GÜlmekten Yikilacaksinizzzzzz

V.manisa45

Banned
Reaction score
0
Benim adım Enes......Üs yasımdayım.Yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz, yas günüm olacak. Mum üflüzem. Sok seviyoyum mum üflemeyi. Bi aksam annemin mumlayını da ben üfledim. Hepşini söndüyemedim. Sok uğyaştım ama söndüyemedim, dudaklayım sısladı. Sonya ösküymeye basladım. Annem bana su veydi, ösküyüyüm gesti.

Biliyoy musunuz, bişim efde heykes bi asayip. Hele annanem!... Basımı oksayken “ aymut dafalı sosuğum” diyo. Boynum aymut sapı gibiymiş, dafam aymut gibiymiş ve annanem aymut dafalı sosuklayı sok seveymiş. Yayamazlık dapınca da “deli dana ” diyo bana. Bi de annanem bana “essek dafalı sozuğum” diyo. Ama dızayken değil, seveyken diyo. Sisgi filmde bi tane esek döydüm ama ben o eseğe hiç bensemiyoyum. Annanemin beni neden “esek dafalı” diye sefdiğini anlamadım.

Adım Enes ama, daha sok adım vay benim: Nohudum, merzimeğim, sukulatam, goffetim, esek sıpam, bonzuğum, mafisim, balım, daymağım falan.....Annem beni seveyken, öpeyken “ salak sozuk ” diyo........Ben salak deliğim, sok atıllıyım. Bi süyü tekeyleme esbeyledim. Annanemin tekeyleme defteyi vay. O okudu ben de esbeyledim.

Biliyoy musunuz, annanem şigaya isiyo. Balkona sikiyo, iseyken. Ben de onun gibi sigaya isiyoyum şakadan. Dalemi sigaya yapıyoyum, ağşıma dötüyüp “ üf üf ” yapıyoyum. İşte o zaman annanem bana dışıyo, “ Ayyy ! Ne kaday ayıp! ” diyo. Kendişi iseyken biş ona hiç dışmıyoyuz ama.

Benim bi süyü havanlayım vay. Tedi, döpek, daplan, sanganyoz, doyun, duşu, davuk, hoyoş falan. Hepşi düşücük. Sadece züyaffa büyük, bi de döpek. Annem paşaydan aldı...Ayabalayım da vay. Hem de tam iki sepet doluşu. Damyon, tıy, minibüş, otobüş, tiyen...Vavi, şeşil, dıymışı, sayı, beyaş yenkli ayabalay....Maykalayını bile öyyendim.Vogsaven, paşşat, meydeses. En çok da vogsaven ayabamı seviyoyum...Bi de sepseleyim vay. Ama onlar benim deliğmis, mugfağımışın süsüymüş. Totames, soyan, mıçır, pasates, dalatalık. Mıçırı yemek istiyoyum , yiyemiyoyum. Sünkü onlay pismemiş.

Ben Gasalatayaylıyım.Vından Dayım, Begiştaşlı olayım diye bana sooook hediye aldı. Alşın, ben yine Gasalatayaylıyım. En büyük zimbom!..Hem ben babama sok gol atıyoyum. Emel bebekley evde yokken. Emel bebek bişim efin altında uyuyo. Düyültü dapaysam Emel bebeğin babaşı bana dızay. Ben ondan sok doykuyoyum.

Teletonla donusmayı çok seviyoyum.Teleton salay salmaz ben asıyoyum ama annem dışıyo.” Teletona sen bakmaaaaaa! ” diyo. Ben de annem mugfakdayken annanemi ayıyoyum. Hem de hey gün döt bes defa...2’ye başınca annanem sıkıyo, 1’e başınca babam. Sayılayı da biliyoyum. Kübba ablam öyyetti. Kübba ablamı sok seviyoyum. Hey gün bana toybok alıyo. Toyboklayın isinden de oyunzak parsalayı sıkıyo. Annem de onlayı biyleştiyiyo, oyunzak oluyo. Annem aytık bıkmış toyboklaydan . Dün kışdı Kübba ablama .” Sakın bi daha alma, bıktım yapmaktan,” dedi. Ben de ağladım. Annem sok üşüldü ağlayınca, “ Damam damam, Kübba Ablan gene alıy,” dedi. Zaten babam hey aksam toybok alıp detiyiyo bana. Unutuysa, ağlıyoyum ağlıyoyum....... Babam saysıya gidip Engin Abimden alıp deliyo. Bu aksam detiymezse, gene ağlayım, o da detiyiy. Ağlayınca hey dediğimi yapay babam.

