu.

Kaynak

:) Galiba Koltukta bir problem var. Her gelen affediyor... A.N Sezere bu konuda çemkirenler umarım burdan devam ederler.

iyi yapmıs ellerine saglık ozaman sezeri savunanlar simdi gülü yerden yere vururlar :D:D:D çelişkiler heryerde devam eder...

Yok onlarınki sayılmaz.Onlar her şeyi Vatan sevgisinden dolayı yaparlar.Sezer gibiler se her şeyi Vatana düşmanlıgından yapar.Onlar eleştirilebilecek hiç bir şey yapmaz çünkü Gül bir Dindar ona bir şey söylersek şimdi bizi dinden de çıkartırlar.Neme lazım...

acaba aynı yalancılar Gül için de Sezer e yaptıkları gibi "teröre ödül" diye site açıcaklar mı?
acaba gazetelerde çıkıpta "Gül şu kadar terörist affetti" diyecekler mi?
acaba amigo kardeşlerimiz bugün "delikanlı gibi" çıkıpta forumu kopyalarak sayfa sayfa dolduracaklar mı?
acaba aynı telden çalan "kolpa medya" çıkıpta manşetten "Gül terörist affetti" diyecek mi?

bir tutarlılık bekliyorum bu kişi ve kuruluşlardan
ama bunun gerçekleşeceğini sanmıyorum
çünkü Türkiye'de objektifliğin yerini "lümpenlik" almıştır.yani herkes işine geleni, işine geldiği zaman, işine geldiği gibi söyler, çünkü sadece amaç işine gelmesidir.yoktur ötesi

işte bizlerde bu içinde yaşadığımız toplumun ilerlemesini, gelişmesini, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasını bekliyoruz.daha çok bekleriz

ben olayın ne olduğunu bildiğim için böyle cumhurbaşkanı sayın Gül için bu denli saçma suçlamalara girmiyorum.

sayın ahmet necdet sezer gerçekten büyük bir politika izlemişti ve terör hükümlülerini affetmişti.ve bu gerçekten bize lazım.ama şimdi yanlış anlayan arkadaşlarda olur.demek istediğim dağdan 1 kişi indirirseniz 10 kişi peşinden gelir.bırakın devletimiz kollarını açsın da bu meselede çözülsün.kelleci politika izlemeye gerek yok.şovenist türk olmayada....

sayın ahmet necdet sezer gerçekten büyük bir politika izlemişti ve terör hükümlülerini affetmişti.ve bu gerçekten bize lazım.ama şimdi yanlış anlayan arkadaşlarda olur.demek istediğim dağdan 1 kişi indirirseniz 10 kişi peşinden gelir.bırakın devletimiz kollarını açsın da bu meselede çözülsün.kelleci politika izlemeye gerek yok.şovenist türk olmayada....

İdam edilirlerse sizce dağdan inerler mi. Diğer türlü terörüst pişman oluyo yaptıklarına ama idam edileceğini biliyo daha çok suç işlemezmi. Bence en doğrusunu yapiolar.

İdam edilirlerse sizce dağdan inerler mi. Diğer türlü terörüst pişman oluyo yaptıklarına ama idam edileceğini biliyo daha çok suç işlemezmi. Bence en doğrusunu yapiolar.

Canlarım benim ne kadar doğruyuda söyleseniz milliyetci takınan tipler bunu anlamaz onlara kalsa kes öldür biç sonrası önemli değil :)

dediğin gibi bir terorist i öldürürsen idam edersen yada yüksek ceza ile cezalandırırsan diğerleri için örgütü bırakma gibi bir düşünce olmaz

mantıklı düşünmekde fayda var Gül 'ü hiç sevmem hatta nefret ederim ama bu yaptığı çok doğru bir karar. tebrik ediyorum

tuhaf bir ülkedeyiz biri affedince Allah belanı versin terörist affedilir mi. Bilmem kaç terörist affetmiş hain deriz

başka biri affettiğinde heyt be helal olsun be adam teröristi dağdan indirecek düz ovada siyaset yaptıracak...

ŞaK ŞaK ŞaK Koca bir alkış.

