Gökçek'ten Alevilere ret

MG_eVİL

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Gökçek, Cemevlerine indirimli su verilmesi için Diyanetin onayı olması gerektiğini söyleyerek reddetti

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’liler okul ve Cemevleri’nin de indirimli tarifeden yararlanması gerektiğini belirttiler. Başkan Gökçek ise, "Daha önceleri okullar su paralarını takıyordu. Trilyonlar üst üste biniyor, paramızı alamıyorduk. Sonrasında akıllı sayaç taktık. Hem tasarruflu kullanıyorlar hem de herkes parasını ödüyor" dedi. CHP’nin okullarda indirimli tarife önerisi Meclis’te oy çokluğuyla reddedildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında alınan, ibadet yerleri ve muhtarlık gibi yerlerde uygulanan indirimli su tarifesi yeniden gündeme geldi. CHP’nin cemevleri ile ilgili indirimli tarife isteği komisyona sevk edildi, Diyanet, "Cemevi ibadethane" derse indirimli tarife uygulanacak.

CHP’liler okul ve cemevleri’nin de indirimli tarifeden yararlanması gerektiğini görüşünde birleşirken, CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken, "Özellikle gecekondu bölgelerinde su parasını ödemekte zorlanan okullar var. En azından tespiti yapılıp ihtiyacı olan okullara indirimli tarife uygulanabilir" önerisinde bulundu.

Okullara bedava su verilmesinin ya da indirimli tarife uygulanmasının belediyeyi büyük ekonomik kayba uğratacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "2 bin okul var. Hepsinin suyunun bedava olduğunu düşünün. Bunun altından kalkamayız" dedi. Gökçek şöyle konuştu:

Altından kalkamayız

"İlköğretim okullarının parası devlet tarafından ödeniyor. Belediye devletten zengin değil. Şöyle de bir sıkıntı var. Okullar kendilerine verilen parayı başka yere harcıyor. Devlet okullara su parası veriyor, verdiği su parasını başka yere harcıyorlar. Biz kamudan devletten para beklerken, böyle bir şey yapamayız. Bu çok büyük ekonomik kayba neden olur, altından kalkamayız. Ben su parasını ödeyemeyen okul görmedim. Daha önceleri açık söyleyeyim şöyle bir olay vardı. Okullar su paralarını takıyordu. Trilyonlar üst üste biniyor, paramızı alamıyorduk. Sonrasında akıllı sayaç taktık. Hem tasarruflu kullanıyorlar hem de herkes parasını ödüyor."

CHP’nin cemevleri ile ilgili Meclis’e sunduğu önerge komisyona havale ederken, okul tarifeleri konusunda yaptığı öneri Meclis’te oy çokluğuyla reddedildi.

Kuşadası ilk olmuştu

Kuşadası Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla cemevinde uygulanacak su tarifesini cami ile aynı tutmuştu. Belediye Başkanı Fuat Akdoğan’ın ilettiği talebi AKP, CHP, MHP ve bağımsızlardan oluşan 13 meclis üyesi, oybirliğiyle kabul ederek ilçede, camilere uygulanan su tarifesinin cemevine de uygulanması kararlaştırılmıştı.

Büyükşehir Belediyesi’nin su tarifelerinde yaptığı uygulamaya metreküpü 0.10 YTL’den fatura ödeyecek kurumlar şöyle: "Muhtarlıklar, ibadet yerleri, vatani hizmet tertibinden aylık bağlananlar ile malul gazi olarak aylık bağlanmış olanlar, şehit dul yetim sıfatıyla aylık bağlanmış olanlar, özür oranı yüzde 40 ve üzerinde bulunan 18 yaş ve üzerine ait abonelikler, spor kulüpleri."

..::Tıklayın::..

Aleviler Hakında Yorum Yok çünkü Alevilerin Damadıydımm :=(( şimdi Deyilim

pek bi şey farketmezki,tam bilmiyorum ama cemevlerinde gasılhane veya abdesthane olmadığı için su faturası o kadar etkilemez, elektrik veya doğalgaz olabilir...

pek bi şey farketmezki,tam bilmiyorum ama cemevlerinde gasılhane veya abdesthane olmadığı için su faturası o kadar etkilemez, elektrik veya doğalgaz olabilir...

camileride gördük arkadaşım millet serinlemeye gidiyo babasının yeri gibi yatıyor bravo valla :clap Sünni lerin camisi varsa , Hristiyanların Kilisesi varsa Musevilerin Sinagog u varsa Alevilerin neden Cemevleri olmasın ???? Gökçek kimin adamı herkes biliyo insan olan susar bişey demez

kelin ilacı olsa kendi başına sürer :D

aynen nedensiz arkadaş'a katılıyorum önce kızılırmağın suyunu kessin kendi ankarasının suyuna çare bulsun....

halkı düşündüklerini ayırım yapmadıklarını bilsem iki söz söylerdim ama değmez be bunlara. hele melih gökçek :durdurun. memba su içip ankara su içebilirsin bana bir şey olmadı diyor bunlar.

kuş gribinde de tavuk yemediler mi? hem de kuş griplisinden. :D

halkı düşündüklerini ayırım yapmadıklarını bilsem iki söz söylerdim ama değmez be bunlara. hele melih gökçek :durdurun. memba su içip ankara su içebilirsin bana bir şey olmadı diyor bunlar.

kuş gribinde de tavuk yemediler mi? hem de kuş griplisinden. :D

:durdurun:durdurun:durdurun biri seni ve beni durdurmalı :clap:clap:clap

:durdurun:durdurun:durdurun biri seni ve beni durdurmalı :clap:clap:clap

durmak sorun olmadı. dursakta düşünmeyi, arkamızdan kuyumuzu kazanları görürüz.

ben bu kadar dalavereyi bir daha göremem herhalde. başlarda nasıl çanak yaladılar sonra, çamuroğluna verdikleri sözleri tutmadılar. herkesi kandırmaya çalışıyorlar. ama herkesi. :vur

indirimli tarife uygulanmasının belediyeyi büyük ekonomik kayba uğratacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek.

ankara belediyesinin devlete olan borcu nedir diye sormak isterdim melih gökçeke ama o pişkin pişikin sinsi sinsi gülüp bnm sordugum cevap yerine izmirin suyunu anlatmaya başlar diye sormaktan vaz geçiyorum.

ve bir alevi olarak sadece okulların indirimli hatta ücretsiz olmasını istiyorum ibadethanelerin tümüne karşıyım cem evi de dahil.

develetin dini olmaz(bunu bn söylemiyorum) bu ibadethaneler böyle ayrıcalıklar alırsa laiklikten bahsedilemez. o zaman hristiyanına da musevisine de şafisine de aynı eşitliği göstermek zorundadır.

Geri