Fener'in Sorunu Orta Sahada!!!

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi
S

SiR ReaLiST

Guest
56_192x260.jpg

Fenerbahçe geçen hafta hem farklı Bursa galibiyeti hem de rakiplerinin hepsinin puan kayıplarıyla Eskişehir'e moralli gitti. Ama yaklaşık 70 dakika 10 kişi oynayan rakibi karşısında 2 puan kaybetti. Hem de rakip sayısal eksikliğe düştüğünde skor avantajına geçmesine rağmen. Eskişehir'de eksik rakip karşısında oyuna hükmedememeleri ve ciddi kale önü tehlikeleri yaşamaları benim için sürpriz olmadı. Çünkü sezon öncesinden beri her Fenerbahçe analizinde 'Bu orta saha ile başarı ve istikrar gelmesi mümkün değil' teşhisime inancım tamdı.

Aragones'in kadro yüzünden düştüğü çaresizliğe hak veriyorum. Ama öyle bir ciddi hatada ısrar ediyor ki hak vermem mümkün değil. Semih gibi golcü, asistçi ve sırtı kaleye dönük oynamayı bilen tipik bir nokta santrforu orta saha formatında görevlendiriyor. Böylece çok önemli bir hücum silahı hem zihinsel hem fiziksel olarak tükeniyor. Semih'e benzer yapıda birkaç örnek vereyim. Nobre, Hakan Şükür, İbrahimoviç'in orta sahada oynamaları eşyanın tabiatına aykırı.

Bir de üzerinde çok konuşulan bir konu var. Fenerbahçe defans bloğu herkes tarafından eleştiriliyor. Hepsinde bir düşüş olduğu doğru ama esas sorun orta sahadan kaynaklanıyor. Bu bölgedeki oyuncular aralarında organize olamazsa çok top kaybederse en önemlisi de karşı ataklarda gerideki arkadaşlarıyla yakınlaşıp iyi pres yapamazsa, defans bloğunun işi iyice zorlaşır.

Kaynak : Sabah

bakıyorum arsenaL maçının muhtemeL kadrosuna..
MaLdonado-SeLçuk-Kazım-Uğur..
4 orta saha hangisi iş yapacak acaba?
BunLarın yanına ek oLarak Deivid,Emre gibi yıLdızLarınızı* da ekLeseniz yani arsenaL'e karşı 13 kişi oynasanız (orta saha 6 kişi) yine de yapacakLarı şey koca bi 0'dır..

Şu takımın orta sahası ALex de Souza'dan ibarettir..

BunLarın yanına ek oLarak Deivid,Emre gibi yıLdızLarınızı* da ekLeseniz yani arsenaL'e karşı 13 kişi oynasanız (orta saha 6 kişi) yine de yapacakLarı şey koca bi 0'dır..

Çok doğru bir tespit....

gecen sezon bu 4 Lü
tek tek oLarak kac kez iLk 11 de maca cıktı
maLdonado:3-5 mac
SeLcuk:3-5 mac
Kazım:6-7 mac
Ugur :8-10 mac

gecen sezon kuLübede oturan adamLar
bu sezon wazgeciLmes oLdu
tabiki iyi futboL ve başarı geLmes...

deivid dışında katılıyorum..

adam yeni yeni iileşiyor ve dönüşü güsel olcak.. inanıyorum

ılk yaRı sonun da transfer sart aurelıo gbı oyuncunun eksıklıgını selcuk maLdonado dolduramıyor ... iyi bır transfer sarttt gfb yoksa ılk 4 e bıLe girmek zor ....

Alexde gidince bakalım orta sahayı kimle kurucak bilginlemi tümerlemi wedersonlamı josicoylamı

bir müsibet bin nasihattan iyidir demişLer
aziz bey görsün bakaLım kendi egoLarı uğruna takımı ne haLe getirdiğini beLki anLar çekip gitmesi gerektiğini

Maçta aLex oynarsa GaLatasaray aLex' önLemi Mehmet topaL La aLıcak ki topLarı aLex üzerinden oynayan Fener'in atakLarı kesiLicek ..Eger aLex oynamazsa zaten Fener'in orta sahası hakkında yorum yapmaya gerek yok :goz:
--
Ama Fener'in orta sahası hakkında tek bir görüş birLigi var oda MaLdonado,SeLcuk,Emre gibi adamLar Geçen sene çeyrek finaL oynamış bu takıma yakışmıyor..

Geri