FoRMaT oLMuyoR !!!

DeGraw

New member
Reaction score
0
Ya arkadaslar yardım edin ltf...
Bnm sorunum bnde windows xp professional cd si wr ama format atarken cd den om yukleme yapmıyo...Yerel disklerin silindigi yerde C yi sil deyince bu uygulama ile ilgili dosyalar bu surucude oldugu için silinemez dio :( sorn cd demi baska bisey demi.
Ben de yada pc de olsa 1 tane de EXPER in werdigi XP cd si wr ama 30 gunluk o cd ile onyukleme yapıyor ama onu kurunca da pc acilista direkt olarak Administrator hesabından girio we ben bunu istemiorum bile wrsa lutfen....:saskin

format cekmek için kurtarma konsoluna girmen gerek surucu yukleme asamasında yazıyo zaten kurtarma konsoluna girmek için R ye basın die daha net anlatırsan daha ii yardımcı olabillirim...Tam olarak anlayamadım da:goz:

nası yaptıgımı anlatırsam daha ayrıntılı anlatmıs olurum sanırım
CD yi takıyorum zaten kendisi otomatik baslatio Windows XP kur diom ... vs vs gerekli yerleri dolduruom sonra pc restart atio o siyah yerlerde EXPER in werdigi CD ile yaptıgımda o siyah yerlerde " CD den onyukleme yapmak için bi tusa basın " dio ama bende onu demio direk kuruluma gecio alttaki bilgilendirme iste onarmak icin R fln yazan yerden yrdm alarak windows u kurmak istediginiz surucu gibi bi kısım gelio orda d yi silebiliorum ama c yi sil dedigimde silinemez dio

NOT : Kurtarma konsolu ?

olurmu be kardeşim yaa. format öylemi atılır. bak dinle beni. en başta at xp cdsini. sonra hemen bilgisayarını yeniden başlat. bilgisayar açılırken sürekli delete tuşuna bas. böylece biosa gireresin. biosta boot diye bir sekme var. o sekemede set boot device priority diye bir seçenek var. ona gel enter'a bas. 1. sıraya cd sürücünü getir. (enter'a bas, seçenekler çıkıyor ordan cd sürücüsünü seçersin) şimdi f10 tuşuna bas ve gelen mesajı OK diyerek geç. bilgisayarın otomatik yeniden başlatılır. ve siyah bi ekran çıkar cd den önyükleme için bir tuşa basın diye. herhangi bir tuşa basarsın. ondan sonrası bildiğin format. enter a basarsın, kabul etmeni ister f8 e basarsın. sonra tekrar enter a basarsın. c diskini siler yeniden bölüm oluşturursun. sonra bu yeni bölüme xpyi kurarsın. sana soru sorduğunda cevap verirsin.

herhangi bir sorunun olursa takıldığın bir yer olursa bana pm atabilir yada msnden ulaşabilirsin.

hadi Allah kolaylık versin.

Cooook saolun ikinize de tsk

:D bu arada bios un da ne oldugunu ogrenmiş oldum tskler

önemli değil kardeşim. yardımcı olabildiysem ne mutlu. ayrıca bunu bilmemin sebebide ilk formatımda aynı problemle karşılaşmış olmam :D.

hehe tek diilmisim :D

bu arada engerek suan rutbem yetmedigi icin pm atamıom kusura bakma

Arkadaslar exper karizma 210-722 leptopum var. ve format atmak ıstıyorum. xp cd nı takıyorum yukleme ıcın bır tusa basıyorum. baslıyor dıyor ve ekranda hıcbır yazı cıkmıyor sımsıyah ekranda kalıyor. herhangı bır ılerleme olmuyor, cd de herhangı bır sorun yok daha once bu cd den kurulum yaptım. ama nedense herhangi bir ilerleme yok sızce bunun sebebi ne olabılır?

Şimdiden tesekkürler

Geri