Fethullahçı Altan’ın ‘Taraf’ı

TraFoo

Banned
Reaction score
0
fetullah2.thumbnail.jpg

Fethullahçı Altan’ın ‘Taraf’ı

Türkiye’nin tarikatlar tarafından nasıl kuşatıldığını, aydınların nasıl devşirildiğini anlamak mı istiyorsunuz? Size en son ve en çarpıcı örnekler olarak Altan kardeşleri verebilirim. Çetin Altan’ın oğullarını… Mehmet Altan-Ahmet Altan’ı…

Çetin Altan, 1960′larda solcuların en parlak popülist yazarıdır. Ben dahil herkes onu büyük bir zevkle okumaktadır. Çetin Altan 1965 yılında Türkiye İşçi Partisi milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir. Adalet Partililer ona TBMM’de saldırdığında nasıl kızdığımı bugün bile hatırlıyorum. Dokunulmazlığının kaldırılmasını, 1971 darbesinden sonra hapse atılmasını…

Çetin Altan’ın Masonluğunu kimse bilmezdi ama solculuğuna herkes şapka çıkartırdı.

Şimdi o suya sabuna dokunmayan yazılar yazıp viskisini yudumluyor. Çetin Altan’a hala saygı duyarım. Çünkü, gerçekten usta bir yazardır. Roman, fıkra, anı dallarında ilginç eserler vermiştir.
Baba, solculuğu tarihe gömdü, liberal kapitalizmin kollarına atıldı ama oğulları; babalarının çok gerisine düştüler. Bugün anlaşılıyor ki Mehmet Altan ile Ahmet Altan tamamen Fethullah Gülen ekibinin denetimine girmişler. Nurcu Fethullah tarikatı, uluslar arası ilişkilerinden aldığı güçle; solcuların oğullarını bile güdebilecek konuma geldi. Bu devşirmede sadece tarikat değil Amerika Birleşik Devletleri de var.

EDEBİYAT KESMEDİ Mİ?
Ahmet Altan’ı 1980′li yıllarda Hürriyet’te çalışırken tanıdım; kibar birisiydi. Onun yönettiği Bir Günün Hikayesi köşesine ara sıra imzasız olarak ben de küçücük yazılar verirdim. Üslubu ve bilgisi orta karar birisiydi. Sonra edebiyata merak sardı; romanlar yazdı. Bir insan nasıl birdenbire roman yazarı olur; onu anlamış değilim. Edebiyat tarihini iyi bilen birisi olarak bu vakanın sadece bize özgü olduğunu söyleyebilirim. Roman yazmak; edebiyatın en üst basamağıdır ama bizde ilginç bir olayı uzun uzun anlatırsanız, roman yazarı oluverirsiniz…

Şimdi Ahmet Altan yazarlığı yeterli bulmamış ki bir gazete çıkarmaya karar vermiş. Taraf adlı bu gazetede, Babıali’ye tarafsızlık ve habercilik dersi verecek imiş. Kendileri bedel ödemişler imiş…

Zaman Gazetesi’ne demeç veren Ahmet Altan’ın yanında Neşe Düzel, Etyen Mahçupyan, Alper Görmüş gibi isimleri bulunduracak imiş. Bunlar, Fethullah tarikatının organizasyonlarında yer alan kişiler. Bunlara bir de ‘Amerika’nın Sesi’ Yasemin Çongar’ı ekleyin… Taraf’ın gerçekten de taraf olduğunu anlarsınız.

Haydi; yine de size ben söyleyeyim Taraf’ın tarafını: Türbancılık altında tarikatçılık, Kürt şovenciliği, Avrupa Birlikçilik ve gizli Amerikancılık… Ve en açık ordu düşmanlığı; Türk düşmanlığı…

O gazeteyi görmeden ne olabileceğini yazarak kahinlik ettiğimi sanmayın… Kadro ve zihniyet tarikatçıların güdümünde olduğuna göre; haklı olduğum ortaya çıkacaktır.

Bedel ödemeye gelince… Ahmet Altan, bir eli yağda bir eli balda olan tiplerdendir. Yanındakiler de öyle. Bedeli ödeyenler, bizleriz ama bunun propagandasını hiç yapmadık, yapmayız da…
Taraf Gazetesi’ni bir kitapevi finanse edecek imiş. Demek ki kitaptan böyle büyük para kazananlar da varmış… Fakat; kadroya bakınca işin gerisinde tarikatçı ekibin bulunduğu hemen anlaşılıyor. Bunlara
Avrupa’dan ve ABD’den müthiş destek geleceği de açık. Kendilerini cemaat olarak göstererek tarikatçılık yapan Fethullahçıların uzandığı son nokta işte burası…

Çetin Altan’ın diğer oğlu profesörlük makamına yükselen Mehmet Altan; Ahmet’ten çok önce Fethullahçı kesime iltica etti. Mehmet; Uzan’ların elinden alınıp Fethullahçılara satılan Star Gazetesi’ne başyazar yapıldı. Tıpkı, TMSF’nin eline geçirilen Sabah’a yeminli ordu düşmanı Nazlı Ilıcak’ın tayin edilmesi gibi… Çetin Altan’ın Fethullahçı oğlu Mehmet, Star’da Türk milletine, Türk ordusuna, CHP’ye vurup duruyor… İşin acı yönü şu: Bu ekip; Amerikan emperyalizmine hizmet ederken, kendilerini demokrasi mücadelesi veriyormuş gibi gösteriyor.

