format atarken boot mgr eksik diye yazı çıkıyor ne yapmam lazım ne denesem olmadı

doru01

New member
Reaction score
0
format atarken boot mgr eksik diye yazı çıkıyor ne yapmam lazım ne denesem olmadı

su an kullandigin harddiskdeki isletim sistemi hangisi ? YENI secilen isletim sistemin hangisi? Öncelikle asagidaki yöntemi dene!
bilgisayarina cd-(DVD) takip Boot ederken kurtarma konsolu>komut modu>asagidaki komutu sirayla gir hersatir sonunda ENTERleyip bilgisayarini yeniden baslat , ,
bootrec/fixboot ENTER
bootrec/fixmbr ENTER

Hayır kardeş Muhtemelen aşağıdaki komutlar işini görmeyecek

bootrec/fixboot ENTER
bootrec/fixmbr ENTER

Sen Şu Şekilde Dene
Windows 7 DVD si ile sistemi başlat
onar seçeneği ile devam et ve oradan komut satırına geç

Aşağıdaki komutları yaz ve bilgisayarı yeniden başlat kolay gelsin. BİZZAT DENEDİM

1- c: yazıp enter a basın

2- cd boot yazıp "Enter"a basın.

3- attrib bcd -s -h -r yazıp "Enter"a basın.

4- ren c:\boot\bcd bcd.old yazıp "Enter"a basın.

5- bootrec /rebuildbcd yazıp "Enter"a basın.

6- yüklemenin tamamlanmasını bekleyin. Tamamlandığında "exit" yazıp "Enter"a basın ve bilgisayarı yeniden başlatın

sorun bence sadece bilgisayara takılı birşeyden kaynaklıdır gerek flash belek gerek dvd-rom üzerinde herhangi bir cd yada dvd...

muhtemelen! (4 yilda bir yardim) de işe yaramadiysa asagidaki komutu böyle dogru SIRASIYLA olacak sekilde ver ardasim

dvd-setup-shift-F10

attrib bootmgr -a -s -h ENTER

del bootmgr ENTER

ren temp bootmgr ENTER

attrib bootmgr -a +s +r +h ENTER

exit​

bence dvd deki bootmgr dosyası hasar görmüş benimde başıma gelmişti. başka bir dvd dene kardeş olursa dvd bozuk demektir

arkadaslar aynı hata bendede var bootmgr eksik ctrl+alt delete yenıden baslat baska bırsey olmuyor cd den de baslamıyor bıosada gırılmıyor lutfen yardım

Geri