Flört zina, koku sürmek edep dışı

yoldas

New member
Reaction score
0
Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran’da zina ve fuhuşun büyük günahlar arasında sayıldığını hatırlatarak flörtün de ‘zina’ olduğunu savundu.

Bir kadının yabancı bir erkekle baş başa kalmasının ‘tahrik edici’ olduğu ve zinaya yol açabileceği uyarısında bulunan Diyanet, Hz. Peygamber’in kadınların kendi evleri dışında, başkalarına hissettirecek derecede koku sürmelerini hoş karşılamadığını ve bunu ‘edep dışı bir davranış’ olarak değerlendirdiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesindeki cinsel hayat ve yasaklarla ilgili yazıda şöyle deniyor:

Dil, ağız, göz zinası

“Kur’an’da zina ve fuhuş büyük günahlar arasında sayıldığı, zinanın dünyevi ve uh- revi cezasından söz edildiği gibi, erkek ve kadınların gözlerini haramdan korumaları, avdet yerlerini örtmeleri emredilmiş, böylece zinaya giden yolun bir yönüyle kapanmış olacağına işaret edilmiştir. Bir hadiste Hz. Peygamber dil, ağız, el, ayak, göz gibi organların zinasından söz ederek zinaya zemin hazırlayıcı her türlü gayrimeşru ilişkinin, flört ve beraberliğin de bu nevi zina olduğunu belirtmiş, bunlardan da sakındırmıştır. Çünkü iffet ve namus bir bütün olup, o ancak onu lekeleyecek her türlü kötülük ve yanlışlıktan uzak kalınarak korunabilir.”

‘Cinsi uyarıcı’

“Erkek ve kadın bir diğeri için cinsi uyarıcıdır. Bu sebeple yabancı (aralarında evlilik bağı veya devamlı evlenme engeli bulunmayan) erkek ve kadınların birbirlerine karşı mesafeli davranmaları gereklidir. Yine, yabancı bir kadının yabancı erkekle baş başa kalması da doğurabileceği sakıncalı sonuçlar dolayısıyla yasaklanmıştır. Hadislerde, aralarında nikâh bağı veya devamlı evlenme engeli bulunmayan bir erkek ile bir kadının, başkalarının görüşüne açık olmayan kapalı bir mekânda baş başa kalmaları yasaklanmıştır. Bir hadiste Hz. Peygamber ‘Kim Allah’a ve ahiret gününe iman ediyorsa, yanında mahremi olmayan bir kadınla yalnız kalmasın; çünkü böyle bir durumda üçüncüleri şeytandır’ buyurmuştur. Böyle bir durum karşı cins için tahrik edicidir, zinaya veya dedikoduya ve tarafların iffetlerinin zedelenmesine yol açabilir.”

‘Namus lekesi’

“Kötülüğün önlenmesi kadar ona giden yolların kapatılması da önemlidir. Öte yandan iffet ve namus lekelendiğinde geri dönüşü ve telafisi olmayan bir zarar ortaya çıkmış ve temel bir kişilik hakkı ihlal edilmiş olur. Bu sebeple anılan muhtemel olumsuz sonuçları önlemek gayesiyle kadının yabancı bir erkekle kapalı mekânda baş başa kalması, yanında mahremi bulunmadan yolculuk etmesi uygun görülmemiştir. ‘

Koku sürmede edepsizlik

‘Cinsi uyarıcılık özelliği bakımından kadınların durumu çok daha fazla hassasiyet gösterir. Bunun için, kadınların daha da dikkatli davranmaları istenmiştir. Yabancı erkeklerle konuşurken kadınların, kalpte şüphe uyandırmayacak ve karşısındaki kişiyi yanlış anlamaya süreklemeyecek tarzda ciddi ve ağır başlı olarak konuşmaları, süs ve endamlarını yabancılara göstermemeleri, sokağa çıktıklarında güzelce örtünmeleri bu gayeye matuf emirlerdir. Hz. Peygamber, kadınların kendi evleri dışında, başkalarına hissettirecek derecede koku sürünerek dolaşmalarını hoş karşılamamış ve bunu edep dışı bir davranış olarak değerlendirmiştir.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9030833.asp?gid=229&sz=63230
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

madem haram neden osmanlı döneminde haremler kurulurdu , hemde kendilerine halife diyen insanlar. esir olarak kızları alırlar haremlerine koyarlar ,

bu mu islamiyet ???

