fomat atıcam ama HDD in tamamı c olarak görünüyo d e yok

zuga1963

New member
Reaction score
0
Bİr Sorunum Var Yardim Edecek Yokmu

xp cd sini takıyorum bölüm oluştumaya gelince HDD in tamamı c olarak görünüyo d ve e yok HDD nin hepsini silmek istemiyorum d ve e de arşivim var ama kurulum da ekrana gelmiyo hdd 500 gb tamamı c olarak geliyo d ve e yok bilgisayarı normal olarak açtığımda c . d . e. hepsi var ve çalışıyor ne yapabilirim yardım ederseniz sevinirim

hdd yi daha önce nasıl bölmüstün acaba? sanırım partition yani diskini parçalara ayırmanda sorun var. daha önce kullandığın yöntem hatalı görünüyor. formatsız hdd bölme denilen işlemi yaptıysan problem yaratabiliyor (Partition magic gibi).
bence en sağlıklısı windows ortamında diskindeki verileri farklı bir ortama taşı sonra xp kurulumunda diskindeki tüm partları sil ve yeniden yapılandır.

ama ben sağlıklı değil kolay olanını yapacağım diyorsan windows ortamında hdd bölebilen programlara bir göz at.
Partition Magic bunlardan biri.

bence elindeki windows cd sinin versiyonu eski mesela ben yeni sata hdd aldım sonra bilgisayarcı format attı ikiye böldü (c:, d: fln..) eve geldim biraz kullandım sonra kendim format atmak istedim ama bi baktım formatta sadece c: görünüyor başta niye böyle anlamadım. Sonra internetten yeni bir xp cd si indirdim (sp2 'li) sonra onu taktım bi baktım c: d: hepsini görüyo.

NOT: eğer yine olmassa anakartın yanına sana verilen cd nin içinde onla alakalı dosyalar olur. Ordaki dosyaları diskete atman gerekir ve xp kurarken göstermen gerekir

bence elindeki windows cd sinin versiyonu eski mesela ben yeni sata hdd aldım sonra bilgisayarcı format attı ikiye böldü (c:, d: fln..) eve geldim biraz kullandım sonra kendim format atmak istedim ama bi baktım formatta sadece c: görünüyor başta niye böyle anlamadım. Sonra internetten yeni bir xp cd si indirdim (sp2 'li) sonra onu taktım bi baktım c: d: hepsini görüyo.

NOT: eğer yine olmassa anakartın yanına sana verilen cd nin içinde onla alakalı dosyalar olur. Ordaki dosyaları diskete atman gerekir ve xp kurarken göstermen gerekir

mantıklı .. evet başka bir xp cdsi dene

[zaten xp kurarken c görüyo ama c yi de c tuşuna basıp bölümlendiremiyorum bölümlendirme bile yapamıyorum

Sistem çalışırken görünen sürüceleri kurulumunda görmesi gerekir.

Kurlum ekranında F8 ile onaylamanın ardından gelen ekranda "ESC" tuşuna basarak bir diğer ekrana geçersin ve orada disklerin tamamı görünür.

Eğer bunları yaptıysan; bence kurlumu sistem açıkken başlat ve öyle bir dene.

Ayrıca arkadaşların dediği gibi başka bir kurulum cd si denemende de fayda var.

Geri