Annem bana zoyla süt isiyiyo. İsmek istemiyoyum ama, annemin okuduğu maşalı dinleyken, bi bakıyoyum süt bitmiş. Beni dandıyıyo annem. Süt iseysem dok duvvetli oluymusum. Babam hiç süt ismiyo, dola isiyo; onun için ben onu hey güyeşte yeniyoyum. Sünkü dola isenley böle yeniliy .Babamı efde saklandığı hey yeyden buluyoyum, babam beni his bulamıyo.

Bilgisayayda oyun oynamayı da dok seviyoyum. Gesen aksam annanemim bilgisayayını boşdum...Annanem ” Bunu başdası yapsaydı, yakmıstım sıyasını,” dedi. Bana hiş dışmadı. Annanem bana hiç dışmaz...Onun düçücük düçücük, yenk yenk bonzuklayı vay. Hem de sok vay. Hepsi dolapta, dafanoslayın isinde. Bi gün hepşini dolaptan sıkaydım, halının üştüne döktüm, biyazını da sekmezeleye dolduydum, yine dışmadı...Anneme, “Eğey bunu baska bi sozuk yapsaydı, dayaktan öldüyüydüm ,” dedi. Ben de sok güldüm. Bonzuklayı hey tayafa attım.Dafama bile doydum, sok domik oldum. Annanem güldü, sonya beni kuzakladı, “Sen dünyanın en tatlı sosuğusun, ben sana nasıl dızayım!” dedi. Nanaklayımdan sapuy supuy öptü. Ben de elimle yüşümü şildim.

Aytık uykum deldi. Sisimi yapıp yatıcam. Beşime deliğ, tulalate yapıcam. Annanem bana masal okucak uyuyken. Masal sabuk bitsin diye bazı yeyleyi atlayazak . Ben de ona “ Hayıy annanne hayıııııııııy ! Öyle deliiiiiğ! ” dicem. Beni dimse dandıyamaz. Sünkü sok büyüdüm. Hem o masallayın hepşini esbeyledim. Teloğlan’ı, Pamuk Piyenses’i, Odunzunun Sozuklayını eşbeye biliyoyum.

Bilmeceler:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:d

:hhter hangi karnede sıfır bulunmaz?
:sağlık karnesinde

yazın gidilen il hangisidir?
:tat-il

hangi kuşlar düdük taşırlar?
:sesi kıslan kuşlar

dünyanın en suratsız dağı hangisidir?
:nemrut dağı

olmamış it'e ne denir?
:ham-it

Erkekler hamaminda herke beline pestemal baglarmis
Adamin biri ise beline gazete kagidi dolamis. Neden?
Cunku medya herseyi buyutuyormus..

