Financial Times: AKP davası seçimi kaybedenlerin açık darbesi

ße YouRSeLF

New member
Reaction score
0
İngiltere’nin önemli gazetelerinden Financial Times, AKP’nin kapatılmasına ilişkin açılan dava ile ilgili geniş bir yoruma yer verdi.

Gazete yorumunda dava, “Laik kesimin açık darbesi" olarak değerlendirildi. Bu güçlerin başarıya ulaşması durumunda Türkiye’nin Avrupa’yı unutması gerektiği öne sürülen yorumda, özetle şu görüşlere yer verildi:

“Bir ülke düşünün ki yargı hiç beklenmedik bir anda kısa süre önce ezici bir çoğunlukla seçimi kazanarak hükümeti kurmuş olan bir partiyi kapatmak ve ülkenin başbakanına ve cumhurbaşkanına siyasi yasak getirmek istesin. Bu ülke Türkiye’dir.
Türkiye Avrupa Birliği ile zorlu geçen üyelik görüşmeleri süreci içindedir. Ancak ülkenin AB üyeliği olasılığını yeni-İslamcı ve Avrupa taraftarı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki hükümet ile kendisini Avrupalı gören fakat her çareye başvurarak iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisini iktidardan düşürmeye çalışan laik kesim arasındaki çatışma gölgelemektedir.

Laik kesimin bu çabaları anayasal meşruiyetin incir yaprağıyla gizleniyor olsa da seçimde kazanamayan güçlerin açık bir darbesi anlamına gelmektedir. Bu güçlerin başarıya yaklaşmaları halinde bile Türkiye Avrupa’yı unutmalıdır.

Şimdi ise başsavcı AKP’nin laiklik karşıtı bir tutum içinde olduğunu iddia ederek bu siyasi yapıyı değiştirmek istemektedir."

Meğer Akp'yi Ne Kadar Severlermiş

konu burda akp yi sevip sevmemeleri değil onlar zaten hep türkiyenin karışmasını istemektedirler zati bizi anlmayacaklar sebeb arıyolar sağolsun savcı ellerine büyük bir koz verdi bazıları simdi milliyetcilik yapıp almasınlar biz bize yeteriz ibi edebiyata baslarlar bende girme taraftarı değilim ab ye ama bize faydaları cok olacak yani olacaktı her neyse atı alan üsküdarı geçti hayatı sadece hukuk sananlar devam etsinler

Ellerinde kalan son yargı kurumunuda kendi içi boş marjianal ideolojileri için kullanmaları bu yüzden.Sandıkta AKP ile mücadele edemeyeceklerini bildikleri için yargı darbesi ile gerçekleştirmek istiyor.

Ama şunu unutmasınlarki AKP ne refah partisine benzer ne de fazilete

Elindeki meclis çoğunluğu ile bu sorunun da üstesinden gelecektir

Kozu savcı degil bizzat anti-demokratik ve laik uygulamalarıyla AKP ve onu yöneten yöneticileri verdi savcıda görevini yaptı.

Kozu savcı degil bizzat anti-demokratik ve laik uygulamalarıyla AKP ve onu yöneten yöneticileri verdi savcıda görevini yaptı.

demek akparti anti demokratik uygulamaları iel verdi kozu.

Allahın hergünü darbe şarkıları söyleyip cumhurbaşkanına bile suikast yapılabileceğini söyleyenler demek çok demokrat.

AKP yi seçim değilde anti demokratik yöntemlerle düşürme planları yapanlar ve bunun için ordudan çaldıkları el bombaları silahlar ve gizli bilgilerle çete kuranlar daha demokratik demek

Danıştay Başsavcısı tansel Çölşanın darbeyi öven ve Menderesin asılmasını haklı bulan açıklamaları meğer daha demokrasiye uyuyormuşta haberimiz yok muş

Avrupayı unutsun muş..Ya bırakın bunları

Düşünün Türkiye akp yi indirip çağdaş ama liberallikte birtakım sınırlamalar getiren en azından bir süre için belirli malların ülkeye girişine sert önlemler alan ithalat ı kısan önlemler alsa, üretime ve sanayileşmeye yatırımı arttırsa içerdeki yabancı sermayeleri tasfiye edip degerlerine sahip çıksa ,özelleştirmelerini doğru dürüst yapsa, ülke değerlerini elinde tutsa, askerine sahip çıksa ama askeri yatırımları optimize etse, eğitime yatırımı arttırsa, bilimsel çalışmalara ağırlık verse, GSMH sı yükselse, ekonomik bağımlılığını azaltsa petroldeki ve doğalgazdaki bağımlılığına karşın araba ve benzeri malların girişine önlemler alsa..

Ilımlı bir içe kapanma diyebilirsiniz buna..diğer bir değişle etkin yönetim.Neyden ne kadar gerekiyorsa o kadar almak ve elinizdeki değerleri de tutarak büyümeye yönelmek..En azından bir 10 sene bu şekilde bir düzen kurabilsek Avrupadaki en güçlü devlet olmak hiç zor değil..ama yaptırtmazlar !!