hüseyin üzmez e sevgilerimle ::durdurun :goz:

osmanlı döneminde yapılmış olanlarla ne alakası var bu yazının

kuranda yasaklanmış olan şeyleri anlatıyor.

herkes dilediği gibi yaşar

haremde bulunan kızlar oraya kendi istekleriyle gelmedi herhalde , her osmanlı padişahıda bir halife sayılmıyor muydu ???

bilmem anlatabildim mi ?

Yukarda yazılanları beğenmiyorsan git başka bir dine mensup ol ya da zaten başka bir dine mensupsundur ya da dinsizsindir belki bilmiyorum ama İslamiyeti Osmanlı'yı kullanarak karalamaya çalışma.

Hadi hayırlı traşlar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

madem haram neden osmanlı döneminde haremler kurulurdu , hemde kendilerine halife diyen insanlar. esir olarak kızları alırlar haremlerine koyarlar ,

bu mu islamiyet ???

Haremin ne oldugunu bilmiyorsak hakkında yorum yapmamalıyız deilmi !!!

ewet bunları cok iyi biliyorum ama bunları da yapmazsan sewdigin beni sewmiomusun die trip atıp kapı önünne kor seni :D

güzel koku sürünmek erkeklere sünnettir^^

bu mu islamiyet ???

hüseyin üzmez e sevgilerimle ::durdurun :goz:[/QUOTE]

her ewde bi harem yoktu unutma sadece padisahin haremi wardı padisahta ilişkiye girdigi kadına sonsuza kadar baktıgı için bi bakıma ewlilik tam arastırmadan islamı suclayamazsn gücün yetmez!

orda yazanların hepsi gercek batı kültürüne özendigimiz için anormal gelio ama gercekler öle hepsinin mantıklı bi acıklaması war

ya allah kahretsin böyle bunları. Dini esirlik Allah'ı da töğbe yarabbim ama en büyük korkumuz haline getiriyorlar. en azından buna çabalıyorlar.
hepsini aynı kefeye koymak istemem ama benim karşılaştığımın çoğu ...... (sitede kötü kelime yasak aklınıza ne gelirse doldurun)
benim arkadaşım fem de kalıyor. işlerine geldiği zaman 7 den sonra dışarda olmak yasak
işlerine geldiği zaman sa toplantı yapıp gecenin bi yarısı dışarı çıkartıyorlar.
işlerine geldiği zaman tanımadığınız (özellikle erkeklerle) konuşmayın. işlerine geldiği zaman "alın şu biletleri tanıdığınız tanımadığınız herkesle konuşup satın"

dinimiz sömürülüyor resmen. buna kimse bi dur diyemiyor yada demek istemiyor.
kimi müzik dinlemek yasak diyor ama kalkıp ilahi dinliyor. neymiş ilahi müzik değilmiş. kardeşim onda da çalgı aletleri yok mu. bi de allahın adını müzikle bi anıyorlar. o daha günah olması lazım o zaman.
kur-an da insan vücuduna zararlı herşey haram. ama sigara içtikleri için sigara mekruh oluyor.
adamın biri geçen gün kalkmış (adını hatırlamıyorum türkiyede bi il söyledi) o ilin bi yerinde bi adam mı ne varmış o nu ziyarete giden 7 kez hacca gitmiş gibi sevap kazanıyormuş. varmı böyle birşey ya. neymiş adam mübarek bi adammış. ..... öyle mübarek adama ben!!
kardeşim ben kız arkadaşımla gezxip eğleniyorsam bunda ne var. sonuçta kötü bi gözle bakmıyorum, kalkıp kızla eğlenip yarı yolda bırakmayı da düşünmüyorum. buna böyle diyorlar sonra da kalkıp (fem evlerinde kalanlar için söylüyorum) evlerden ayrılacakları zaman istişere kararı ile birini uygun bulup bir odaya koyacağız anlaşıp evleneceksiniz diyorlar.
benim kız arkadaşım fem de kalıyor. kız resmen işkence çekiyor ya.
kutlu doğum haftasında ablanın biri gelip "senin üstüne şunları zimmetledim yapacaksın" demiş. dinde zorlama var mı? böyle birşey var mı ya.
allah hepsinin cezasını versin, hepsini bildiği gibi yapsın başka birşey demiyorum.

