film izleme siteleri...

Sh0ck

∂σğαℓ αƒяσ∂ιzуαк
Altın Üye
Reaction score
0
biliyorsunuz ki son zamanlarda filmleri komple upload eden siteler sayısında hayli artma ve kullanımı da bir hayli arttı..

açıkcası bende indirmektense izlemeyi tercih ediyorum..fakat bunların kotaya nasıl etkidiği hakkında herhangi bi fikrim yok..

yani normal bi video kadar mı kota yiyor yoksa fazlaca fark var mı ?? bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok ii olur..

iyi forumlar..

Bildiğim kadarı ile izlediğin filmin boyutu kotana yansır.Çünkü sen onu indirmeden izlesen dahi download yapmış gibi oluyor.Bundan birkaç hafta önce kotalı bir arkadaşım yaklaşık 700 mblık bir film izlemiş.Kotasına bu yansımış.Kendisinin bana anlattığı bu şekilde.700 mblık oran kotasına eklenmiş.

ede oo kota derdi adamı geriyo biraz valla al bi 1024 sınırsız keyifine bak ne kota derdin olsun nede keyifin yarım kalsın :D Hem 32 megabit kullanıma gecerse Baya Ucuzlar 1024 ler Yardımcı olamadım ama ek bilgi olsun die dedim

Öncelikle youtube sitesine girip istediğimiz dosyanın sonuna kadar yüklenip ,açılır hale gelmesini bekliyoruz.

Sonra açmış olduğumuz sayfanın url satırından dosyanın ismine bakıyoruz..Dosya ismi = den sonraki kısım.(örneğin .../watch?v=1jQ3ptGSzqg ise önemli olan sadece 1jQ3ptGSzqg kısmı..)

Bu ismide öğrendikten sonra
C:\Documents and Settings\***\Local Settings\Temporary Internet Files a giriyoruz..Tabi bu dosyanın yeri sisteminize göre değişebilir..Buradan kolaylık amacıyla boyuta göre sıralama yapıyoruz ve en aşağıda bir yerde dosyamızı get_video?video_id=1jQ3ptGSzqg isminde kodlanmış olarak görüyoruz..

Bu dosyayı uygun bir yere kopyalayıp ismini uzantı belirterek değiştiriyoruz..Burada belirtceğimiz uzantı " flv " dir..
(örenğin dosya adı video olacaksa bunu yazarken video.flv şeklinde yazıyoruz)

bu youtube dosyalarında oluyo ben bizzat denedim o zaman o film sitelerinin dosyalarındada oluyordur.Ek bilgi olsun diye söyledim kardeş.

Öncelikle youtube sitesine girip istediğimiz dosyanın sonuna kadar yüklenip ,açılır hale gelmesini bekliyoruz.

Sonra açmış olduğumuz sayfanın url satırından dosyanın ismine bakıyoruz..Dosya ismi = den sonraki kısım.(örneğin .../watch?v=1jQ3ptGSzqg ise önemli olan sadece 1jQ3ptGSzqg kısmı..)

Bu ismide öğrendikten sonra
C:\Documents and Settings\***\Local Settings\Temporary Internet Files a giriyoruz..Tabi bu dosyanın yeri sisteminize göre değişebilir..Buradan kolaylık amacıyla boyuta göre sıralama yapıyoruz ve en aşağıda bir yerde dosyamızı get_video?video_id=1jQ3ptGSzqg isminde kodlanmış olarak görüyoruz..

Bu dosyayı uygun bir yere kopyalayıp ismini uzantı belirterek değiştiriyoruz..Burada belirtceğimiz uzantı " flv " dir..
(örenğin dosya adı video olacaksa bunu yazarken video.flv şeklinde yazıyoruz)

bu youtube dosyalarında oluyo ben bizzat denedim o zaman o film sitelerinin dosyalarındada oluyordur.Ek bilgi olsun diye söyledim kardeş.

Dediğin şeyi daha öncede duymustum ama uygulamadım..Bu açıklamaya göre inşallah uygularım.(Youyube Açılırsa Yasal Yollardan izlersek :slap)

orbit downloader programı ile böyle klasörlerle fln hiç uğraşmadan istediğin flash'ı videoyu alabiliyorsunuz zaten..

neyse, arkadaşın sorusu bu değil zaten..

ben her zaman online izlemektense download etmekten yanayım, çünkü hem arşivleme imkanın var, hem de zaten izlesen de yüklesen de kotana yansıyacak olan aynı..

700 Mb lık bir Filmi Online izliyorsan eğer bunun 300 - 350 Mb MB ı Kotana Yansır

Bende Download etmekten yanayım..Sonuçta Arşive de Atmış OLurum Bir daha izleme fırsatım olur..

orbit downloader programı ile böyle klasörlerle fln hiç uğraşmadan istediğin flash'ı videoyu alabiliyorsunuz zaten..

neyse, arkadaşın sorusu bu değil zaten..

ben her zaman online izlemektense download etmekten yanayım, çünkü hem arşivleme imkanın var, hem de zaten izlesen de yüklesen de kotana yansıyacak olan aynı..

700 Mb lık bir Filmi Online izliyorsan eğer bunun 300 - 350 Mb MB ı Kotana Yansır

Bende Download etmekten yanayım..Sonuçta Arşive de Atmış OLurum Bir daha izleme fırsatım olur..

Ama kota sıkıntı var işte arkadaşlar :saskin..yani aradaki o 300-350 mblık kar bile kotalılar için kardır yani :eek:ha ...Benim anladığım üzere herhangi bi videodan daha çok etkio kotaya :saskin..

arkadaşım sonuna kadar izlemesen bile 700mb kotana yansıyor ve faturanda gösteriliyor. eger normalde kotayı fazla aşan biri değilsen izle derim. 29 ytl yerine 33-35 ytl geliyor en fazla..
tabii bana göre fiyatta pek sorun yok; izlerken surekli donması adamı çileden çıkartıyor. izlemeden önce en az yarımsaat bekleki, yuklensin.. sende keyifle izle

yok kardeş ya 5 dkda yüklenioda aynen yansıdığını sanmıorum ben o zman pek mantıklı iş die gelmio ki o kadar kşi izlemiş yani :saskin

internetten izlediğin film kotaya tabiki yansır hatta sitelerde dolaşırken bile kotan gidiyo çünkü o sitelerde gördüğümüz resimler falan hepsi bilgisayarımızda duruyo..en iyisi sen Filmleri mp4 formatında indir uzun sürer ama hem boyutu az hemde kalitesi iyi...Hem arşiv yapmış olursun.

mesela bir dizinin bölümünü izliyorsun, indirmeye kalksan 200mb diyelim, ama flv uzantılı bir flash videoya dönüştürüldüğü için bunu online izzlerken boyutu 50mb oluyor..

bu bir örnek tabiki, her video için sözkonusu olmayabilir..

asıl mesele şu, sen online izlerken bir yandan da video yükleniyor, sonuna kadar izlemezsen izlediğin kadarı, belki de biraz daha fazlası yüklenmiş olacak ve kotana yansıyacaktır..

sonuna kadar izlersen de tamamı kotana yansıyacaktır, yani olay tamamen o izlediğin videonun boyutlarıyla alakalı..

Geri