final haftasi ve ögrenci ikilemi :laugh:

jakhal

New member
Reaction score
0
FİNAL HAFTASINDA, BİR ÖĞRENCİNİN ....
FİNAL HAFTASINDA, BİR ÖĞRENCİNİN BAŞINDAN GEÇMESİ MUHTEMEL OLAYLAR SİLSİLESİ

NEDİR BU FİNALLER?

Bü...tünlemeye hazırlık olsun amacıyla girilen deneme sınavlarıdır...

"Final haftası aman Tanrım!" diye kasıp asosyalleşilen, lakin izdivaçtan tutun sabah sabah seda sayan'a kadar bilumum gereksiz tv programlarının izlendiği haftadır...

İnsanı insanlıktan çıkaran, anormal davranışlar sergilenmesine sebep olan(kendi kendine konuşma gibi) bir obsesifleşme periyodudur...

İnsanın ahlakını bozar, şöyle ki durup durup söversiniz... "hay..." ile başlayan özlü sözler topluluğu...

Klasik Türk insanına yaramayan bir süreçtir... çünkü, biz şu çılgın Türkler, yumurta kapıya dayanmadan iş yapmayız...

Dersler hariç nerde boş iş var onlarla uğraşırsın..(şuanda benim yapmakta olduğum ve okurken senin yapmakta olacağın gibi)

Ama insanın yaratıcılığını artırma ihtimali de vardır... dersin başına oturup muhtemelen çalışamassın ve aklına bin bir türlü aktivite gelir..(mesela müsvette kağıtlarıyla origami ve uçak yapmak)

Sürekli şu dua edilir "Allahım uyuyum uyanayım şu finaller bitmiş olsun.. nOlur..."

Hayatla ilişiğin kesildiği, aşırı kafein yüklemesi yapıldığı, saldım çayıra felsefesi güdüldüğü öngörülen olaylar bütünüdür...

"Bitse de gitsek" lafının sık sık kullanıldığı lakin bitince de boşluğa düşülmesi muhtemel bir olgudur...

Öncesinde AA planları yapılarak girilen, sınavlardan sonra CC olsun benim olsunlara dönüşen bir yanılgıdır...

İnek diye nitelendirilmeyi sevmeyenlerin ders çalışmak için köşe bucak kaçtığı... sınav günü de "abi valla hiç çalışmadım napcaz ya..." sözleriyle düşük not alsa bile en azından salak yerine konmaktan kurtulacağını sandığı ama kimseye yediremediği bir kendini inkar etme sürecidir...

Aşırı bilgi yüklemesi sonucu dumura uğramış bir beyin ve hissiz bir kalp miras bırakan haftadır...

Hayal kurmanın reytinglerinin tavan yaptığı; Maldivi adalarıyla, New York'ta Porsche Carrera 911 turu arasında gidip geldiğin, sonrasında "belki hayallerimden sıfır aldım ama finallerden iyi alıp yeni hayaller kurcam" gazıyla uzun sürmeyecek bir ders çalışma sürecine girilen haftadır....

Öncesinde ruh sağlığının(stres), esnasında akıl sağlığının(aşırı yükleme), sonrasında beden sağlığının(dengesiz beslenme ve muhtemelen son finalden sonra içki alemi) bozulduğu, kahrolası eğitim sisteminin uyguladığı psikolojik bir savaştır...

Ders notu patlamasının yaşandığı, fotokopicilerin ihya edildiği, istendiği halde verilmeyen ders notları yüzünden arkadaşlıkların bozulduğu dönemdir...

Sınav günü geldiğinde yeteri kadar çalışmadığında "sistem sana yamuk yapıyosa sende ona yapacaksın" felsefesine sığınılarak kopya hazırlama sürecine girmektir....

Öncesinde finallere, sonrasında hayata adapte olmayı zorlaştıran bir geçiş dönemidir...

Aşırı kahveye başvurulduğundan, Insomnia hastalığına yakalanma riski kat sayısının artma eğilimi gösterdiği haftadır...

Aradığınız kişiye şuanda ulaşılamıyor... ya ders çalışmaya çalışıyor ya da hayallere dalmış durumda... lütfen finallerden sonra tekrar deneyiniz...

Yan etkileri; sivilce, aşırı kilo, göz seğirmesi, dudak uçuklaması ve daha fazlası...

Uzun süren yan etkilerinde doktorunuza başvurunuz...

ARKADAŞLAR YAZILANLAR SADECE ŞAHSİ TESPİTLERİMDİR... ÜZERİNİZE PAY ÇIKARIP BEN BU DEĞİLİM TRİPLERİNE GİRMEYELİM LÜTFEN...

Geri