çok doluyum kusurabakmayın
bi yıl boyunca nefret ettim hepsinden, yaptıklarından
elime fırsat geçse hepsini bi kaşık suda boğacağım
oh be içimi döktüm ya

ya allah kahretsin böyle bunları. Dini esirlik Allah'ı da töğbe yarabbim ama en büyük korkumuz haline getiriyorlar. en azından buna çabalıyorlar.
hepsini aynı kefeye koymak istemem ama benim karşılaştığımın çoğu ...... (sitede kötü kelime yasak aklınıza ne gelirse doldurun)
benim arkadaşım fem de kalıyor. işlerine geldiği zaman 7 den sonra dışarda olmak yasak
işlerine geldiği zaman sa toplantı yapıp gecenin bi yarısı dışarı çıkartıyorlar.
işlerine geldiği zaman tanımadığınız (özellikle erkeklerle) konuşmayın. işlerine geldiği zaman "alın şu biletleri tanıdığınız tanımadığınız herkesle konuşup satın"

kimi müzik dinlemek yasak diyor ama kalkıp ilahi dinliyor. neymiş ilahi müzik değilmiş. kardeşim onda da çalgı aletleri yok mu. bi de allahın adını müzikle bi anıyorlar. o daha günah olması lazım o zaman.
kur-an da insan vücuduna zararlı herşey haram. ama sigara içtikleri için sigara mekruh oluyor.
adamın biri geçen gün kalkmış (adını hatırlamıyorum türkiyede bi il söyledi) o ilin bi yerinde bi adam mı ne varmış o nu ziyarete giden 7 kez hacca gitmiş gibi sevap kazanıyormuş. varmı böyle birşey ya. neymiş adam mübarek bi adammış. ..... öyle mübarek adama ben!!
kardeşim ben kız arkadaşımla gezxip eğleniyorsam bunda ne var. sonuçta kötü bi gözle bakmıyorum, kalkıp kızla eğlenip yarı yolda bırakmayı da düşünmüyorum. buna böyle diyorlar sonra da kalkıp (fem evlerinde kalanlar için söylüyorum) evlerden ayrılacakları zaman istişere kararı ile birini uygun bulup bir odaya koyacağız anlaşıp evleneceksiniz diyorlar.
kutlu doğum haftasında ablanın biri gelip "senin üstüne şunları zimmetledim yapacaksın" demiş. dinde zorlama var mı? böyle birşey var mı ya.
allah hepsinin cezasını versin, hepsini bildiği gibi yapsın başka birşey demiyorum.

oh be içimi döktüm ya

cok haklısın dostum artık öle bi sewiyeye geldikki biz bile sınıfta malca seyleri tartısıyoruz cok kötü biryerdeyiz...

haremde bulunan kızlar oraya kendi istekleriyle gelmedi herhalde , her osmanlı padişahıda bir halife sayılmıyor muydu ???

bilmem anlatabildim mi ?

biraz araştırma yap bence

oh be içimi döktüm ya

kardeş sende bu hükümler nasıl verilmiş onları arraştır kimi görüşlerine katılıyom ancak bazılarını arştırmamışsın hayatını yönlendiren dine(inanıyyorsan tabi) bir kaç saat ayır bişey kaybetmezsin

ewet bunları cok iyi biliyorum ama bunları da yapmazsan sewdigin beni sewmiomusun die trip atıp kapı önünne kor seni :D

güzel koku sürünmek erkeklere sünnettir^^

bu mu islamiyet ???

