görme engelli bir insana rengi nasıl anlatırsın?

fbysl

Finansal Danışman
Reaction score
0
görme engelli bir insana herhangi bir rengi nasıl anlatırsınız ben düşünüyorum tam bişey bulamadım

onlar da sana kırmızı rengi tarif edemez...

Onların dünyasındaki renkler bambaşka,senin dünyandakiler bambaşka

valla kafayı yerim herhalde anlatamazsınki yani mavi desen de mavi nasıl bişe bilmicek valla bi yorum yok

kolera(onun şarkısındada öle diyo..kısmen) geldi aklıma

bi görme engelli öğretmenine sorsan :saskin

hiç bi sözcük yetmez bence görme engeli insanlara renkleri

Yorumsuz....

Cok zor olurdu Gercekten

Aslında öğrenmek güzel tabi araştırma yapmakda güzel.....

Ama bilgisi olan varsa gercekten yardımcı olsun merak ettim valla

düşünsenize hayatında hiç görmemiş insanlar rüya görüyolar.. Allahın işi işte..

zor olurdu diye bişe yoq olmazdı daha önce görüpte sonradan engelli duruma düşen bir kişi belki beyninde tasarlar ve söyler bir şekilde ama hiç görmeyen bir kişi asla ama asla söyleyemez

Benden sana tafsiye kolera ve sagopanın dediklerini fazla düşünme kafayı yiyebilirsin bu soru koleradan çok gıcık edici bir soru bu söz hangi şarkısında geçiyodu yaa :D

wolverinali' Alıntı:
kolera(onun şarkısındada öle diyo..kısmen) geldi aklıma

Duvarlar renkli olsa da karanlikta ne gorebilirsin ki ? Bir kore rengi nasil anlatabilirsin ki ? :clap

Cok zor hatta ımkansızdır.Onu bırak öyle bısey olsa kendı yuzunu bıle bılemıceksın
Gokyuzu nedır, yıldız nedır hıc bıseyı bılemıceksın :S
Cok kotu cok :vur

Güneşe baktığında mutlaka bir his uyanacaktır. Bence bu sarı olabilir.
Elini ateşe ya da sıcak suya dokundurduğunda hissedeceği şey kırmızı olabilir.
Temiz havada dağlarda içine çektiği nefes ona beyazı anımsatabilir.
Soğuk su ya da buza dokunduğunda maviyi görebilir.
Hayal gücümle ancak bu kadarı için fikir yürütebildim.
Allah yardımcıları olsun çok zor birşey.
Görebiliyor olduğumuz için şükretmemiz lazım.

Anlatamazdın heralde..
Çok zorlanırdım..:saskin

abi sorduğun bu soru şuna benziyo(en uzak ne kadar uzak)gibi bi soru ama belkide vardır bi bilene sormak gerek yani hocasına.anterasan..

duyamayan birine sesi tarif edebilirsem eğer onu da anlatabilirim, yani kısacası imkansıza yakın bir durum

renk nedir ki, hissettiklerimizi görmemiz,onlara anlam yüklememiz değil midir?duygusal bir anlam ifadesi olarak...bir görme engelli göremesede,mutlaka hissettikleri bişey vardır ya da dokunuşlarında gizlediği duygusal yoğnluklar.o,renkleri göremesede doğa,hayat,sevgi,acı,üzüntü,huzur...bunları ona hissetirecektir bence ,bir görme engelliye renkleri anlatmak saçma olur tabii ama ben şuna inanıyorum biz bir renge baktığımızda ne hissediyorsak o da teninde ve yüreğinde gördükleriyle bunu hissedecektir....önemli olan bizim bunu ona nasıl yansıttığımızdır...

Geri