[FLASH] Actionscript 3 ile bir cemberi yürütmek

Flash-Noob

New member
Reaction score
0
Gecen sene biraz Flash e daldim ve Actionscripte gelince baya durakladim. Simdi birde Actionscript 2 den Actionscript 3 gecilisin tamamen aralik vermistim. Yavas yavas ögrendiklerimi sizler ile paylasmak istiyorum.

[FLASH]AS3 ile Timer Klassesi ile cember yürüt

Esasinda yukaridakin benzeri tek burada yalniz x her adimda misal 3 Pixel ilerleme demiyoruz ayrica Timer ile her mili saniyede kac sefer tekrarlanacagini söylüyorz. Böylelikle hiz ayarlama icin iki imkandan faydalaniyoruz.

sa eline sağlık.Ben bu AS 3.0 a kitap alıp başlıycaktım aksadı da.AS 3.0 ü tam hakim miisn sen ?

Eline sağlık yeni başlayanlara böyle açıklamalı örnekler faydalı oluyor... ;)

sa eline sağlık.Ben bu AS 3.0 a kitap alıp başlıycaktım aksadı da.AS 3.0 ü tam hakim miisn sen ?

Hayir ustam ben tam tamina Flash-Noob um, yeni basliyan birisiyim. Eh 1 sene oldu biraz AS 2 ögrenmeye calistim, ara verince hepsi uctu gitti. Biraz benim ile beraber ögrenenler ve calisanlar olsa güzel bir tesvik olur ve ögrendiklerimi de unutmazdim.

Bende Türkceye cevrilmis AS3 E-kitabi olmasi lazim, bulursam buraya eklerim.

Yukaridaki Timer klassesiyle Variable eklemi ve hareketi diagonal, bir köseden öbür köseye yöneltiyoruz.

Ayni yukaridaki Timer ile kullandigimiz Actionscripti kullaniyoruz, bir iki eklem yapiyoruz.

yararlı bir anlatım eline sağlık

Geri