hüseyin üzmez e sevgilerimle ::durdurun :goz:

her ewde bi harem yoktu unutma sadece padisahin haremi wardı padisahta ilişkiye girdigi kadına sonsuza kadar baktıgı için bi bakıma ewlilik tam arastırmadan islamı suclayamazsn gücün yetmez!

orda yazanların hepsi gercek batı kültürüne özendigimiz için anormal gelio ama gercekler öle hepsinin mantıklı bi acıklaması war[/QUOTE]

islamiyette kaç kadın alınabiliyordu nikaha?
padişahların bu sayıda eşi mi vardı veya hepsi nikahında mıydı?
araştırmadan konuşma diyenlere bak!
üç kadın helal dinde. aşırı dinci kaç kadın bu şekilde çok eşliliği kabul eder bi sorsanıza
herkes işine gelen yerlerini bilir dinin. işine geldiği kadar müslümandır. sözüm meclisten dışarı arkadaşlar böyle olmayanlar üzerine alınmasın pls!

ayrıca dinci hocalarıda unutmayalım. Allah rağzı olsun tv de bazı araştırmacı haber gurupları dini kullanarak kadınlarımızın ırzına geçen ve eşlerinin haberi bile olmadığı olayları yayınlıyor televizyonda. işte bizim dinci kesimimiz!!! (bu düşüncede olmayıp böyle davranmayanlar alınmasın tekrar söylüyorum)

biraz araştırma yap bence

kardeş sende bu hükümler nasıl verilmiş onları arraştır kimi görüşlerine katılıyom ancak bazılarını arştırmamışsın hayatını yönlendiren dine(inanıyyorsan tabi) bir kaç saat ayır bişey kaybetmezsin

neresi yanlış arkadaşım araştırayım biraz.
dine inanıyorum.
allaha şükürler olsun inancım tam
benim öfkem din sömürgecilerine
fethullah ve süleymancı gibi örgütlere
veya bunlardan bağımsız sömürgeci ....... lara

Bakar körler

Koku sürmede edepsizlik

‘Cinsi uyarıcılık özelliği bakımından kadınların durumu çok daha fazla hassasiyet gösterir. Hz. Peygamber, kadınların kendi evleri dışında, başkalarına hissettirecek derecede koku sürünerek dolaşmalarını hoş karşılamamış ve bunu edep dışı bir davranış olarak değerlendirmiştir.

Ya insan en azından yazıyı tamamiyle bi okur kardeşim.Hürriyetin sitesindeki yorumlarda da gördüm adam koku sürmek sünnet diyor.Yuh diyorum bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bize özgü galiba..
Adam yazmış millet Mars'a çıktı biz.. diye devam ediyor.Sünnetullah denen bir şey var.Beşinci kattan atlarsan kafan yarılır ölürsün.Bu Allah'ın koyduğu senin de yerçekimi dediğin kanun.Sen ilmin gereğini yerine getirirsen ilim sahibi,medeniyet sahibi olursun.
Bir de sosyal kanunlar vardır.Ahlak,erdem,adalet,saygı,paylaşım vs..Bunların gereğini yerine getirirsen huzur ve mutluluk sahibi olursun.Sen hiçbirini takma biz Türküz bize bişey olmaz,atın ölümü arpadan olsun,rakı içenler öldü de su içen ölmedimi,batsın bu dünya,bir Türk dünyaya bedeldir gazıyle devam et , Ali Şen baskan Fenebahce şampiyon
Eyvallahhhhhhhhhhh

orda yazanların hepsi gercek batı kültürüne özendigimiz için anormal gelio ama gercekler öle hepsinin mantıklı bi acıklaması war

islamiyette kaç kadın alınabiliyordu nikaha?
padişahların bu sayıda eşi mi vardı veya hepsi nikahında mıydı?
araştırmadan konuşma diyenlere bak!
üç kadın helal dinde. aşırı dinci kaç kadın bu şekilde çok eşliliği kabul eder bi sorsanıza
herkes işine gelen yerlerini bilir dinin. işine geldiği kadar müslümandır. sözüm meclisten dışarı arkadaşlar böyle olmayanlar üzerine alınmasın pls!

