Forumcu tipleri

gerilla_21

Banned
Reaction score
0
genel olarak forumcu tipleri:
forum şairleri,
öğreten adamlar,
"yardım edin"ciler,
sevgi insanları,
forum asabileri,
imla zabitleri,
forum nihayetçileri,
forum sonsuzcuları,
forum itirazcıları,
forum hayretçileri,
forum kalanthorları,
ihtilaf cephesi,
forum kına yakıcıları,
forum kınayıcıları
olarak sınıflandırılabilir..

forum şairleri:

En sık rastlanan tiplerdendir. Şiir topiklerine yazıp giden cinsleri zararsızdır, lakin olayı üslup haline getirenler çok fenadır. “Hükümsüz kalmış ruhun senfonisi” gibi tamlamalar kullanır,

“Kıbrıs’ ı veriyor muyuz şimdi?” topiğine “ verdik mağaralarımızdaki tortusu yontulmamış düşlerimizi, ruhumun uçralarındaki bir adanın guneşi doğar mı ki?” gibi mesajlar yazabilirler. Özne, nesne ve yüklemden oluşan anlaşılır cümleler kurduklarına ve kelimelerin ilk işaret ettikleri anlamını kullandıklarına rastlanmaz.

En sık kullandıkları sözler: "giz" "düş" "ücra" "mahşer"

Avantajları: Şiirden nefret ettirirler.

Dezavantajları: Dimağ zehirlenmesine neden olurlar.

İlaci: İtlaftır. Teknik olarak mümkün değilse ve forum içindeki populasyonları artıyorsa, forumun itlaf edilmesi önerilir

öğreten adamlar:

Misyon sahibi arkadaşlardır. Herşeyi bilirler ve sormasanız bile öğretirler. Kendilerine iman farz, şükran vaciptir. Mesih kompleksinden müzdariptirler, kurtarılmak istememenizi idrak edemezler. Yeterli ilgi ve alakayı göstermezseniz küserler. Soru sordukları görülmemiştir.

En sık kullandıkları sözler: "-meli" "-malı" "ben" "ben demiştim"

Avantajları: Bir sürü şey öğrenirsiniz. Çekirgelik hoşunuza giden bir durumsa orgazm bile olabilirsiniz.

Dezavantajları: Bazen çekilmezler. İnsani kompleks sahibi yapma tehlikeleri vardır.

İlacı: Tedavisi yoktur. Durumu ağırlaştırmak istemiyorsanız, karşı çıkmayın; daha beter olur. Yapabiliyorsanız, çekirge kadrosunun dolu olmasını sağlayıp gözüne batmamak iyi bir yoldur.

"Yardım edin" ciler

Kendi aralarında ikiye ayrılırlar.

Birinci gruba genellikle bilişim forumlarında rastlanır. Forum sakinlerini arama motoru yerine kullanırlar. Takıldıkları konuyu araştırmak yerine sorup hazır cevap almayı tercih ederler.

İstediği cevabı vermezseniz bozulurlar.

En sık kullandıkları sözler: : “imdattt” “nolur yardımm” “ abi ben mailimi versem de şu kodu oraya yollasan”

Avantajları: Bilinen hiçbir avantajları yoktur.

Dezavantajları: : Kafa şişirirler. Mide bulantısına neden olurlar. Kendini dağlara vurma isteği uyandırırlar.

İlacı: : Bir “öğreten adam” bulunabiliyorsa, kutsal birleşmeyi sağlayıp ortamdan uzamak en iyi çaredir.

İkinci grup daha vahimdir. Yardım istenen konu genellikle aşk-meşk muhabbetidir. “Sizce sevgilim beni aldatıyor mu?” “Erkekler niçin böyle?” “İntihar etmeyi düşünüyorum” “Her aradığımda telefonu suratıma kapatıyor, sizce sevgilim naz mı yapıyor?” gibi temaları vardır. Bu temalar onlar için hayatidir, dalga geçerseniz çok kırılırlar.

En sık kullandıkları sözler: : “onu çok seviyorum” “bana bir çare söyleyin” “kalbim acıyor”

Avantajları: Halinize şükrettirirler.

