Formattan sonra gizli dosyaları açma

aorator

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Lütfen Yardım Pc Ye Format Attım Ama Gizli Olan Resimleri Açamıyorum Boş Sayfa Gösteriyor.yardım Ederseniz çok Sevinirim.:(

Herhangi Bir KLasöre Gir. AraçLar-KLasör SeçenekLeri-Görünümde GizLi DosyaLarı Göstere TıkLa..

Buna Rağmen AçıLmıyorsa Nedenini BiLmiyorum:D

eğer format attığın bölümdeyse resimlerin uçmuştur.. yok değilse ve açamıyorsan gizli klasör aç dediğinde açılmıyorsa o seçenek seçilmiyorsa vindows hatali kurulmus demektir.. gizli dosyanın yolunu hatirliyorsan başlat çalıştır yap sonra o klasörün yerini belirt girecektir yada bilgisayarıma gir c yada d nerdeyse resim o sürücüne gir sonrada \\ klasör adini yaz ozaman girersin..

resimler d:de ama ben c ye format attım ne yaptıysam formattan önce gizli yaptığım dosyaları açamadım

ARKADAŞLAR BULDUM

başlat-Çalıştır regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL
CheckedValue sil
yeni dword değeri oluştur değerini 1 yap ve adını CheckedValue yap.

ilginiz için teşekkürler

gizli klasörlerin görüntülenememesi hakkında minik bir makale.

kardeş bildiğim üzere gizli klasörleri göstermeme sorunu autorun.exe adlı virüs türünden kaynaklanıyor. (belki farklı ve yeni bir virüs de olabilir.) bu virüs flaş belleklerden ve cd lerden bilgisayara sızıyor, gizli klasörlerin görünümünü kısıtlıyor. ne yaparsan yap gizli klasörleri göremiyorsun. zaten "virüs kendini bu gizli klasörlerde saklıyor".

"fotmat atmak buna çare değil" çünkü bu virüs kendini D:/ E:/ gibi sürücülere de kopyalıyor. sen C:/ sürücüsüne fotmat atıyorsun C:/ deki herşey siliniyor ama windows açılınca virüs tekrar kendini C:/ sürücüsüne kopyalıyor. bu yüzden format atmadan bu virüsün bulaştığı tüm sürücüleri antivirüs programları ile tarattırıp "virüsün yerleştiği her yeri başına yıkmalısın". hatta flaş belleğini de taratıp orda da bu virüsü imha etmezsen flaş bellekten tekrar otomatik olarak C:/ ye sızar.

gooogle 'a "gizli klasörler görünmüyor" , "gizli klasörleri göstemiyor" gibi anahtar kelimeler girersen senin gibi mağdur olan yüzlerce kişinin şikayetini değişik forumlarda göreblirsin.

senin başına gelenlerin aynısı benim başımada geldi. şimdi sorunumu çözdüm. ben sorunumu çözerken şu yolları izledim

a-) pardus işletim sisteminin çalışan cd si ile bilgisayarı cd den başlattım. C:/ sürücüsünü açtım (işte bu arada gizli klasörler görünüyor. bunun sebebi virüsün pardus işletim sisteminde çalışamamasıdır. bu durum virüslerin tamamı için geçerlidir.) C:/recycler/ recycler/ autorun.exe adlı dosya virüs dosyasıdır. bunu elimle tahrip ettim. sildim-metin belgesi ile açıp içindeki yazıları sildim- kısaca tahrip ettim. tabi bunu diğer sürücüler ve flaş bellekte de uyguladım.

b- internetten indirdiğim türk yapımı virüs programı dracula anti virüs ile tüm bilgisayarı taratıp göremediğim bu tip virüsleri imha ettirdim. bu anti virüs güncel virüsleri yok etmede başarılıdır.

c- bizim gibi mağdur birileri oturmuş bu tip virüsler için minnacık iki adet dosya hazırlamışlar. birinci dosyayı çift tıklıyorsun bütün autorun.exe tipi virüsleri imha ediyor. üstelik 2-3 saniyede. ikinci dosya ise bittorent.exe (adı zannnedersem böyle idi) tipi virüsler içindir. aynı şekilde bu minnacık boyutlu dosyayı da çift tıklıyorsun bilgisayardaki ve falaş bellekteki tüm bittorent.exe virüslerini imha ediyor. üstelik 2-3 saniyede.

sana son tavsiyem bilgisayara bir cd yada flaş bellek takınca mutlaka virüs programları ve bahsettiğim virüs programcıkları ile tarattır. ayrıca gizli klasörleri her zaman açık tut ki bir daha böyle birşey başına gelmesin.

şimdi diyeceksin ki yaw benim gizli dosyalarımı gizli klasörlerin içine saklıyordum artık saklayamayacağım, çünkü gizli klasörleri sürekli görünür yapmak zorundayım vs. hayır arkadaşım benim sana vereceğim yüksek teknolojik bilgilerle gizli klasörlerin açık olduğu halde gizli klasörlerin görünmeyecek. iddialı bir yaklaşım diyebilirsin ama internetten bulduğum çok çok değerli bir kod sayesinde klasörlerin hayalet gibi hem var olacak hem yok olacak.

msn adresim : [email protected]

istersen gerekli dosyaları msn den yollarım. ( tabi virüs taramasından geçirmeyi unutma :) )

not: benim bilgisayar konusunda çok fazla bir bilgim yok, bu konunun uzmanı değilim. sadece tecrübelerimi yazmış bulunuyorum.

saygılarımla.

eline sağlık sorun çözülmüştü zaten ama msn ni vermen neden acep

Geri