SickDreTh
Altın Üye
- Katılım
- 20 Haz 2006
- Mesajlar
- 12,449
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Ferdi Tayfur, teknoloji müziğin ruhunu aldı diyor.
'Sen de mi Leyla', 'Geçen Yıl', 'İçim Yanar', 'Sabahçı Kahvesi', 'Ben de Özledim', 'Nisan Yağmuru', 'Derbeder', 'Huzurum Kalmadı', 'Sevda Yelleri' ve daha nice şarkının sahibi usta sanatçı Ferdi Tayfur, bugüne kadar hep halkın sesi olarak şarkılar üretti. Sadece besteleri ve yorumuyla değil, çektiği filmler, oynadığı diziler ve yazdığı romanlarla da üretmeye devam ediyor. Tayfur, müzik sektörünün geldiği noktayı ve romanlarını Vizyon dergisine anlattı.
ŞÖHRET KISITLAR
* Hiç şöhretten vazgeçip sıradan bir vatandaş olmayı düşündünüz mü? Keşke mektepli olaydım da Ferdi Tayfur olmasaydım. Şöhret yerine okumayı ve kariyer sahibi olmayı daha çok isterdim.
* Şöhret, rahat bir yaşama paralel olarak huzursuzluğu ve mutsuzluğu da beraberinde getiriyor mu sizce? Zaman zaman getiriyor! Şöhret olmanın avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Tanınmış olmak hoş bir duygu, sevilmek güzel bir şey. Ama ünlü olmak yaşamımızı kısıtlar.
* Teknolojinin gelişmesiyle müzik sektöründe ciddi değişimler yaşandı. Stüdyolarda 'mucizeler' yaratılabiliyor. Bu değişimi siz nasıl yorumluyorsunuz? Bu değişim, duyguları çok daha geri plana çekti bence. Müzikle anlatılan duygu, yorumcunun müziğe kattığı duygu bitiyor. Daha mükemmel eserler ortaya koymak adına maalesef duygular teknolojiye kurban ediliyor. Teknoloji sayesinde hızlı ve bilinçsiz bir tüketim de yaygınlaştı. Müzik alanında seri üretime geçildi. Bir konfeksiyon atölyesinde üretilmiş bir kıyafetle usta bir terzinin elinden çıkan kıyafet nasıl ki bir olmuyorsa, duygusuz yapılan müzik ve duyguyla yapılan müzik de bir olmuyor.
* 'Şekerci Çırağı' ve 'Yağmur Durunca' adlı romanlarınızı yayınlatmanız nasıl gerçekleşti? Her iki kitabım da Berfin/Kora Yayınları tarafından basıldı. Yayınevinin sahibiyle tanışmama arkadaşım Ahmet Selçuk İlkan önayak oldu.
YENİ KİTABIM YOLDA
* 'Yağmur Durunca'nın bazı sayfalarında aralıklarla açıklamalarda bulunmuşsunuz. Böyle bir yöntemi denemeye sizi iten sebepler nelerdir? Kitabın ortasında okura "Bekleyin" diyeni gördünüz mü hiç? Görmediyseniz, görün diyorum. Yani farklılık yaratmak için. Ben okura diyorum ki; "Durun biraz, çok hızlı gidiyorsunuz." Şimdi de yeni kitabımı bitirmek üzereyim ve adını da 'Bir Zamanlar Ağaçtım' koydum. Ayrıca Şükrü Avşar da ilk kitabım olan 'Şekerci Çırağı'nı bir sinema filmi yapmayı düşünüyor.
Sabah