- Reaction score
- 0
Bu konuyu hh de sorun çıkıp konular silinmeden önce bir arkadaş resimlerle açmıştı. şimdiye kadar tekrar açar diye bekledim ama açmadı :saskin müsaade ederse ben açıyorum. kusura bakmaz umarım.
ilk gördüğümde iple (sarma tekniği ve ya benzer bir teknik) yapıldığını düşünmüştüm. değilmiş. :saskin
Çivi ve tel… İsimleri soğuk ancak ikisinin maharetli ellerde şekillenen ve adı sanat olan evliliğinden doğan, hayret verici güzellikteki çocuk; filografi… Çivilerin arasından tellerin geçirilmesi ile objelere estetik görününüm kazandırılması işlemi olarak tanımlanan filografide, belli örgü teknikleri kullanılarak hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, çiçekler ve çizgi film karakterleri panolar haline getirilebiliyor.
Çıkış yeri Ortadoğu olarak bilinen sanat, tüm dünyada yapılıyor. Ancak Türkiye’de bazı okullardaki dersler ile hapishanelerdeki ufak çaplı çalışmalar dışında ne bir eğitim ne de bir üretim alanı var. 38 yıldır filografi ile uğraşan Saim Devrilmez, bu alanda Türkiye’de sergi açmış ilk ve tek isim. Son 5 yıldır da hat yazılarını panolarına taşıyor. Şimdi onun yetiştirdiği sanatçılar yavaş yavaş sergiler açıyor.

[VIDEO]NRdNk8PKE7k&eurl[/VIDEO]
youtube olmadığından şu anda videoyu izleme olanağı yok. inşallah yakında açılır da izlersiniz.