format atmak

özogür

New member
Reaction score
0
arkadaşlar bilgisayara format atmaya çalışıyorum. cd den önyükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı çıktığında tuşlara basıyorum ama hiçbir şey olmuyor. windows normal haliyle tekrar başlıyor. yardım ederseniz sevinirim.

klavyen usb mi.eğer usb ise normal ps2 klavye ile başlat.

klavyem kablolu ama nedense olmuyor. anlayamadım. windows yeniden başlatılırken klavyenin ışıkları sönüyor. ama ayarlara girmek için delete tuşuna bastığımda giriyorum. cd den önyükleme yapmak için bir tuşa basın dediğinde basıyorum ama hiçbir işlem yapmıyor ve windows başlıyor. lütfen yardım edin

klavyen usb ise yani pc giriş noktası soket deilde usb yse olmaz ikincisi ise kurmaya calistiğin cd de sorun vardır boot etmiyordur. diğer bir seçenek ise cd sürücün de sorun vardır cd sürücüsünün lazeri tozlanmis olabilir cd görür ama okuyamaz.. istersen bunlara göre bir halletmeye calis

klavyen usb ise yani pc giriş noktası soket deilde usb yse olmaz ikincisi ise kurmaya calistiğin cd de sorun vardır boot etmiyordur. diğer bir seçenek ise cd sürücün de sorun vardır cd sürücüsünün lazeri tozlanmis olabilir cd görür ama okuyamaz.. istersen bunlara göre bir halletmeye calis

evet klavye senin dediğin gibi usb, soket değil.. peki bu şekilde atamazmıyım format...

klavyen usb ise bios ayarlarından acılısta usblerin kullanılmasına izin vermen gerek.
Ekstra bi klavye almana gerek yok.Biosu biraz kurcala usb mause usb keyboard die bi secenek olması lazım onları enable yaptıgın zaman sorunun kalmaz.

evet klavye senin dediğin gibi usb, soket değil.. peki bu şekilde atamazmıyım format...

atamazsın kardes yada atabilmen için biosu ellemen lazım yani biosa gir klavye ayarlarini usb olarak yap sonrada pc yeniden başlat cd den önyükleme gelince entere bas sonra hizli birşekilde klavyeni sök ve mavi açılış ekrani gelirken yani sata raid sürücüler yükleme ekrani gelirken tekrar hizli bi şekilde usb klavyeni tak aksi halde cd den acilis verse bile klavyen calismayacaktir klavyen calismadiği içinde o şekil kalir hiç bir işlem yapamazsın.. sana bir tavsiye bunlarla uğraşıncaya kadar birtane soket girişli klavye bul.. dediğim yöntemler çok uğraştırıyor

atamazsın kardes yada atabilmen için biosu ellemen lazım yani biosa gir klavye ayarlarini usb olarak yap sonrada pc yeniden başlat cd den önyükleme gelince entere bas sonra hizli birşekilde klavyeni sök ve mavi açılış ekrani gelirken yani sata raid sürücüler yükleme ekrani gelirken tekrar hizli bi şekilde usb klavyeni tak aksi halde cd den acilis verse bile klavyen calismayacaktir klavyen calismadiği içinde o şekil kalir hiç bir işlem yapamazsın.. sana bir tavsiye bunlarla uğraşıncaya kadar birtane soket girişli klavye bul.. dediğim yöntemler çok uğraştırıyor

usbyi tanımamayla alakası yok hergun usb klavyeyle format atıyorum şimdiye kadar hiç bölebi sorun yasamadım biostan usb keyboardı enable yaptıgın zaman bi sorun kalmaz.Ha sen illa ps2 klavye kullancam diosan git klavye alacagına usb ps2 donusturucu al 5 milyona en iisi.Ama o sekilde sök taklı bi çözüm yok sadece biostan enable yapman gerek.

arkadaşlar söylediklerinizi deneyecem. ilginiz için teşekkür ederim. çok saolun.

klavyen usb mi.eğer usb ise normal ps2 klavye ile başlat.

Ne alaka kardeşim adamın kafasını karıştırıyorsun gözüm bu iş burdan tarif edilemez anakartın markası dahi önemli çünkü boot edeceksiz CD yi. bir bilkgisayarcıya git yanında atsın format sende öğren ben 5 sene önce böyle yapmıştım.

HAYIR.CD DE BİR SORUN OLSAYDI CD DEN ÖN YÜKLEME İÇİN Bİ TULA BASIN GELMEZDİ PS2 KLAVYE KULLANMAN LAZIM BAZEN AÇILIŞTA USB KILAVYEYİ WİNDOWS GÖRMÜYOR:goz:

benim ps2 girişinde sorun war klavyeyi kullanamıyorum ..
usb klavyeyle bios a nasıl girebilirim ??

Geri