fiberoptik hatlar ve datecenter hakkıda bilgi istiyorum

tasarla

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar bir datacenter kurma fikrim var fakat netten okudum makaleelerle herkes aynı şeyleri saçma sapan yazmış yok binf yok ftp yok ping router cart curt bana bunlar lazm değil

yazılım ve konfigurasyon hakkında bilgiye ihtiyacım yok fakat

kullanılacak iyi cihazlar ve adresleri
önerdiğiniz yazılım ve paketler

bunlar hakkında elinde dokuman veya bu işle uğraşmış birisi var ise yazarsa memnun olurum.

hackhell ailesine teşekkür ediyorum saygılar.

ArkadaŞim Data Centerdan Bahsedİyorsun Emİnİm Bu İŞİn Ne Kadar Bİlgİ UĞraŞ Tecrube GerektİrdİĞİnİ Bİlİyorsundur ???

KonfÜgrasyona Gerek Yok Bİlİyorun DemİŞsİn De Bu İŞİn İÇİn KaÇ Mb BaĞlantin War ?

Bu İŞler İÇİn Genellİkle Kİralik Hat Kullanilir Leez Line

Fiber İŞİne Gelİnce : IŞin GÖndererek HaberleŞme SaĞlayan İÇİnde İnce Bİr Cam Boru Bulunan 1 Gb BaĞlanti Hizi Destekleyen DÖŞenmesİ Oldukca Zor Olan DÖnÜŞlerde We Kivrimlarda Sorun YaŞiyacaĞin Bİr Kablodur... Genelde Hatti Fİberle Çekİp Lan İÇerİsİnde Utp Yada Stc Kablo Kullanilir...

Gereklİ AraÇlara Gelİnce:

Bİr Tane Router A İhtİyacin Olucak !!
Bİr Tane SaĞlam Bİr Swich!!!
Bİr Tane Kalİtelİ Bİ Fire Wall [sakin O Bİr Yazilim Demeyİn Kafayi Yerİm :) ]

Sonra Bİr Tane Dns Server A İhtİyacin Olucak

Sonra Da Tabİkİ Web Server Larin

MÜŞterİ Werİlerİ Önemlİ Bİr Konu Hackİng We Olasi Durumlara KarŞi Yedek Alman Gerekİcek Bİrde Zip Cİhazi Yada Externel Disklere Sahİp Olan Bİr Bİlgİsayar

Emİnİm İstedİĞİm Bu DeĞİl Dİ Dİceksİn Ama Belkİ BİlmedİĞİn Wardir İÇerİsİnden....

:D tş dostum bunları bende biliyorum marka öneri ciddi bilgi istiyorum ben zaten sistem mühendisiyim o yüzden bunlara zaten ihtiyacım yok oke markalar vs gibisinden yazmıştım bu iş trükiyede yeni yayıldığı için deneme yanılma yada yabancı sitelerden değil bizzat deniyen sistemciler vardır önerileri nedir ne almışlar neden memnun kalmışlar onlar hakkında hem ben hem de siz faydalanırsınız oke.

Geri