Hangi tene krem sürülmez?
Antene

Trenler ne zaman üşürler?
Haydutlar soyduğu zaman

Hangi piller patlar?
Torpiller

Kirpiler nasıl oyun oynarlar?
Çok dikkatli

Buzdolabına giren sineğe ne olur?
Yazık olur

Domates nasıl kızarır?
Yüzüne tokat atınca

Deniz niçin tuzlu olur?
Balıklar kokmasın diye

İçini boşaltınca büyüyen şey nedir?
Çukur

Kral tacına ne demiş?
Başımın üstünde yerin var

Minareye çıkan fil ne demiş?
Minareden aşağı at beni, in aşağı tut beni

Allah yapar yapısını, demir açar kapısını
Karpuz

Elsiz ayaksız kapı açar
Anahtar

Kolu var, eli yok, karnı yarık karnı yok
ceket

6.Çat orda, çat burada, çat kapı arkasında
Süpürge

Yeraltında kırmızı pancar.
Turp

Yeraltında uzun minare.
Havuç

Geceleri fener, gündüzleri söner.
Yıldız

Sarıdır sallanır, dalında ballanır.
Portakal

Hangi maymunlar ağaca çıkamaz?
Yükseklik korkusu olan

Çok hızlı giden bir tırı kim durdurur?
Trafik Polisi

Saat niçin tehlikelidir?
Akrebi olduğu için

Duvara çarpan araba ne olur?
Durur

Kurbağalar niçin mayo giymez?
Zıplayınca düşüp ayıp olmasın diye

Belgeli su baskınına ne denir?
Belgesel

10 tilki, 8 kedi, 20 tavuk ne yapar?
Gürültü

Bozulduğu halde tamir edilmeyen şey nedir?
Hava

Kahramanmaraş'a niçin kahraman ünvanı verilmiştir?
Şanlıurfa'yı kıskandığı için

Su yutmuş toprağa ne denir?
Çamur

Hangi kalemle yazı yazılmaz?
Kontrol kalemiyle

Hangi tasla su içilmez?
Kafatasıyla

Ayakta yetişen bitki nedir?
Mantar

Çeke çeke biter.
Sigara

Kutuplara giden zenci ne olur?
Donar

Yeter Çektiğim!
Fotoğraf makinası

Gece gündüz yufka açar!
Deniz

Şehirden şehire koşarım, köyden köye giderim fakat hiç hareket etmem.
Yol

Ağzı vardır konuşmaz, yatağı vardır, fakat hiç uyumaz.
Akarsu

Ben iki hasretlinin arasında dururum. Onları konuştururum.
Telefon

Yeşil mantolu, kırmızı entarili, siyah düğmeli.
Karpuz

Denizler gerçekte mavi boya olsaydı ne olurdu?
Mavi boya sudan ucuz olurdu

Eğri oturalım, doğru konuşalım.
Deve

Yerin altında kırmızı minare
Havuç

Uzaktan baktım hiç yok yakından baktım pek çok
Karınca

İstanbul da süt pişti kokusu buraya düştü
Mektup

Açarsam dünya olur yakarsam kül olur
Harita

Dört ayaklı ayı üstünde kabadayı
Sandalye

Adamın biri baltası ile ormana gidiyormuş. Derin bir çukura düşmüş. Orada üç gün, üç gece kalmış, Orada ne yemiş?
Bal yemiş (Bal-tası)

Adamın biri 13. kattan düşmüş, ölmemiş. Niçin?.
Öldürmeyen Allah öldürmez.

Temel her şimşek çaktığında saçını, başını düzeltiyormuş. Niçin?
Fotoğrafının çekildiğini sanıyormuş.

Bir gün filin birine araba çarpmış. Fili hastaneye kaldırmışlar. Arkadaşı sinek de yanında gitmiş. Niçin?
Kan vermek için

Çarığı çattım bacaya attım.
Terazi

Yedi delikli tokmak bunu bilmeyen ahmak.
Baş

Uzaktan baktım bir karataş yanına gittim dört ayak bir baş.
Kaplumbağa

Yeşil mantolu, Kırmızı elbiseli, Siyah düğmeli.
Karpuz

Et dedim met dedim git şuraya yat dedim.
Süpürge

Altı göl üstü gül.
Gaz lambası

Yer altında yağlı kayış.
Yılan

AMERİKAYI TEMEL KEŞFETMİŞ:eek:ha

:eek:ha :hhsigara Siz simdi sanıyorsunuz ki, Amerika'yi Christophe Colombe fethetti değil
mi?

Dinleyin..... Ekip toplanıyor Idris, Ilyas, Temel, Sureyya, Fadime...v.s...
Biniyorlar takaya.. Istanbul bogazi, canakkale bogazi, Cebelitarık... derken
günler haftalar aylar sular seller sonra çıkıyorlar bir karaya. "ule..Daaa
biz nereye celduk" derken.... tam tam sesleri arasında yerliler karşılıyor
bizim ekibi. Yerlilerin reisi bir hosgeldin meyvasi uzatiyor. Temel bu
meyveyi hiçbir şeye benzetemiyor, bilemiyor gormemis ve isiriyor. Sonra
diyor ki... " AmmaERIKYa " kitanin adi burada konuluyor...

