Filistinli Vaad'ın 10 Günü..İnsanlık Sustu...

herroli

Türkoğlu Türk
Reaction score
0
Yürüyelim Ural'a Altay'a doğru,Tuna'dan Hazar'a do
2qjg7yh.jpg

O Lübnanlı bebek Vaad... 10 gün önce Şiye'de dünyaya geldi. İsrail bombaları kendi ülkesinin güvenliği için Beyrut'ta, Kana'da Sur'da ölüm yağdırırken... Minik Vaad, birçoğumuzun çektiğinden daha fazla acı ve korku yaşadı 10 günü geçemeyen 'hayatı' boyunca... Doğumu bomba sesleri arasındaydı, ölümü de... Başka ülkelerde bebekler çıngırak sesleriyle neşelenirken, o bomba seslerini dinledi ninni yerine... Anneler bebeklerini kollarına alıp mis gibi saçlarını koklarken, o tonlarca beton ve çeliğin altında ölümle koyun koyuna yattı, saçlarında tozlar, gözlerinde akamayan yaşlarla...

Minik Vaad, İsrail'in öldürdüğü 1088 Beyrutlu'nun arasına katıldı annesinin memesini emerken... Annesi son bir çabayla onu korumak istemişti, sarılarak... Ama annesi ve 11 akrabası daha can verdi o enkazın altında...

Amcası Abbas Vehbi, elleriyle kazarak enkazı çıkardı Vaad'ı... Acıyla lanet etti, bulutların üstünden bomba atıp giden İsrail uçaklarına...

Hayat akıp gitti ellerinden

10 günlük bedeni tonlarca beton ve demirin altında ezilirken Vaad'ın minik elleri son bir kere kapandı. Sanki hiç yaşamasına izin verilmeyen hayatı sıkıca tutmak ister gibi...

İşte Vaad'ın 10 günü

29 TEMMUZ, VAAD DOĞDU: İsrail'in bombaladığı Sur'da doğdu. Babası, güzel günler umuduyla adını Vaad koydu.

30 TEMMUZ, BÜYÜK KATLİAM: Dünya 37 çocuğun öldüğü Kana katliamıyla tanıştı. Vaad günü bodrumda geçirdi.

31 TEMMUZ, BEYRUT'A KAÇIŞ: İsrail, bölgeyi boşaltmaları için halka 48 saat tanıdı. Vaad ailesiyle Beyrut'a kaçtı.

1 AĞUSTOS, İLK GÜLÜCÜK: İsrail saldırılarını daha geniş alana yaydı. 4 günlük Vaad, çevresine gülücükler dağıtıyordu.

2 AĞUSTOS, 19 SİVİL KATLEDİLDİ: İsrail, Baalbek'te 19 sivil öldürdü. Vaad'in ailesi gelişmeleri radyodan izledi.

3 AĞUSTOS, ÖLÜM PEŞLERİNDE: Uçaklar Taybe'de 3 kişilik aileyi yok etti. Vaad'in ailesi yaklaşan ölümden tedirgin.

4 AĞUSTOS, VAAD 1 HAFTALIK: Vaad'ın ailesi buruk bir mutluluk yaşarken, İsrail bir çiftlikte 33 kişiyi öldürdü.

5 AĞUSTOS, BOMBA YAĞIYOR: Vaad'in ailesi güvenli bir eve yerleşti. Ancak İsrail bombaları kent merkezine ulaştı.

6 AĞUSTOS, İLK KORKU: Bombalara tepki vermeye başlayan Vaad, uykusunda irkildi. Ensar köyünde 5 sivil öldürüldü.

7 AĞUSTOS, ANA KUCAĞINDA ÖLÜM: Bombalar altında doğan Vaad, İsrail füzelerine, tek güvenli yer bildiği annesinin kucağında hedef oldu.

Haberi ve resmi gördügümde bir kez daha nutkum tutuldu. Dondum...
Günlerce yaş gelmeyen kurumuş gözler yaşardı...
Bogazım dügümlendi...
Adeta nefes alamaz oldum...

Rabbimm Rabbimm Rabbimm

Sen seslenenleri işitensin.
Sen iltica edenleri kabul edensin.
Sen merhamet sahibisin.
Sen kahharsın.
Sana havale ediyoruz Ya Rab
Sana havale ediyoruz Ya Rab.
Sana havale ediyoruz Ya Rab.
Ya sabırrrr...

