format atamıyorum

dostum_c

New member
Reaction score
0
arkdaşlar bilgisayarı açtığımda ntldr eksik yeniden başlatmak için ctrl alt delete'ye basın diyordu format atmaya karar verdim kur yapılandırıyor diyor sonra Windows Kur yazan mavi ekranda donup kalıyor yardımlarınızı bekliyorum.

2 ihtimal var
1. hdd zarar görmüş
2. ramlarde proplem var

çözüm.

1. pcden hdd ram vs parçaları sökün gerekli temizlik ve bakımları yapın bağlantıların sağlamlığına ve doğruluğuna dikkat ederek yeniden bağlayın. Hdd sata ise mutlaka bağlantı noktasını değiştirin.
2. eski sistemi kurtarmak için sistemi xp cd ile başlatın kurtarma konsoluna geçip sırasıyla aşağıdaki komutları verin
bootcfg \rebuild
evet
xp
fastdetecd
exit
2. hdd yi söküp başka bir bilgisayarda gerekli dosyalarınızı yedeklediktem sonra biçimlendirin. akabinde cmd.exe (komut istemcisini çalıştırarak chkdsk \e (e= disk sürücü harfiniz neyse onu yazın) vererek bozuk partition varsa işaretlenmesini sağlayın akabinde hddyi kendi bilgisayarınıza takıp biçimlendirmeden veya hızlı biçimlendir seçeneği ile biçimlendirerek kurulumu yapın

evet aynı sorun bende de var ama benimki laptop.Sökemem ki hdd'yi falan!!!Peki bunun dışında ne yapabilirim?Anlayan arkadaşların yorumunu bekliyorum..

Arkadaslar tam emin deilim ama bazı cdler de kurtarmada oluyo. Bende var bitane öle cd, format atmak için formatın asıl sayfası geldiği zaman esc ye basıyorum ondan sonra normal bildiğimizden yoldan devam ediyorum. Belki işnize yarar:durdurun:goz:

arkadaşlar çok özür diliyorum sorun çözüldü çok geç olacak ama bu sorunla karşılaşan arkadaşlara bir fikir olur cd romun ide kablosunu ters bağlamışlardı ve veri aktarımı sağlıklı olmayınca donup kalıyordu yaptığım tek şey kabloyu doğru bağlamak:biggrin:clap:victory:durdurun

zaten bööle bi durumda sorun ya cd'nin çizikliği yada optik sürücünün arızasıdır başka yerde problem aramaya gerek yok..

farklı bir windows cd si kullan veya farklı bir cd rom kullan sorun duzelir buyuk ihtimalle

Geri