Yehovan;Bu ülkede sadece bu tutarsızlıgımı yadırgıyorsun?Artık alışmış olmalıydın aslında ama alışamıyoruz degilmi?Sezer bu ülkenin görüp görebilecegi Atatürk'ten sonra bir kaç adam gibi adamdan biri ve Sezer kendiside degil Adalet bakanının önerisiyle önüne gelen ve imzalanması sadece yasal bir prosedür olan bir imzayı atar ve Bu ülke Sezer hakkında kampanyalar başlatır.hakaretlere ugrar ama ardından gelen Gül aynı imzayı atarsa en yararlı işi yapmış olur.Yehovan kardeşim artık alış bu tür ikiyüzlülüklere,adaletsizliklere ve bundan sonra daha çok görecegiz bunlardan çünkü güdülenebilen,yanlış yönlendirilebilen bir ülke olduk.Sonumuzu iyi görmüyorum ama Allah sonumuzu hayretsin....

vtnsvr in ilk mesajı herseyi çok güzel özetlemiş:D

DağDan inen Her ŞeRefSizin ( ne maksatla indiği beni ilgilendirmiyor ) Kafasına 1 kurşun sıkılması taraftarıyım .

Yıllarca dağda askere kurşun sıkan şerefsizler , bilmem ne yasaları adı altında devlete sığınabiliyor .

( yok pişman olmuş , yok istihbarat sağlıcakmış , yok annesini özlemiş )
Bunları Dağa güle oynaya çıkmadan önce düşünecekler .

Saçmalık bu yasaları çıkartanlarda Bu günahlarının veballerini Allah Katında bulsunlar .

kısa bir ayrıntı: ben kendi adıma yazıyorum: Sezer'i felçli veya ölümcül hasta teröristleri affettiği zaman eleştirmedim(yanlış, o zaman da eleştirmeliydim) affettiği terörist dağda yakalanınca eleştirdim. Bu affedilen kişiler de, ki biri adi suçlu omuriliğinden felçli(devlet bunu bakamadığı için affediyor) diğeri köy ağasını (ağalık bir yönetim biçimi olarak devam ediyorsa iyi yapmış) öldürmüş. Sezer'in affettikleri gibi ne polis ne de asker vurmuş. Abdullah Gül'ün affettikleri dağda , kamplarda yakalanana kadar eleştiri hakkımı saklı tutuyorum.
Ayrıca genel olarak her türlü terörist affına karşıyım...... olayı tersten yorumlayın: adam ne yaparsa yapsın idam edilmeyeceğini biliyor, bir de öldürse, bin de öldürse idam yok. niçin teslim olsun ki. yada niçin daha fazla askerimize polisimize kurşun sıkmasın ki....

Yapılan işlerde yanlış yok düşünce yanlış.Abdullah Gül Bilmez Pkk lının durumunu Formalite icabı.Daha önce SAYIn A.NECDET SEZERDE tartıştık...SEZERİN HAKKI SEZER E..

sezeri yerden yere vuranlardan sadece biri mesaj yazmış. diğerleri nerede?

ben ne sezerin affetmesine karşıydım ne de şimdi gülün affetmiş olmasına karşıyım.
bence affetmenin doğurabileceği iyi ve kötü sonuçlar kıyaslanırsa iyi sonuçlar kesinlikle ağır basacaktır...

şimdi şehit cenazelerinde sezere destek verenler acaba bu aftan da haberdar mı?gerçi haberdar olsalar bile bişey değişmez ya adamlar saplanmış bi kere sezer iyidir ondan bize zarar gelmez diye.ama adamın iç dünyasını bakışları,hal ve hareketleri bence gayet net bi şekilde gösteriyoo o ölen şehitlerin derdinde değil o kendi koltuk sevdasında

Bu Senin Sezer ile alakalı konuya yazdığın mesajdan alıntı. Gül içinde Aynı düşünceleri taşıyormusun ?

Gülün de umrunda değil mi şehitlerimiz ? Hal ve Hareketlerinden anlıyormusun koltuk sevdalısı olduğunu ?

Şimdi Sayın Gül Pkk ve DHKP ve benzerlerini serbest bırakması cok yankı Bulmaz Fakat İRTİCACİ ( MADIMAK OTELİNİ YAKANLAR ) FALİYETTE OLANLARI SERBEST BIRAKSA O ZAMAN YANKI BULUR...

1. Boyle birsey yapmasi yanlis, kabul edilemez.

2. ANSnin affettigi teroristler yine dağa cikip askerlerimizi, polislerimizi sehit etti.
Nasil saglik sorunlari vardi acaba... Buradaki serefsiz ölümü dirimi belli değil. Ama yinede
hiç bir terörist 70 milyon affetmedikçe affedilemez!

-----
Haberin duzmece oldugu ortaya cikmis..
http://hackhell.com/showthread.php?t=385087

Geri