‘Egemenlik Allah’ındır. Demokrasi amaç değil araçtır!’ diyenlerle kol kola girenlerin demokrat olduğuna inanırsanız; Altan kardeşlere de inanabilirsiniz…

Ve onların tarafında olursunuz…

Fethullahçı Altan’ın ‘Taraf’ı Rıza Zelyut (Güneş Gazetesi) — Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesi Rıza Zelyut (Güneş Gazetesi)

Taraf gazetesinde Kurtuluş Savaşı diye bir savaş olmamıştır diye bir yazı okuduğumdan beri ne zaman ismini duysam midem bulanıyor.

Adamlar resmen dalga geçiyor kafa buluyor bizimle.Tek amaçları ülkeyi parçalamak.Tarih tekerrürden ibaret .Eskisinin damat ferit paşası şimdikinin fethullah güleni

Ya birader seninde bir tane konun f.Gülen'e karşıtlık olmasın bune gıybet bune haset.
Birde içinden nasıl böbürleniyorsun haklıyım diye.İftira ediyorlar sizde oyunlarına alet oluyorsunuz bizim tarihimiz böyle geçti yenisi olunca ne farkı oluyor.Anlatıyorum tarihi e haklısın diyorsun ama f.Gülen deyince ama olurmu onu Allah yaratmadı yanlışlıkla dünyaya geldi görüntüsü veriyorsunuz.
Bakın emin olmadığım konularda konuşmam oyuna geliyorsunuz.
Mesela bakın İskender Evrenesoğluna bir tane medya grubu onunla uğraşıyormu uğraşmaz çünkü zaten onun öyle yapması onların işine geliyor.Zaten bu bizden diyor.
Ama f.Gülen gibi Ehl-i Sünnet inançlı birilerini her zaman karalarlar bakın tüm PEygamberlere Tüüm Elçilere Tüm Alimlere hep böyle olmuştur.
Daha en son 13.Yüzyıl elçisi Bedüizzaman'a yapıldu ve hala bir kısım medya devam ediyor.

Bu söylediklerim benim görüşlerim değildir Ehl-i Sünnettir gerekli ayet ve hadisler koyabilirim.
Peygamberimiz Hz.Mehdi(as) da bu dönem yapılacaktır bunlar normal şeyler hazırlıklı olun diyor.
Peygambere inanıyorum ama sözlerine inanmıyorum olmaz.
Hz.İsa(as) birkaç yıl içinde geldiğinde ne diyeceğiz.f.Gülen ile gerçeği aktardığında bir kısımımız rezil olacaktır.Hadi sıkıysa Hz.isa(as) da yanlış biliyor deyin.Vahiy ile yürüyen oturan insana ses çıkarın bakalım.Allah fitil fitil hesap sorar ama umarız bizi doğru yola iletir.

Çok net söylüyorum bakın çok net Allah uğrunda savaşanların yani dostlarının mutlak intikamını alır ve inşaAllah bende bilmeden onun dostuna bulaşmamışımdır.
Hz.Mehdi(as) Müslümanlar tarafında yanlış bilinecek ve taşlanacaktır onun için din adamlarında kötü anlamda uzak duruyorum yarın birgün adam HZMEhdi çıkar içim içimi yer sonra tüm hayat boyunca.

Onun için dikkatli olun.
He ayet ve hadislere inanmazsınız yani o anlamda o zaman günaha girmemek için hiç bulaşmayın ne iyi deyin ne kötü.Bu nedenle ne guybet ne iftira etmiş olursunuz.Bu yük kalkar boynunuzdan.

Fetullah Gülen'le uğraşın siz. Karalama politikasından başka bir şey bilmezsiniz.
Sorsan şimdi fiziği sana okullarda öğretildiği kadar biliyorsun ve fizikteki bir konu üzerinde bu konuya yıllarını vermiş bir profesörle konuyu hiç araştırmadan tartışır mısın? diye.
Hayır diye cevap verirler. Ama profesörü tutupta bunun görüşünden birisi karalasın. Bak gör o zaman hepsi birden fizik profesörü olup çıkar. Burdaki profesörümüz:F.Gülen, konumuz: din.

Aramızda hicri takvimden haberi olmayan insanlar gidipte ona bu konuda laf atabiliyor. Ne günlere kaldık!

Adamla (TraFoo) değil de yazılanlar ile ilgili yorum yapsanız ya hangisi yanlış, yada yanlışı var mı ?

Ahmet Altan,Engin Ardıç,Orhan Pamuk gibi satılık fetocular yok olmaya mahkumlar.Ahmet altanın altında Audi Q7 jip var,Beşiktaş'ta trafikte denk geldi.Gerisini siz düşünün!Bu paralar kuzulardan akıyor..Daha siz savunun bunları 10 sene sonra aç kalacaksınız!gerçi farketmez size..nerde cukka orda siz!daha dün çillerciydiniz,sonra mesut yılmaz!

Geri