Flash Bellek

levent32

New member
Reaction score
0
Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler ku
Çözemediğim bir sorun oluştu yardım lazım....

Flash belleğimi sorunsuz kullanırken ne oldu ise bilgisayar görmez oldu

Takıldıgı anda bildirim alanında görünüp kayboluyor.

Bilgisayarımı açıp taktığımda önce bir cd sürücüsü gibi sonrada harici bellek olarak bir kaç saniye görünüp kayboluyor.
Tam göründü deyip yakalamak için tıkladığımda anlık bir olay zaten veri yolu yanlış yada kullanılmayan veri yolu gibi bir uyarı çıkıyor.

bAŞKA elli tane bilgisayarda win xp ve win 7 de denedim ama görmüyor pc.
Daha dogrusu saniyelik görünüp kayboluyır.

Linux ta biçimlendirmek için ugraştım olmadı yine görmedi.

Pardus 2009 kurdum bilgisayara takınca pardus de

Kington Micro Cruze 1/2/4 Gb bellek takıldı diyor arkassından hemen
Kington Micro Cruze 1/2/4 Gb bellek çıkarıldı diyor kayboluyor.

Nasıl oluyor anlamadım 1/2/4 GB olarak görmesi

Neyse uzun lafın kısası belleği pardus de görmedi.

Bellek Kington u3 micro 16 Gb ....

Işıgı takıldığında yanıp sönüyor data alış verişi yapar gibi ondan sonra ışık sabit olarak kalıyor.........

Yardımcı olabilecek bir fikri ve önerisi olan arkadaşlar varsa bekliyorum..

Pc görmediği için format atamıyorum biçimlendiremiyorum yani...

arkadaşım büyük ihtimalle takılı yada bir yerde belirli bi süre beklettin flash belleği ki fazla elektrikden dolayı yanmış aynı flash bellek sorunu ile bende 2 haftadır uğraşıorm ...

Kasanın Usb Portlarına Ters Verilmiş Elektrikten Ötürü Oluşan Bir Sorun
Allah Flash Diskine Rahmet Eylesin

Uzun bir sürede takılı kalmadı usb portları ile ilgili bir sorun oldugunu düşünmüyorum çünkü biri evimdeki şahsi bilgisayarım diğeri işimdeki ikiside benim bilgisayarım ve bu belleği bu iki bilgisayarda 2 yıldır kullanıyorum.....

Uzun bir sürede takılı kalmadı usb portları ile ilgili bir sorun oldugunu düşünmüyorum çünkü biri evimdeki şahsi bilgisayarım diğeri işimdeki ikiside benim bilgisayarım ve bu belleği bu iki bilgisayarda 2 yıldır kullanıyorum.....

usb portlar 5v ile çalışır.usb ile çalışan aygıtlarında belli bi voltaja kadar töleransı vardır onu aştımı hem portlar yalan olabilir hem usb aygıtlar.

senin sorunun da bu bence,bendede 2 gb lık falan vardı,internet kafe de bi taktım yalan oldu =)

yapıcak bişi yok malesef,usb belleğin hakkın rahmetine kavuşmuş diyebilirim =)

flash bellek olmüş banada aynısı oldu servisine yolladım yandığını ve yeni birtane almam gerektiğini söylediler.

Garantisi bitmemişse gönder,ayrıca önemli veriler varsa içinde belirt belki geri getirebilirler.

şİMDİ ite kaka gördü yanlız 16 gb bellek
16 mb görünüyor
bir cd sürücü işareti
ve
bir çıkarılabilir bellek görünüyor sag tık yapınca 0 kapasite

sağ tıkla biçimlendir dediğim zaman biçimlendirmeyi ne fat ne ntsf olarak bitiremiyor
çalıştırdan formatlayım dedim ilk önce ioctl çagrısında hata dedi sonra
çıkarıp taktım bu sefer dosya sistemi RAW olmuş
dos ortamında format deyince /fs KULLAN diyor bende kullanıyorum
sürücü yolu g görünüyor FORMAT G:/FS:FAT32 DİYORUM yemiyor :))
sağ tıklayıp biçimlendirmek istediğimde disket yok dedi bir iki sonra fat32 yok ntsf ile biçimlendirmeye çaılştım bitirelemedi dedi

Bilgisayarım yönetten çıkarılabilr disk i biçimlendir dedim biçimlendirme başarılı olarak tamamlanamadı dedi :))

flash bellek uzmanı yapacak alçak beni :))
yenisini sipariş ettim de bundaki hatalar beni inada bindirdi. :))

Geri