- Reaction score
- 0

” Öldürmek, sigara içmeye benzemez. Onu bırakamazsın. ” (Catherine Tramell)
” Aptal değilim. ” (Catherine Tramell)
” Yeni kitabın ne hakkında? ” (Nick Curran)

http://www.replikler.net/wp-content/uploads/A-Serious-Man.jpg
- “Başınıza gelen her şeyi sükûnetle karşılayın.”
- “Canını sıkan şu sorular Larry, belki de diş ağrısı gibidir. Bir süre hissedersin, sonra uçup gider.”
- “Patron her zaman haklı değildir, ama her zaman patrondur.”
- “Hava muhteşem. Sana söylüyorum, birisi bu havayı şişeleyip satsa milyonlarca dolar kazanırlar.”

” Neden hiçbir şey yapamıyorum ? Yirmi beş yıldır kendime bunu soruyorum ve yalnızca tek cevabım var; Unut gitsin.. Başka bir hayattı. Bitti… Sorma… Başka bir hayat değildi. Bu hayattı.. İşte bu… Anlamak istiyorum insan nasıl boş bir hayat yaşayabilir.. Hiçbir şey ile dolu bir hayat nasıl yaşanır.. ” (Benjamin)
” Bir erkek her şeyini değiştirebilir. Yüzünü, evini, ailesini, kız arkadaşını, dinini, tanrısını.. Yine de değiştiremeyeceği bir şey var Benjamin, tutkularını değiştiremez!’ (Sandoval)
Liliana Colotto ile kahvaltı yaptıkları son gündü. O sabahı kalan ömrü boyunca bütün ayrıntılarıyla hatırlayacaktı. İlk tatilleri için yaptıkları planı, öksürüğünü kesmesi için içtiği limonlu çayı, içine her zamanki gibi yarım küp şeker atışını, ilk ve son kez tattığı o nefis üzüm reçelini, geceliğindeki çiçek desenlerini… Ve özellikle de gülüşünü… Gündoğumu kadar güzel bir gülüştü. Gün ışığı sol yanağıyla harman oluyordu…
Felekten Bir Gece

- Alan: Bana bu kadar yakın birinin ölümünü bir daha kaldıramam, bu çok canımı yakıyor. Büyükbabamın ölmesine çok üzülmüştüm.
Alan: İkinci dünya savaşında!
Phil: Çarpışmada mı öldü ?
Alan: Hayır, Vermont’ta kayak yapıyormuş. Sadece II. Dünya Savaşına denk geldi.

“Barış yapmayı amaçlayan bir askerdim ama bir zaman sonra bunun bir hayal olduğunu anlarsınız.” (Jake Sully)
Şimdi kendine bir İkran seçeceksin. Onu içinde hissetmelisin. Eğer o seni seçerse, sanagösterdiğim gibi yapacaksın. Sadece tek bir şansın var Jake. (Neytiri)
Yeri gelir, hayatınız bir tek delice hareketiniz ile değişebilir (Jake Sully)
Casablanca

“Bir daha çal, Sam. Eski günlerin hatırı için…Onu çal Sam. Hadi… ‘As time goes by’ı çal.”
“Öp beni, bu bütün soruların cevabı olur.”
“Ilsa, soylu biri olduğum söylenemez ama şu çılgın dünyada üç küçük insanın sorunlarının incir çekirdeğini doldurmadığını görmek çok zor değil”
“Bütün dünyada, tüm kentlerdeki tüm barlar arasında, o benimkine geldi.”