Görev çubuğunda bulunan ses ikonu kayboldu...

#theOnly#

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar görev çubuğunda bulunan ses ikonu kayboldu. Denetim masası/Ses aygıtlarında görev çubuğunda göster işaretli olmasına rağmen ses ikonu gözükmüyor... Gelişmiş ses ayarlarından ayar yapabilmeme rağmen, bunu sorun etmemdeki sebep ses kalitesinin düşmüş olması... Combined Community Codec Pack yükledikten sonra ses ikonu kayboldu ve geri getiremedim. Daha öncede Internet Download Manager yüklediğimde aynı sorun olmuştu ve ancak format attıktan sonra düzelmişti(Download Manager' ı tekrar yüklemedim)

Windows\System32 klasörü içinde sndvol32.exe dosyası mevcut, ayrıca windows cd' sinden tekrar sndvol32.exe dosyasını yükledim ama sorun çözülmedi. Ses kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden yükledim olmadı, sistem geri yükleme yaptım yine sorun çözülmedi. Sistemimde herhangi bir windows service pack yüklü değil, sorunu daha önce yaşadığım zaman SP2 yüklüydü, yani sorunun bununla alakalı olduğunu sanmıyorum...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

:help

Onarabilirsin yada en basitinden tekrar SP 2 yükle eksiklikler giderilmiş olur.. İyi çalışmalar. Fakat Sİtemin TR ise ve SP 2 ise yükleyeceğin pack in TR ve 2 olmasına dikkat et..

azuredrake' Alıntı:
Onarabilirsin yada en basitinden tekrar SP 2 yükle eksiklikler giderilmiş olur.. İyi çalışmalar. Fakat Sİtemin TR ise ve SP 2 ise yükleyeceğin pack in TR ve 2 olmasına dikkat et..

Dostum neyi onarıyorsun? Ses ikonu kayboldu, nasıl geri getireceğimi biliyorsan paylaş benimle... SP2 ile ilgili dediklerin zaten çok anlamsız, mesajımı tam olarak okumadın herhalde...

acaba diyorum ses kartındaki problemden dolayımı böyle oluyor?
çok enteresan bi durum çözümünü bulursan buraya yaz bizde öğrenelim

bendede aynı sorun var. güncelleştirmeleri yükleyince böyle oldu. ayrıyeten ses ayar düğmesi var o çalıştığı için işimi görüyor ama genede yüklemeyi bilen varsa yardımcı olsun. sevabına

.....p...net.com daki sorulan soru ile neden aynı anlamadım =)

kelimesi kelimesine aynı soru sorulmuş =)

hatta oradan aldığım bilgilerle şu şekilde çözülüyomuş

- Başlat > Çalıştır bölümüne regedit yazarak kayıt defterine girin.

- Sol bölümde ki menüyü kullanarak;
Bilgisayarım\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32 alanına kadar gelin.

adim4ds9on3.jpg

- Başlat > Çalıştır bölümüne regedit yazarak kayıt defterine girin.

- Sol bölümde ki menüyü kullanarak;
Bilgisayarım\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32 alanına kadar gelin.

- Driver32'ye 1 kere tıklayın ve sağ alan da boş bir yere sağ tuşla tıklayarak "Yeni" ardından "Dize Değeri" tıklayarak yeni bir satır ekleyin.

adim5on4mv5.jpg

Satır eklendiğinde ismini wavemapper olarak değiştirip enter'a basın.
Artık dosyanın adı "wavemapper", Türü "REG_SZ" olan yeni bir satır eklemiş oldunuz.
wavemapper ismine çift tıklayın. Şimdi karşınıza değer verisi girmenizi isteyen bir pencere açılacak.

adimsonkr6pq8.jpg

Değer verisi alanına msacm32.drv yazın ve Tamam tıklayın.
Eklemiş olduğunuz yeni satırın son görünen hali şu şekilde olacak:
wavemapper REG_SZ msacm32.drv

- Sisteminizi yeniden başlatın.

Geri