Görücüler Göremeyiciler..

Mayhoş

mayhoş
Reaction score
0
Görücü evliliğin 4 aşaması vardır.İlk aşamada bir gözcü kadın keşif turuna çıkar, bu bazen oğlanın annesi olur bazende yakın bir teyze.Kimse onların amacını çakmaz (!) gizli gizli ön çalışma yaparlar.Kapımızın zili çalar, zırrrrr yok zır diye ötmüyor, dın dın.

-merhaba yavrum 3 kızı olan bıyıklının evi burası mı ?
-hı hı
-sen büyük kız mısın ?
-yok en küçük
-büyük bekar mı ?
-ııh evlide ayrılmalarını istiyoruz
-ortanca evli mi ?
-değil şu anda 462. sevgilisiyle birlikte.
-o halde evin iyi aile kızı sensin

-ya ya öyleymişim de ben hiç memnun değilim bu tanımlamadan.Oysa ben istiyorumki vücudumun her yerine piirsing yaptırayım, dövme yaptırayım, banki jamping yapayım, dağa tırmanırken düşeyim, içimden mazoşistler geçiyor.
-ne geçiyor anlamadım
-mazottan türemiş bir kelime petrol kıvamında
-???!!????
-yani acı çekmeyi seviyorum, sapıkça bişi.
-ben ufaktan gideyim, zaten üst kata Semralara gelmiştim hadi annene selam söyle.
-baayy.
İlk aşamada uyanık olmalı dedektör teyzeler, beni benden sorarsa böyle yamulturum.Bazı teyzeler ilk aşamayı biz uyurken geçmiş olurlar direk ikinci aşamadan başlarlar yani haberli olarak karşılıklı tanış, görüşe gelirler.

Oğlu galeri sahibi olan bir teyze bize geleceğini söyledi Yasemin'in annesi çılgına döndü. "benim kızım sarışın, fıstık fıstık " diye mahallenin girişine pankart açacak kadar belli etti kıskançlığını.O gün geldi, kapımızın zili çaldı ( üst bölümdeki zil sesi tekrar)

-hoşgeldin teyze buyur buyur.Anneee misafirimiz geldi !!
Giydiği yeleğin orta düğmesi göbeğinin kocamanlığından kopmuş teyze:
-dur seni bir öpeyim yavrum şapalapurt, şıpılıpırt ( yalamayın insanı be yalamayın ) Ay sen güzelmişsinya ? bana neden öyle dediler
-ne dediler ? (vay yellozlar "çirkin o bakma" deyip reytingimi düşürmek istediniz demiii ? )
Annem sordu:
-oğlunuzun adı neydi ?
-bozbeyli
Ben:
-ohaa yani oh oh ne iyi ne iyi yanlız bir insan hem galeri sahibi olacak hemde adı bozbeyli olacak ! niyeyse tezat geldi bana "emre" olsa "cem" olsa mesela dimi ?
-Yoo kim dedi galerisi var diye ? oğlum tofaş servisine girdi geçen ay, tamirci ama patronları çok beyeniyor.
Oğlanın karizması ismini duymamla bitmişti zaten.Tamam iş iştir ekmek parası, aslan ağzı, aslan yattığı yerden bellidir biliyoruz ama o adla biriyle evlenilir mi ya ? kocanın adı ne ? "bozbeyli babahindioğlu" Yasemin'in annesi mahallenin girişine pankart yapar bizi animallah.

Kadını tatlı dille evden yolcu ettik ama kadın bir kere yanağımın tadını aldı 3. aşama olan "oğlunuda alıp kıza bakmaya gelme" kısmını atladı, kurallara uymadı.Son aşamaya geldi yani "kızı isteme" kısmına, daha ortada Bozbeyli'miz yok.Eve ani bir baskın düzenlediler ailenin diğer fertlerinide kendilerine ait kamyonete doldurup getirmiş, herbiri kapıdan zor sığıyor, heryerlerinden asalet fışkırıyor (!)
-gitmemmm gitmem gelinimi almadan şurdan şuraya gitmem
babam:
-yav kadın oğlunu gören yok, kız istemiyor, kimi kimden alıyorsun sen ?
-gitmemmm gitmem kendimi aha şu kapıya asarım gene gitmem, o benim gelinim
abim:
-teyze kapıda asabileceğin bir çıkıntı yok arka bahcede kasap çengeli olacak oraya buyur.
misafir ailenin kalabalıkları:
-seğğyn anamızla nası gonuşuyon laynn ! verin gızı gidek ne naz ediyoğuzzzz....

O gecenin devamını kısaca yazayım.Kavga gürültü komşular araya girdi, ayırdılar.Az kalsın abimi bıçaklayacaklardı resmen evi basıp beni kaçırmaya gelmişlerdi.Kendimi çok kıymetli hissetmiştim.Sanki ben Truva'lı Helen'dim ve Paris az sonra kapıdan girecekti.Allahım ben ne vazgeçilmez birşeydim, neydim ben.O günden sonra reytingimde arttı.Yasemin'in annesi günlerce evden çıkamadı, eh çıkmasın tabii hiç onun kızını kaçırmaya gelenler oldu mu?? yaniii işte budur.

Artık devir değişti.Eşitlik istiyoruz.Kızlar alın çikolatanızı çiçeğinizi beğendiğiniz erkeği babasından isteyin...
babası vermezsede kaçırın..
oğlunuz da pek güzelmiş maşşallah tü tü tü
Ne mühendizlerrr doktorlar iistedide vermedik :)
kısmet bizeymiş inşallah kızımız kaldırım mühendisi :p
Kaç gram altın istiyosun bakim yavrumm :p

Annem : Kızımı yurtdışına vermeyi düşünmüyoruz
Görücü teyze: Zaten bizde esmer minyon bir kız arıyorduk.(puhahahha bana devemi dedi yaşlımı dedi anlamadım :D boy 1:74 olunca)

Gelelim Zurnanın Zırt Dediği yere Sizin Görücü usulu evliliklere ßakış açınız Nasıl?
Aşk evliliğimi Görücü usuLumu?

Aşk Evliliği Yaa :D Görücü Usulü Evleneilmez ßea :D

Valla Bana Göre Bu Devirde Görücü Usülü. Neden Dersen Bu Devirde Aşk ile Evlilik Kalmamış. Maddiyata Dayalı İlişkiler Söz Konusu.

hikaye süper yaa :D sabh sabh ii gitti.. ayrıca istatisliklere bakılınca görücü usulü ile evlliliklerin daha sağlam yürüdüğünü görüyoruz.. ama seninki görücü usulü deil ki kaptı kaçtı usulü olmuş..

ayrıca reyting kısmına bittim.. "benimde reytingim arttı" :D

Geri