önünüze terör çıkar,kıbrıs çıkar,ab çıkar,abd çıkar,ermeni çıkar,kürt çıkar,pkk çıkar,dink çıkar..
çıkar da çıkar..Bir tek alman vatandaşı kundaklanan türklerin ardından sokağa döküldü mü,hepimiz türküz dedi mi..biz o vatandaşlarımızın davasını tüm dünyaya yayabildik mi? Mahkeme salonlarına kameralı bilmemne cihazları sokabildik mi?

Basiretsiz yönetim zayıflığı doğurur bunun sonucunda da birisi çıkar 5 para etmez tarihine bakmadan sizi birşeyleri unutmakla tehdih eder böyle..Yazık

demek akparti anti demokratik uygulamaları iel verdi kozu.

Allahın hergünü darbe şarkıları söyleyip cumhurbaşkanına bile suikast yapılabileceğini söyleyenler demek çok demokrat.

AKP yi seçim değilde anti demokratik yöntemlerle düşürme planları yapanlar ve bunun için ordudan çaldıkları el bombaları silahlar ve gizli bilgilerle çete kuranlar daha demokratik demek

Danıştay Başsavcısı tansel Çölşanın darbeyi öven ve Menderesin asılmasını haklı bulan açıklamaları meğer daha demokrasiye uyuyormuşta haberimiz yok muş

arkadaşım sen önce demokrasinin ne olduğunu öğren istersen

Bahane uydurmayın agır suçlarınızı hafifletmek için kimse darbe türküleri söylemiyor.O sözledigin bombaları Fethullah çetesinin kendi pisligini başkalarına yıkma çabaları.Evet biliyorum Çölaşanın söylediklerini ve haklı birileri Cumhuriyete ve Atattürk'e kastederse sistemde kendisini korur demek istedi ve Menderes sonuna kadar hakketti asılmayı ve Tayyip'ta o yolda hızla gidiyor ya faşizmini kuracak yada ipte solugu alacak diyorum ama galiba o işi hukuk halledecek ve hakkındada hayırlısı o olur.

Tayyip erdoğanı asacak adam daha anasının karnından doğmadı.Nede kolay mış asmak.

Hala parti kapatma ve darbeyi savunan zihniyetler olduğu sürece ülke yerinde saymaya mecburdur. Dün ve bugün olduğu gibi

Tayyip erdoğanı asacak adam daha anasının karnından doğmadı.Nede kolay mış asmak.

Asarsa ben asmayacagım devlet asar.Mendereside sonuçta devlet astı ve oda kendine çok güveniyordu beni asacak adam anasından dogmadı diye ama asıldı.Ama İnşaallah öyle bir şey olmaz aklınızı başınıza toplarsınızda kaos yaratmaktan daha çok milleti birleştirme yolunda işler yaparsanız hem ülke hemde demokrasi kazanır.

zaten ab ye almıyolar bu da onlar için bize karşı kullanacakları yeni bir koz olacak..

Asarsa ben asmayacagım devlet asar.Mendereside sonuçta devlet astı ve oda kendine çok güveniyordu beni asacak adam anasından dogmadı diye ama asıldı.Ama İnşaallah öyle bir şey olmaz aklınızı başınıza toplarsınızda kaos yaratmaktan daha çok milleti birleştirme yolunda işler yaparsanız hem ülke hemde demokrasi kazanır.

bende zaten devlete söyledim.

ama şunuda biliyorum ki eğer tayyip erdoğan asılsın ( bu zaten ülkenin sonu demek, bunu 1950 lerdeki menderesle karıştırma sakın)
zil takıp oynarsınız.Nasık ki mendereste oynasığınız gibi.

"Ama inşallah böyle olmaz" laflarınıda bırakın .bal gibi istiyorsunuz.

Adamlar doğru söylüyor.
Çıkarları neyi gerektiriyorsa onu söylüyorlar. Haklılar........

İngilizin çıkarı A K P nin iktidar da olmasında.
Fransızın. Almanın, ABD nin çıkarıda öyle.

Pamuk a nobel verenlerle yilin maliye bakanini alay edercesine turkiyeden secen bir zihniyetin urunu laflar..lanet olsun

şu anda abd türkiyeyi öyle bir karıştırırki aklınız hayaliniz durur

dabi dabi hemen davayı geri çekin,maşalarını cok ısıttık eriyecek diye korkuyolar.a savcı b savcı,Sayın tayyipin ve diger vekillerin ne yaptıkları ortada.dokunulmazlıkları dönem sonuna ertelemeleriyle amaçlarını bir kere daha gördük..çoğunluk bizde diyip bu tip şeyleri yapabilecekleri düşüncesinde olan vekillere forumdaki üyeler de eklenmiş.
''torpakları ver bu iş burada bitsin'' diyen avrupa birliğinin maşası ''hamza'' yani pek Sayınımız'A zamanı gelince Türk adaleti en gerekli cevabı verecektir..

Geri