Yerliler bunlara bir yer tahsis ediyor, burada takilin bakin başınızın
çaresine diyor. Bizimkiler bildikleri butun tarım tekniklerini (mısır,
patates, tutun, fındık, ayçiçeği)deniyorlar. Ama tutmuyor. En sonunda ve
sadece karalahana başarılı oluyor ve kara lahana ticareti basliyor ve
gittikce çoğalıyorlar. Temelin bu arada çok gıcık kaptığı bir şey var,
yerlilerin tam tam sesleri. Bıçak kemiğe dayanınca "çıkarın DAAAA" diyor, ve
kemençeleri çıkarıyorlar.... giy gidi giy gidi giy gidiii. Bu sefer yerliler
çok gıcık kapıyor ve hepsini yere yatirip kemenceleri Bi Taraflarına Monte ediyorlar.
Neticede hepsinin birtarafında
kemence ile dolasinca bolgenin adı oluyor "ARKANsaZ"

Bu isten çok gıcık kapan Temel, basliyor kuzeye dogru ekibi yürütmeye.
Ekibin bir kismi, bu yone itiraz edince basliyor guneye yurumeye. Gittikleri
yerlerde yine karalahana ekimine devam ettikleri icin bir taraf oluyor
"KUZEYKARALAHANA" ve digeride "GUNEYKARALAHANA"

Sonrasinda vardıkları ilk yerde Temel "Arkadaslar, bu sazlari ne yapip edip Bi tarafımızdan çıkartacağız" diyor. Hepsi birbirininkini çekip çıkartıyor
ammmaaa ne ettilerse Temel'in ki çıkmıyor. Bölgenin adı oluyor TEKSAZ"

Sinirlenen Temel, bir sonraki bolgede "Benim sazı da mutlaka çıkartacağız"
diyor. Ugrasip didisip, cekip cikartiyorlar ammmaaa ortalik oluyor kan
revan....Bolgenin adi oluyor "KANSAZ"

Kemence cikartilirken Temel veriyor bir yaygara, oluyor orasi "NEYAYGARA"

O kadar kemence birtarafına girip çıkınca. O kadar da Kara Lahana yiyince,
Lazlar çıkartıyor gaz, bir sonraki bölgenin adi oluyor "LAZVEGAZ"....

Fakat Temel, kan kaybindan dolayi zayiflamaya basliyor ve dal gibi kalıyor.
Bu yüzden bir sonraki bolgenin adi oluyor "DALLAZ"

Bir sonraki bölgede ise, iplik gibi kalan Temel icin bir insan bundan daha
zayıf olamaz deniyor. Aha iste orasi" LAZENCILIZ"

Mezarıda oradaymış Garibin.. Ah Amerika aşkı ahhhh

pRİMA BEBEK BEZİNİN AZERBEYCAN VERSİYONU

Procter and Gamble, sizi korpenizin dogumu munasebetile tebrik edir, ona, ailenize ve seksen size hosbeslik, cansagligi arzulayir..

Butun usaklar guzeldir, sizinkisi ise hamidan yaksidir. Siz usaginizin nece boy atmasini izleyecek, onun etraf muhitini derk edip, korpeni rahat eden, ya da narahat eden sebepleri arastiracaksiniz.

Adeten usagin derisi islak olanda ozunu yaksi hissetmir. Usaginizin sakit ve rahat olmasi ucun, cok vacibdir ki, onun derisini hemise guru ve saglam saklayasiniz.

Size bu iste Pampers usak melefesi komak eder. Tez ve tesirli bir sekilde islaki ozune cekir, usagin derisini kuru ve temiz, demelli saglam saklayir.

Biz size Pampers usak melefelerinin numunelerini pulsuz teklif edirik.

Onlari sinayin. Onda basa dusersiniz ki, Pampers neye gore sizin ve korpeniz icin en yaksi secimdir.

Spikerler de hata yapabilir ama bu kadar da olur mu yaa???

