Flaş! Maçlarımız Kürtçe yayınlansın

bLueXtremE

єχтяємє &
Moderatör
Reaction score
0
Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut'tan beklenmedik talep...

Turkcell Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Diyarbakırspor'un kulüp başkanı Abdurrahman Yakut, maçlarının TRT 6'dan yayınlanmasını istediklerini bildirdi.

240520091518260586892_2.jpg

Yakut, Diyarbakırspor maçlarının gelecek sezon, TRT 6'da haftanın 2 günü Kürtçe olarak banttan yayınlanması için görüş bildirdiklerini belirtti.

Digitürk'ün hukuki sözleşmesinin el vermesi durumunda maçlarının banttan Kürtçe yayınlanmasını istediklerini ifade eden Yakut, "Biz sadece TRT 6'da haftanın 2 günü ve banttan Kürtçe olarak yayınlanmasını istedik. Bunun için yoğun bir talep geldi. Diyarbakırspor bölgenin takımı. Bu nedenle evinde oturan annelerimiz, bacılarımız ve Türkçe bilmeyen kişilerin de maçlarımızı izlemesini istiyoruz. Bu talebimiz sadece TRT 6 içindir. Bunun için henüz bir resmi başvuru yapmadık. Hukuki bir engel olmaması durumunda maçlarımızın TRT 6'dan yayınlanmasını istiyoruz."

KaynaK

abart abart b.kunu çkartın yüz verince astarını istiyolar. Türkiyede oturuyolar ve Türkçe bilmiyolar. fazla söze gerek yok sanırım

Turkcell Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Diyarbakırspor'un kulüp başkanı Abdurrahman Yakut, maçlarının TRT 6'dan yayınlanmasını istediklerini bildirdi.

---

O zaman bizim maçlarıda kebaptan göstersin yok ya..

sezen aksu bile gidip kürtce şarkı söyler, vekiller cıkıp köylerin bucakların adlarını kürtceye cevircez derse, devlet kürtce kanal acarsa bunların böyle bi istekle gelmesi gayet normal. siz sorun cözmek için adım attıkca bunlar tepenize cıkıcak. ben istemiyorum vatan içinde vatan istiyenleri. inşallah seneye küme düşerlerde böyle bi muhabbet olmaz.

BunLarın İstekLerinin Arkası GeLmez

.

alistira alistira gidiyor hersey elden yavas yavas gidiyor ...

Tamam SÜper Lig'e ÇıktıLarya Artık Stadımızın Adını Değiştirin HakemLerimiz Kürt oLSun Topumuzda Adidas Yerine Kürtçe ßiŞeyLer yazsın vß gißi iStekLeri ßitmez..

Geri