Dezavantajları: : Karşı konulamaz dalga geçme isteği ve akabinde vicdan azabı yaratırlar.

İlacı: Bir "sevgi insanı" ve "öğreten adam" kombinasyonu gayet iyi gelir.

sevgi insanları:

Forum şairleri kadar sık görülen tiplerdir, zaten genellikle bunyelerinde ikisini birlikte barindirirlar. Sevgide sinir tanimazlar. Börtüyü, böceği, insani, kanapeyi, güneş ışığını, cocuklari, telefon sarjörünü filan ayrim yapmaksizin severler. Sevgileri yüreklerinden kopar, enginlere sigmaz tasar. En tahammul edemedikleri sey, sevilmemektir. Boyle durumlarda, birkac tane nick alip ilk nick'e yönelik hayranlik ve sevgi cumleleri kurduranlara bile rastlanir.

En sık kullandiklari sozler: "Sizleri seviyorum" "seni seviyorum" "ben" "yuregimle konusuyorum"

Avantajlari: Halinize sukrettirirler.

Dezavantajlari: Sevgi sozcugune alerji gelistirmenize neden olurlar. İçinizde cinai hislerin oluşmasina yol açarlar. Mide bulantisi, tik, kasinti gibi fiziksel durumlar yaratirlar.

İlaci: Tedavisi yoktur. Şiddet duygusuna sahip biri değilseniz, arkaniza bakmadan kaçmaniz önerilir. Siddetten hoslaniyorsaniz, kafalarini ezmenizde bence bir sakinca yok.

Forum Asabileri:

Çatacak eleman aramak üzere internete girmiş, site site dolaşmış, sitem, hır gür gargara dolu insanlardır. Bazan bazı başlıklara sırf imzalarını atıp çıkarlar. Maksat asabiyat yaratmaktır. Damarlarındaki asabiyat yetmediğinde, öyle abuk subuk imzalarla taciz atışı yaparlar.

En çok kullandığı sözler: Kıl oluyorum, sen git moderatör gelsin, karıram bu forumu, atın beni denizlere, densiz olan sizsiniz, savulun, asarım, keserim..................

Avantajları: Bütün deliler bu asabiyi görende, sopasını saklar. Neetse yeridir. Ne dese kanun gibidir. Kanun olmasa bile hükmünde zararnamedir. Hareket, kan, entropi katarlar bulundukları ortama. Ama can çıkarırlar.

Dezavantaşları: Yukarıdaki "Ama can çıkarırlar"ı buraya sürüklemek gerekmekteydi. Üşendik.

Tedavi şekli: Moderatör köpekleri salmalı bunların başına. Eşgalleri derhal bulunmalı, robot resimleri dağıtılmalı. Sallandırılmalı bi kaç tanesi taksimde.

Tedavi şeklini önerenin asabiyat derecesini bilim çevreleri ölçemedi.

bi de forum fanatikleri vardır....
bunların tuttugu takım herseyden önce gelir....
tartısmanın içinde olmaktan büyük zevk duyarlar...
bi çogu aslında normal hayatta maça giden tezahürat yapan tipler deildir....
klavye basından atıp tutarlar...

en cok kullandıgı sözler:şöle koduk,böle ezdik...siz şölesiniz...
en büyük biziz vesaire....

Avantajları:bunlar forumun olmazsa olmazlarıdır...
cok ilgi cekerler....
stres atmak için onlarla atışabilirsiniz....

Dezavantajları:atısalım derken kolunuzu bacagınızı kaptırmayın....
sinirlenip ban yemeniz olasıdır....

ilacı:bunların ilacı falan yoktur...liglerin bitmesi bile kesmez bu tipleri...arjantin ingiltere macından bile bjk-fb-gs tartısması cıkarabilirler....

birde forumlarda sesizce paylaşım yapanlar var ve hiçbir zaman polemiklere katılmazlar hep faydalı şeyler yaparlar, bazen bir başka konuda mesaj yazarken espirili mesajlar yazarlar ama hep dışlanırlar,

Geri