Fitreleriniz itinayla kabul edilir

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Fitreleriniz itinayla kabul edilir

Fitre taban fiyatı açıklandı...

6 lira 50 kuruş.

*

Diyeceksiniz ki, insan 6 lira 50 kuruşla iftar-sahur yiyebilir mi? TBMM Lokantası’nda yiyebilir... Üstüne "Revani de getir" demezse, 1 lira da cebine kalır.

*

Geçen sene günlük 6 liraydı fitre.

Bu sene 50 kuruş zam yapıldı.

*

İşçi emeklisine ne zam yapıldı?

Günlük 36 kuruş.

Bağ-Kur emeklisine?

16 kuruş.

*

Nedir fitrenin öbür adı?

Sadaka.

*

Hani sinirleniyor ya yetkililerimiz, "Emekliye sadaka gibi zam yapıldı diyenler yalan söylüyor" diye...

Haklılar. Sadaka bile değil bu.

*

Emekli çocuğuysanız...

Fitrenizi babanıza verin kardeşim!

*

Veya...

Bir başka yol önereyim size.

*

Malum, Ayşe çarşafa girdi, Ertuğrul Özkök de umreye gidiyor. Önümüz ramazan... Ben de, fitre benzeri yardımlarınızı toplamak amacıyla, "Keriz Feneri" adıyla bir organizasyon kurma hazırlıklarına başladım. Henüz kendileriyle konuşmadım ama, Bekir Coşkun’la Uğur Dündar’ı mütevelli heyetine almayı düşünüyorum. Yalçın Doğan güzel Almanca konuşur, Keriz Feneri e.v.’nin başına geçmesini teklif edeceğim... Vergi algı işlerini Şükrü Kızılot’a tuttururuz, sevabına... E konferans ezanlarımızı da Nihat Hatipoğlu okur nasıl olsa.

*

Hazırlayın paraları...

İsviçre’den bir hesap numarası ayarlar ayarlamaz yayınlayacağım, gönderirsiniz... Yok, "Ben hemen vereyim" diyenler için, bavulla, elden taşıma servisimiz mevcuttur.

KAYNAK: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12196535.asp?yazarid=249&gid=61

keriz feneri çok güzel yazıymış teşekkürler paylaştın için...

YILMAZ ÖZDİL KARDEŞİM; fitre veren birimisin ? sanmam!! kalemşörlükten aldığın paradan zekat veren birimisin? sanmam..!!! samimi olarak bu 6 küsur lirayı az bulduğunu ima ediyorsan fazlasını veririsin ki zaten işin ehemmiyetini bilen ve fitresini veren müslümanalr bunu hep fazlasıla verirler..eğer sen bu fitre hesaplanmasını neye göre yapılıyor diye merak etseydin buraya yazacağına diyanete sorar nasıl hesaplıyorsunuz ve belirliyorsunuz diye ordan sorardın ...ama zihniyetin çamura bulanmış haliyle sırça sarayınızdan kafanızı çıkardığınızda o gün kendi köşkünüzün pisliğine gözünüz çarpmadan, ilk önce islami olarak hangi hükme çamur atsam diye yatağından çıktığından böyle abuklukların içine dalıyorsunuz... var git aydın doğan emekçisine kaç kuruş veriyor onu hesapla sen..islamın fitre ve zekat gibi muamelatına bari bulaşma.. .

samimi olarak bu 6 küsur lirayı az bulduğunu ima ediyorsan .islami olarak hangi hükme çamur atsam diye yatağından çıktığından böyle abuklukların içine dalıyorsunuz

6 küsür lirayı az bulduğunu söylemiyor.eğer yazıyı dikkatli okursan meclis lokantasındaki fiyatı az buluyor.emekliye yapılan zammı az buluyor.onu belirtiyor.bu yazıda islama hakaret yoktur.

YILMAZ ÖZDİL KARDEŞİM; fitre veren birimisin ? sanmam!! kalemşörlükten aldığın paradan zekat veren birimisin? sanmam..!!! samimi olarak bu 6 küsur lirayı az bulduğunu ima ediyorsan fazlasını veririsin ki zaten işin ehemmiyetini bilen ve fitresini veren müslümanalr bunu hep fazlasıla verirler..eğer sen bu fitre hesaplanmasını neye göre yapılıyor diye merak etseydin buraya yazacağına diyanete sorar nasıl hesaplıyorsunuz ve belirliyorsunuz diye ordan sorardın ...ama zihniyetin çamura bulanmış haliyle sırça sarayınızdan kafanızı çıkardığınızda o gün kendi köşkünüzün pisliğine gözünüz çarpmadan, ilk önce islami olarak hangi hükme çamur atsam diye yatağından çıktığından böyle abuklukların içine dalıyorsunuz... var git aydın doğan emekçisine kaç kuruş veriyor onu hesapla sen..islamın fitre ve zekat gibi muamelatına bari bulaşma.. .

kimse fitre zekata bulaşmıyor...........çıkar öyle oku ............................. diyorki memur maaşına yapılan zam niye daha az diyor memurlara yapmak gerekir emeklilere yapmak gerekir fitreyi ve zekatı ayrıca niye fiyat koyma gereğindesinki ? gönülden vermedikten sonra 30 milyar versen ne?

bölüm modu tarafından editlendi daha seviyeli yorum yapınız

kardeşim anlatamadımmı sizmi anlamıyorsunuz!!! türkiyenin ekonomisini kötüleyecek anladık,, hükümete çatacak analdık ,iyide bunu anlatmak için islami hükümlere neden ihtiyacı var, çıksın direk söylesin memeur böyle işçi böyle diye,, sıkıntısı yoksa zekattan fitreden başak örnek bulamamışmı.. ben gayet iyi okudum ve anladım ... bana yol göstermeyin , okuduğumuda anlayacak kapasitem var.. özdil,i banamı anlatacaksınız.. her yazısı satşama bir kalemşöre hakaret bile etmem,, seviyesi ve ustalığı ortada biri.. daha ne söyleyelim.. siz tekrar okuyun copy postluk yazınızı..

arkadaşım sende haklısın ama bu yazı ne islamiyeti kötülüyor ne fitre zekatı ayrıca bu konuda önemli olan gidişat değil mesajdır

ramazanlık geliyor ya bizim değerli müsülmanlar bu sene bakalım hangi konuyu irdeleyecekler.ama heralde konu bu yıl belli.fitre ve zekat.

Geri