önceeden belirteyim bunların bazılarını geçenlerde başka bir arkadaş da yazmıştı ama çok daha değişik olanlarda var benim baya bi hoşuma gitti
--------------------------------------------------------------------------------
Spikerlerde Hata Yapar

--------------------------------------------------------------------------------

(8 - 0)lik ingiltere macini anlatan spiker;
"evet sayin seyirciler, ingilizlerin bir atagini daha gol yiyerek savusturduk."
"mac bitti biz hala gol yiyiyoruz sayin seyirciler."

-çok tehlikeli bir yerden korner kullanıyorlar (bülent karpat)

oğuz tongsir - şimdi galatasaray'da volkan diye bir futbolcu var. orta sahada topu aldığı zaman yana, sağa, sola değil, direk "dikine" oynayabilen bir futbolcu..
ali sami alkış - (mırıldanarak) başına s koysan da olur, öyle oynuyor çünkü..

29 haziran 2005 brezilya - arjantin maci.
ilker yasin mac sirasinda yagan yagmuru, "ıslak yağmur taneleri..." diye tanımlıyor

Beşiktaş - Galatasaray maçındaki bir pozisyonun ardından show radyo...
- topa son dokunamayan Carew...

Orhan Ayhan
31 ekim 2004 Galatasaray - Akcaabat Sebatspor
iki takımda iyice durdu sanki sahura kalkacaklar, o da ne hasan kalktı ama durdu.

Adana’nın özel kanallarının birindeki spiker:
-eveet Adanademirspor sahaya "yaklaşık" 11 kişi çıktı.

16 aralık 2005 Kayserispor - Galatasaray maçı, radyo 7 spikeri Ümit Karan'ın golü için fena gaza geliyor:
"evet sayın dinleyenler Kayseri Atatürk stadında golü kimse görmedi, kaleci ivankov görmedi, 25 bin taraftar görmedi, ben bile görmedim.. diyebilirim ki ümit karan kaleye şut atmadı adeta tabancayla mermi attı kurşun attı"
hey maşallah

Sabri Ugan:
- milan schalke maçı 3-2 berabere devam ediyor.

yıllar önce bir şampiyonlar ligi maçı.star tv de Bülent Karpat ilk kez spikerlik yapacak.
-eee..ööö...düt !! maç başladı...

16 kasim 2005 Türkiye İsvicre maçı:
sayın seyirciler, size İsviçreli futbolcular hakkında da bilgi vermek istiyorum, ama... bos verin...

1 aralık Beşiktaş - Zenit maçında spiker
- hakem ofsayta karar veriyor yardımcısının yardımıyla..

25 agustos 2005 Beşiktaş fc vaduz maci spiker döktürüyor.
ailton yan hakemi sözlü olarak uyardı. (nasıl yani? kart da çıkarsaydı keşke )

7 eylül 2005 Ukrayna Türkiye maçı
ümit aktan:
evet sayın seyirciler hakem Ukraynalı oyuncuyu maçtan sonra evlat edinecekmiş gibi davranıyor.

spiker:ümit aktan
2 aralık 2003 Galatasaray juventus maçı:
yapma be nielsen yapma!sen hakemsen bende boğaz köprüsünü yapan mühendisim!!"

Türkiye-Brezilya maçında spiker sakatlanan alpay için;
"Alpay arka ayağını burktu"

7 eylül 2005 Ukrayna Türkiye maçı
ümit aktan:
"Ukrayna oyuncu değiştiriyor. husin girdi oyuna. top onda..karşısında Hüseyin var.
bizimkisi daha Hüseyin tabi."

Ukrayna - Türkiye maçında 90. dakika civarı 1-0 önde olduğumuz durumda oyuncu değişikliğini işaret eden hakeme duymamış gibi yapan Okan için :
- Okan ın çıkmasını işaret ediyor bizde anlamamış gibi yapıyoruz sayın seyirciler

3 eylul 2005 Türkiye Danimarka maçı, İlker Yasin 2-1den sonra artık maçı sunmayı bırakıp antrenörlüğe başlamıştır..

