flashdiskele xp kurmak

Ka_an

New member
Reaction score
0
yaptığım aramlardan bir sonuç alamadım.

notebookumun cd romu bozuldu ve buna mütakip (sanki anlaşmışlar) xp de çöktü. tamamen duygusal nedenlerden dolayı yeni bir cd rom alamıyorum. ama elimde 1 gblik muhteşem bir flashdisk var. bunla xp yi kurmak istiyorum.

iyi bir fikir ama bunu nsl yapacağımı bilmiyorum.
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

sayın gara arkadaşım hani bootable xp cdleri var 700 megabytelık hani .iso formatında olan. ben bu .iso formatında olan dosyayı cd ye değil flashdiske yazdırmak istiyorum. ve burdan xp yi kurmak istiyorum.
çok şey mi istiyorum.
eğer çok şey istiyorsam bunu insan olduğumdan yapıyorum. :) neyse

sayın gara arkadaşım hani bootable xp cdleri var 700 megabytelık hani .iso formatında olan. ben bu .iso formatında olan dosyayı cd ye değil flashdiske yazdırmak istiyorum. ve burdan xp yi kurmak istiyorum.
çok şey mi istiyorum.
eğer çok şey istiyorsam bunu insan olduğumdan yapıyorum. :) neyse

kardeş arkadaşlarında hiçmi pc yok otur arkadaşının pc sine tak flash diski at içine ama en önemlisi sen bu flash belleği sistem başlangıcında oto olarak çalıştırabilecekmisin o var bios ayarlarından usb aygıtları diye bi seçenek varsa onu kullan yoksa biras uğraşacaksın
mesela ne bileyim en başta pc yi msdosta açacaksın sonra flash ın içine dalacaksın biraz zahmetlice yaparsan yaz burya haberimis olsun ki xp yi cd ye değil flash a atalım bisde kaç tane cdim çizildi :durdurun

arkadaşım yapacağın iş flash diskini tak win98 açılış dosyalarını flasha kayıt et. sonra da elinde olan xp cd nin iso halinde değil açılmış alinde flash iiçinde xp diye klasör oluştur içine kopyala sonra laptopun biosundan usb aktif et. dosya açılaacak pc in sonra dos komutlarıyla xp klasörüne gir setup.exe yazdığında xp kurulmaya başlar.

önerim hem flashın hemde hdd kuracağın hdd bölümü fat32 olması lazım.. ben denedim oldu .arkadaşın da aynı cd romm sorunnu vardı böyle hallettim forumdada olsa gerek googleden de flash sistem dosyası açılış diye aratırsan bulursun..

ilgilendiğiniz için teşekkürler. henüz denemedim vakit darlığından dolayı. bu hafta sonu deneyeceğim. notebook da usb aktif oluyor. ama boot edelebilir bir şey okuyamıyor. flash içine açılmış xp yi kopyaladıydım boot diye görmedi. bide açılışdisketli deneyelim bakalım.

arkadaşım yapacağın iş flash diskini tak win98 açılış dosyalarını flasha kayıt et. sonra da elinde olan xp cd nin iso halinde değil açılmış alinde flash iiçinde xp diye klasör oluştur içine kopyala sonra laptopun biosundan usb aktif et. dosya açılaacak pc in sonra dos komutlarıyla xp klasörüne gir setup.exe yazdığında xp kurulmaya başlar.

önerim hem flashın hemde hdd kuracağın hdd bölümü fat32 olması lazım.. ben denedim oldu .arkadaşın da aynı cd romm sorunnu vardı böyle hallettim forumdada olsa gerek googleden de flash sistem dosyası açılış diye aratırsan bulursun..

dos ta xp setupunu nasıl baslattın dogrusu ben anlayamadım.

sen sımdı xp cd sının bır kopyasını flas dıskte olusturmak ıstıyorsun bunu daha once bnde yaptım ama senın cd romun bozuk onun ıcın baska bır pc de yaapcaksın dedıgıgım seylerı sımdı ; önce pc nero 8 kurucaksın cunkı bu ozellık nero 8 de war cd kopyala dıye bı secenek var onu secıyorsun xp cdnı takıoyrsun o xp cd nın bı kopyasını alıyor aldıktan hemn sonra flas dıskını takıoyrsun bu aldıgı kopyayı flas dıske kopyalıyor ve flas dıskkın bootable oluyor cunkı xp cd snın bı kopyası oarda olusuyor haydı sna kolay gelsın

bence atarsın ben denedim oldu bios ayarlarına bak

hepinize ilgilendiğiniz için teşekkürler. yanlız ben hala deneyemedim ilk önce bir pc bulmam lazım onu bu hafta sonu halledeceğim

1 GB lık flash la yaklaşık 3,5 GB lık XP yi kuracaksın demek :saskin bulabilirsen bana da pm den at benim de flash var :melek

kurulur çünkü xp flashdisk e kurulmuyo bilgisayara kuruluruyo

bilader 1 gb flash disk dediğin senin tam anlamıyla bir hiç bende 2 gb war we full dolu ayrıca flashtan xp yükleme imkanın yok zaten onu bi ker unut flashın istersen 8 gb olsun

yaptığım aramlardan bir sonuç alamadım.

notebookumun cd romu bozuldu ve buna mütakip (sanki anlaşmışlar) xp de çöktü. tamamen duygusal nedenlerden dolayı yeni bir cd rom alamıyorum. ama elimde 1 gblik muhteşem bir flashdisk var. bunla xp yi kurmak istiyorum.

iyi bir fikir ama bunu nsl yapacağımı bilmiyorum.
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=394501

Geri