Kaynak

Kuşatma - Grup Yorum

Sen kurşun yağmurları altında
Güneşin delik deşik edildiği
Bir ülkede doğdun

Öptü kan revan içinde seni
Çırılçıplak bir ölüm
Ölümü ve gözyaşını gördün yavrum
Kan emmeyi öğrendin yaralarından

Saplanırken geceye ilk çığlığının sesi
Kestik göbeğini süngüyle senin

Terli bir asker kaputuna sardık sonra
Kurşunlar yağıyordu cesedine annenin
Ağla yavrum ağla şimdi
Dindirsin içindeki acıyı gözyaşların
Sönsün toz duman arasında hıçkırıkların
Ve kalksın artık
Kanlı duvarlarından kuşatmaların
Ağla yavrum ağla şimdi

Söyleyen : Grup Yorum

Anacan yiğitlemesi

Canımdan can yolundu yiğidim sırda benim
Dalı dikenler bürüdü filizim darda benim
Vay kanlı da kanlı cellat elleri
Cellat ellerinde halkın gülleri
Gün olur günüm olur solurum dünüm olur
Birisi benim yavrum gerisi gülüm olur oy...
Tomurcuğum güne durmuş dal üstünde hızlanır
Düşmanlar pusu kurmuş kan içinde gizlenir
Oy seni de seni seni yavru kartalım
Ölümlerde senin gülüşüne kurbanım
Ölümlerde ben sana kurbanım

Söyleyen : Grup Yorum

şarkılar her şeyi anlatıyor zaten ...

israil yok olmadan dünya barışı olmaaz...

] Bir gün gelecek, yahudileri tamamen ortadan kaldıramadığım için bana küfredeceksiniz.[/COLOR]

Adolf Hitler...

giderek bu söze daha çok katılıyorum.

konunun kaynagı varmıdır ?

Ewt var.Küçük Vaad in fotoğraflarıda vardı ama siteye üye olamadığım için fotoğrafları malesef alamadım.Asagıdaki linkte olayın ayrıntısını öğrenebilirsiniz.Küçük Vaad'ın fotoğraflarını görebilmeniz için siteye üye olmanız gerekiyormuş.
Saygılarımla,,

mesajını edıtlemek zorunda kaldım cunku reklam a gırıyor bırazcık.
ben kaynagı arastırıyorum sımdı bırazdan eklerım.

konu tam anlamıyla herhangı bır yerde yayınlanmamıs ama zaman gazetesı yazdıgın makaleyle ılgılı bır haber vermıs bunu kaynak yapalım.

vaad1.jpg

Bu da o Mücahid oğLu asLanın resmi..
İnsanLık sustu sussunLar bakaLım
Konuşma sırası MüslümanLara geLdiğinde
Kainatı kapLayacak tek ses Allahuekber tekbirLeri oLacak..

büyük buluşma günü geldiğinde
bütün insanlar mahşer alanına toplandığı zaman
bakalım bu cani ruhlu şerefsiz katiller ne cevap verecek
kahrolsun israil...........

On günlük ayparçasının cansız bedeni bilmem kaçmilyarlık
Canlıların yaşadığı bu dünyaya
Tek başına İbretlik bi ders vermiş Tabi Anlayana

unutmayın zalimlerin yanına hiç bir şey kar kalmaz. tarihte bu görülmemiştir.

aynı din aynı millet olayı bitmiş durumda her ülke kendini kurtarmaya bakıyor Araplar bu katliamı sessizce izliyor biz de ülkemizi insanlarımızı düşünmek zorunda olduğumuz için bir şey yapamıyoruz onun için İran'ı destekliyor bu insanlar İsrail'e düşmanlık eden herkesi destekler . . .

:(:(Bitsin Bu Zulüm

Bitsin Bu Işkence .....

Yeter Ya Rabbi..

Biz Kendimizi Unutur Olduk..bizi Uyandırdılar Lakin çok Acı Oldu..

Sen Bizi Affet ...

şerefimizi ,izzetimizi Iade Et..

Sen Bizleri Affet

O Günahsız Yavruyuda Affet....:(

Geri