"hamit evet.. hamit topu çok tutma ayağında.. bravo.. ama oraya değil.. ah .. hamit tekrar kazandı.. aferin.. hemen pas ver.. verdi.. okan.. okan koşsana oraya.. şimdi hemen defansa dönün.. aferin volkan.. aferin.. hemen çıkar topu elinden.. hakan sola koş.. bravo.. aferin"

6eylül 2003 Türkiye-Yunanistan maçında Mehmet baturalp: iki ucu zorlu değnek

Moldova maçından İlker Yasin buyuruyor.
"ceza sahası ana baba günü gibi...

6 kasım 2002 Fenerbahçe Galatasaray maçı radyodan anlatan bir spiker Emre Aşık'ın kırmızı kart gördüğü pozisyonda:
-evet çok sert bir hareket, hakem kırmızı kartı gösterecek, aslında emre her renk kartı hak ediyor sayın dinleyiciler. hani 'omzum ağrıyo bir çık da çiğnele' dersiniz ya işte emre de aynen öyle yapmış bu pozisyonda

Japonya-Türkiye macını anlatan spikerin tribünlerde maçı seyreden federasyon yetkililerinin yüzlerindeki ifade ile ilgili müthiş analizi: "yüzlerinde Mac sonrası sevineceğiz, simdi bekliyoruz. tedirgin bir bekleyiş içindeyiz ifadesi var."

ümit aktan, 17 kasım 2002 Fenerbahçe Bursaspor maçı'nı radyo d'den aktarırken:
washington'un kaçırdığı her gol sonrası
- o topu gol yapmak için hiçbir şey yapmaya gerek yok. orada ağaç olsa, gelip top çarpsa gol olur.
- dedeler yarışında derece alamamış bir dede bile tekerlekli sandalyeyle o golü atardı.

16 eylül 2003 beşiktaş lazıo maçı sunan güntekin onay
lucescu taktik gereği ahmed hassan ve sergeni yedek tutmaktadır.
ilk yarı bir serbest vuruş kazanılır. güntekin onay yarar.
"hakem* barajı ayarladı. kimin vuracağı belli değil.topun arkasında kaan dobra, ahmet yıldırım biraz solda. pancu kaan dobranın yanında ilhan mansız daha geride.sergen kulübede "

karlı bir gün, spiker ümit aktan:
- sahadaki karların tamamı temizlenememiş, buradan bakıldığında saha yoğurtlu ıspanak gibi görünüyor.

2 nisan 2003 İngiltere Türkiye maçı ve levent özçelik:
- evet sayın seyirciler, dakika 81 ve İngilizler 1-0 önde (biraz bekler) yine öndeler..

fc sion-Galatasaray şampiyonlar ligi ön eleme maçı
ümit aktan (galibiyetten sonra):
-fc sion un adı bu günden sonra depre-sion olacak sayın seyirciler

abd 1994 Almanya-Bulgaristan çeyrek final maçı (canlı yayın):
-evet golü atan futbolcu letchkov...evet notlarıma bakıyorum letchkov almanyanın hamburger takımında top koşturuyor...evet yanlış mı baktım notlarıma diye bir daha bakıyorum...evet gerçekten hamburger takımında oynuyor...

yorumcu: çok temiz bir blok çok temiz
spiker: o halde temiz bir blok ama kirli bir düdük diyebilir miyiz?

4 mart 2003 Galatasaray Malatya kupa maçında, ümit aktan radyoda, "kaleci topu pirtlatti sayın seyirciler!"

Galatasaray - manchester united şampiyonlar ligi ön eleme 2. maçı.
anlatan : ilker yasin
" artık karşılaşmanın son anları..heyecan dorukta..bayraklarınız hazır mı ? arabalarınız kapıda mı ? "

5 mart 2003 Beşiktaş Genclerbirligi maçı esnasında ceza sahası içindeki bir pozisyonun tekrarında , ömer üründül:
- "bak şimdi ahmet hassan'ın çok ince bi hareketi var şurda, alttan geçiriyor" !

kardesim ellerine saglik da sen arama yapiyormusun merak ettim

konu kapatma gibi birşey vardı biz niye her önümüze geleni açmıyoruz

güzelmiş..TŞkler..

Geri