ayrıca dinci hocalarıda unutmayalım. Allah rağzı olsun tv de bazı araştırmacı haber gurupları dini kullanarak kadınlarımızın ırzına geçen ve eşlerinin haberi bile olmadığı olayları yayınlıyor televizyonda. işte bizim dinci kesimimiz!!! (bu düşüncede olmayıp böyle davranmayanlar alınmasın tekrar söylüyorum)

neresi yanlış arkadaşım araştırayım biraz.
dine inanıyorum.
allaha şükürler olsun inancım tam
benim öfkem din sömürgecilerine
fethullah ve süleymancı gibi örgütlere
veya bunlardan bağımsız sömürgeci ....... lara[/QUOTE]

snn ne kadar arastırdıgın belli ztn ben tam olarak hatırlamıyorum ama padisahların ülke yönettikleri için ayrıcalıkları wardı ayrıca sadece cocugu olan kadınlarla ewleniyolardı snn bahsettigin padisahlar fatih sultanmehmet yavuz sultan selim gibi allah katında 1 gram savabına erişemicegin kişiler onlar bilmicekte sen mi ii sini bilcen haremin günah sewap oldugunu ayrıca her ewde bi harem olmadıgını biliyorum onu wurgulamak istedim....ARASTIRMADAN kimseyi yargılamayın

bu yazılanlara sadece gülüyorum

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

oh be içimi döktüm ya

Arkadaşım kesinlikle kesinlikle kessssinlikle katılıyorum. Fem, körfez dersanesi, v.b... asıl bunlar islamı kullanan. Kızların koltuk altları terleyince fena kokuyor. ve bu kötü kokuyu önlemek için parfüm v.b kullanıyolar. Eğer islam cidden bu kadar katıysa ki ben inanmıyorum.

Yakında bunlar çıkıp kızların okula gitmesi caiz değildir derlerse SAKIN şaşırmayın. Yobazlar sizi....

Onu bunu boşverinde Din konularında giderek Avrupaya benziyoruz .
Geçen birkaç ay içinde de Papa yeni ölümcül 7 Günahı açıklamıştı .
Tayyip denetimindeki Diyanette git gide yeni birşeyler çıkartıyor .
Biraz daha zaman geçsin bakalım daha neler günah olacak çok merak ediyorum .

( Dip Not : Zina Günah , Ona sözüm yokta . Koku sürmek neden Günah onu anlamadım )

arkadaşlar şarkı dinlemek haram degil.fetullah gülen kendi kasedinde diyor.caizde caiz degilde diyemeyiz.çünkü bazı şarkılar vardır insanı küfre götürür.ama bazı şarkılar vardır insanı küfre götürür.bana kaderimin bir oyunu bu acıyı sevgiyi ben mi yarattım.bizim sorunumuz araştırarak degil.hep başkalarından dinleyerek geçti.onun için ne yanlış ne dogru ayırt edemiyoruz.dini şeylerin belli bir mantıgı vardır.o mantıgı oturtursanız rahat edersiniz.o tip davranan insanlara karşı tavrınız net koyun.bi şeyi yapıyosunuz allah(c.c)rızası için yapın o bu diyo degil. herkesin niyetini allah(c.c.) bilir

Onu bunu boşverinde Din konularında giderek Avrupaya benziyoruz .
Geçen birkaç ay içinde de Papa yeni ölümcül 7 Günahı açıklamıştı .
Tayyip denetimindeki Diyanette git gide yeni birşeyler çıkartıyor .
Biraz daha zaman geçsin bakalım daha neler günah olacak çok merak ediyorum .

( Dip Not : Zina Günah , Ona sözüm yokta . Koku sürmek neden Günah onu anlamadım )

erkeklere sünnet kadınlara günah sebeb; kadınlara erkekleri azdırıcı we tahrik ettirici hersey yasaklanmıstır

Geri