görev çubuğu yardım

burhanerog

New member
Reaction score
0
arkadaşlar merhaba
görev çubuğu 2 satır oldu. tek satıra indiremiyorum.öncelikle görev çubuğu kilitli değil aşağı çektiğimde tamamen kayboluyor.kaybolmuşken yukarı çektiğimde de 2 satır oluyor. bunun bir ayarı varmı. lütfen yardımcı olurmusunuz

ekrandan görüntüler

ilk hali böyle

ok ile aşağı itince de böyle oluyor. yani ya kayboluyor ya da 2 satır oluyor. ayarlayamadım kafayı yemek üzereyim.

bu resimler yeterli midir? lütfen bilgisi olan arkadaşların yardımlarını beklerim.

ok ile asagi cektiginde düzelmesi gerekiyor ama birde taskbar propertis'e gir orada görev cubugunu otomatik gizle olacakti sanirim o secenegin yanindaki check box'u bosalt dene bakalim olacak mi ?

görev çubuğunu kilitle okeyle araç çubukları hızlı başlatı okeyle işlem tamamdır kolaygelsin

arkadaşlar verdiğiniz cevaplardan sorunumu anlamadığınızı anlıyorum. benim sorunum görev çubuğunun kendiliğinden gizlenmesi değil, diğer arkadaşın dediği gibi hızlı başlatın 2 satır olması da değil. sorunum şu. görev cubuğu normalde altta durur. bir ara işlerim çok yoğundu ve aynı anda bir çok pencerenin açık durması gerekiyordu. görev çubuğu altta olunca açılan pencerelerin çok az kısmı görev çubuğunda görünüyor ve görev çubuğu uzayıp gidiyor. ben de bu durumu sevmiyorum. bu yüzden görev çubuğunu sol tarafa çekip çalıştım bir müddet böylece açılan pencerelerin çoğunu görev çubuğunda görebiliyordum. işlerimdeki yoğunluk bitti tekrar görev çubuğunu aşağı aldım fakat şimdi de görev çubuğu 2 satır oldu. tek satıra düşürmek için mouse ile iteklediğimde kayboluyor sıfır oluyor. yani ya 2 satır görünüyor ya da sıfır oluyor. ben tek satır kullanmak istiyorum. umarım anlatabilmişimdir.

kardes anlayabildigim kadariyla baslat cubugu anlik hata vermis,
mevcut temayi baska bir tema ile degistirirsen sorunun cozulecektir...

sonra yine eskisi temana donebilirsin.

kolay gelsin

arkadasim SENIN SORUNUN GÖREV CUBUGUNU SABITLEYEMEMENDEN KAYNAKLANIYOR:
mous 'e ni görev cubugunun üzerine getirip SAG TIKLA Cikan menüden "Görev cubugunu Sabitle " isaretlersen veya isaretli degilse ISTEDIGIN YERE KADAR sür sabitle "ISARETLEYIP "cikacaksin verdigin resimlere göre anlatimindan dan yola cikarak bu kaniya vardim.

Dostum aynen şöyle yapıyorsun. Sağ tuş yap ordaki araç çubuklarına gelHEPSİNİ KAPATT.

Tek satıra düşür BU KADAR;);)

Durum sadece ordaki araç öubuklarıyla alakalı...

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. sorunumu " nefretten " isimli arkadaşın yazdığı şekilde yapınca düzelttim. ilgilenip cevap veren tüm arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim. iyi günler

Türkçe xp kullanıyorsan bunu hıyar mikrosoftun bir bugu ile gidere bilirsin.
Yapmadan olmaz öyle şey deme. Bu türkçe xp ve media playerin bir bugu Türkçe xp ye ne adar destek verdiklerini gösteriyo :)

1.görev çubuğunu 2 satır yap.
2 windows media playeri aç.
3windows media playeri simge haline küçült.
4 görev çubuğuna sağ tıkla ve araç çubuklarına gir.
5windows media player araç çubuğunu ekle ve hızlı başlat hariç diğer her şeyi kaldır.

Görev çubuğun kilitli de olsa tek satır olacaktır (komut satırı araç çubuğun açıksa 2 satır ola bilir dikkat.)

Geri