firewire bağlantısı sorunu

hezarfenn

New member
Reaction score
0
arkadaşlar, firewire portum çalışmıyodu (mainboard MSI K9N neov3), kasayı açıp baktığımda kablosunun mainboarda takılı olmadığını gördüm, ama boardda nereye takacağımı bilmiyorum,usb girişlere takmayı denedim ama hala camerayı görmüyo,sorun ne olabilir, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden ilgilenen, yardım eden herkese teşekkür ederim
acil çözmem gereken bir sorun bu, bu şekilde olmayacaksa acaba bir firewire kartı mı alıp takmalıyım?

yanlis hatirlamiyorsam anakartinizin uzerinde firewire baglantisi yok,
ek kart alip baglamaniz en mantikli is olacaktir,

birde ne olur ne olmaz,
kamera' nin kablo uclarini detayli bir sekilde resimlerini forma koyabilir misiniz??

kolay gelsin

yanlis hatirlamiyorsam anakartinizin uzerinde firewire baglantisi yok,
ek kart alip baglamaniz en mantikli is olacaktir,

birde ne olur ne olmaz,
kamera' nin kablo uclarini detayli bir sekilde resimlerini forma koyabilir misiniz??

kolay gelsin

bugün bir türlü giremedim hackhelle:(
ilgin için teşekkür ederim öncelikle, dün bir firewire kartı almaya gittiğimde ,sistemimi anlatınca görevli arkadaş kart almama gerek olmadığını sadece firewire kablomun mainboarda bağlı olmadığını takarsam çalışacağını söyledi, ben de eve gelince kasayı açtım ve gerçekten kablonun takılı olmadığını gördüm ama nereye takacağımı bilmiyodum o yüzden buraya mesaj attım, ama cevap gelmeyince kendi kendime denedim tüm uygun girişleri ama hiçbir türlü kamerayı görmedi.kamera ve kabloda sorun yok başka makinelerde kullanıyorum ama bu makinede kamerayı görmüyo:(
durum özetle bu, hala çözemedim sorunu malesef, bir firewire kart alırsam çalışacak mı ondan da emin değilim acaba başka bir sorun mu var sistemimle ilgili!?
kamera kablosunun fotosunu da ekledim isteğin üzerine, tekrar sağol ilgin için!

imag0003ct7.jpg

baglayabilmeniz icin anakartin veya kasaya bagli bir donusturucu olmasi lazim,
sizin anakartta bu baglanti yok,
fakat elinizde, firewire uclu yerine usb uclu olan bir baglanti kablonuz olursa kamerayi bilgisayara baglayabilirsiniz

resimdeki gibi bir giris olmasi lazim
ebasf5.jpg

kolay gelsin

baglayabilmeniz icin anakartin veya kasaya bagli bir donusturucu olmasi lazim,
sizin anakartta bu baglanti yok,
fakat elinizde, firewire uclu yerine usb uclu olan bir baglanti kablonuz olursa kamerayi bilgisayara baglayabilirsiniz

resimdeki gibi bir giris olmasi lazim
ebasf5.jpg

kolay gelsin

kasamda o giris var 1394 giriş yani ama kablosu anakarta bağlanmamış o ucu anakartta nereye bağlayacağımı bilmiyorum, benim sorunum o zaten, mainboardum firewire destekliyo dedi bilgisayarcı, dediğim gibi kasanın ön panelinde usb girişleri yanında senin dediğin gibi firewire girişi de var zaten.ayrıca usb uçlu kablomda var ama premier de diğer programlarda, hiçbir şekilde kamerayı görmüyo, device offline diyo, bir firewire kart alsam sorunun çözüleceğine emin olsam hiç uğraşmıyacam ama acaba sorun benim donanınımımla yada bios ayarlarla ilgili olabilir mi diye merak ediyorum

o girisleri anakartin uzerindeki usb jack'larindan birine baglayacaksin,
resim yardimci olur sanirim

simdi birde anakart firewire desteklese direk uzerinde giris olur,
msi' nin sitesinden bir bak,ne olur ne olmaz bir bak

xdcrnm.jpg

kolay gelsin

o girisleri anakartin uzerindeki usb jack'larindan birine baglayacaksin,
resim yardimci olur sanirim

simdi birde anakart firewire desteklese direk uzerinde giris olur,
msi' nin sitesinden bir bak,ne olur ne olmaz bir bak

xdcrnm.jpg

kolay gelsin

valla saolasın, anakartım aynen bu ve ben de 3 girişi de denedim , hepsine bağladım hepsinde aynı sorun- device offline diyo:( msı ın sitesinde bulamadım bilgi malesef, çok baktım ama.en azından yardımların sayesinde yanlış bişey yapmadığımı gördüm, sanırım bir firewire kart almak en iyi çözüm olacak, umarım onda sorun çıkmaz, seni uğraştırdım biraz kusura bakma, gerçekten çok teşekkür ederim ilgine ve yardımlarına

Geri