Format Atılmıyor Abi

yesrip2

New member
Reaction score
0
slm arkadslar Format dvd sini taktım bios ayarınıda yaptım fakat birtuşa bas diyor ve bastım ve :confused1::confused1::confused1::confused1::confused1:eski sistemden baslıyor :confused1::confused1::confused1::confused1:

Tavsiyem Boot dan cd'nin 1cil seçili oldugundan emin ol,başka bir format cd kullan.

galiba Boot seçimi yapacağın ekrana tek tuş ile geçiyorsun (genellikle F11). Burayı kullanma bunun yerine BIOS SETTİNGS'e gir ve FİRST BOOT DEVİCE kısmını CD-DVD Rom Yap. Ayarları yaptıktan sonra BIOS ekranından çıkarken F10 - YES' i kullan.

galiba Boot seçimi yapacağın ekrana tek tuş ile geçiyorsun (genellikle F11). Burayı kullanma bunun yerine BIOS SETTİNGS'e gir ve FİRST BOOT DEVİCE kısmını CD-DVD Rom Yap. Ayarları yaptıktan sonra BIOS ekranından çıkarken F10 - YES' i kullan.

bazı netbooklarda del tuşuna basılması gerekiyor, ayrıca hangi windows sürümünü attığın çok önemli, windows 8 ile format atıyorsan ve harddik bu bölüme windows kurulamaz diyorsa sakın zorlama.

kardeş bir live cd den bilgisayarı açarak harddiski biçimlerndir. Özellikle 100mb lık kısımlar engel olabiliyor bootmgr hatası falan veriyor. Bende 2-3 kez karşılaştım o sorunla ve böyle çözdüm. Emin ol her arkadaş yaptığı çözümleri buraya aktarıyodur her yolu denemekte yarar var. kolay gelsin

1 ay benzer sorunla boguştum farklı cd ler denedim sende denederim. En son çözümü gözü sildim bİOS a 1 USB 2 cd 3 flopyy 4 hdd yaptım oldum (Gözü daha önce defalarca silmiştim kolanyalı pamuk veya yumuşak kagıt havlu vs.)
Bios normalde 1 cd yaptım çalışmadı .

önce cd ni değiştir sorna cd-rom u en son disk i değiştirip dene.

efiboot bozuk galiba dvd içinde. flash belleğin varsa internetten uefiboot olarak aratıp flasbelleğine yükle. dvdyi koy boot ayarlarından flashbellek ile boot secenegini sec ve başlat. karsına cıkan seceneklerden dvd seç ve yükle

Geri