Fransiz MutfaĞindan MÜthİŞ Bİr Tatli

baal

Fırtına tanrısı
ÇİKOLATALI SUFLE

MALZEMELER

4 KİŞİ İÇİN

6 ADET YUMURTA (SARISI VE BEYAZI AYRILMIŞ)
3 KAŞIK UN (YEMEK KAŞIĞI)
1 KAŞIK KREMA (ŞEKERSİZ)
3KAŞIK TEREYAĞI
3 TATLI KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
3KAŞIK TOZ ŞEKER
1PAKET BİTTER ÇİKOLATA
100 gr ÇEKİLMİŞ FINDIK
100 gr ÇEKİLMİŞ ÇEVİZ

YAPILIŞI

4 adet ufak güveç kabını tereyağ ile yağla ve toz şekerle sıva (şekerler yağlı kısımlara yapışacaktır kalanı geri alın)
kalan tereyağı erit ve 3 kaşık unu kavur soğumaya bırak
6 yumurta beyazını şanti kıvamına gelinceye kadar çırp
çikolatayı benvari yöntemiyle erit
soğuyan unlu bulamaca 1kaşık krema,çeviz,fındık,5yumurta sarısı,çikolata ve yumurta beyazını ekle
4 adet güveç kabına eşit şekilde paylaştır

önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişir
pişince üzerine pudra şekerini serp

sakın soğutma sıcak sıcak ye afiyet olsun


NOT:benvari yöntemi ortaboy tencereye dörtte bir oranında sudoldur kaynat kaynayan suyun içine ufak bir tava veya tencerenin içinde çikolatayı veya ne eritmek istiyorsak koy buharında erimesi için bu türmalzemeler direk ateş gördüğü zaman yanar ve acılaşır o yüzden benvari yöntemi kullanılır
 

HTML

Üst