Fener'de harcanan yıldız isimler...

reavenn

qяσηι¢ υуυz
Reaction score
0
İnandığım iki şey var: Aynaya baktığımda gördüğüm,
Ünlü futbolcuları milyon eurolar ödeyerek transfer eden F.Bahçe, aynı futbolcuları adeta sudan ucuza kapının önüne koyuyor.

Ortega, Anelka, Hooijdonk, Revivo, Rapaiç, Kezman, Appiah gibi ünlü futbolcuları milyon Euro'lar ödeyerek transfer eden F.Bahçe, gönderdiği oyuncuların büyük bölümünden bonservis bedeli alamıyor.

Süper Lig'de futbolcu transferine en çok para yatıran kulüplerden biri hiç şüphesiz ki Fenerbahçe. Özellikle Aziz Yıldırım'ın başkanlık koltuğuna oturduğu 1998 yılından beri neredeyse her sezon dünya çapında bir yıldızı kadrosuna katan Sarı-Lacivertlilerin futbolculara ödediği bonservis bedelleri ise dudak uçuklatan cinsten.

Ortega, Anelka, Hooijdonk, Revivo, Rapaiç, Kezman, Appiah gibi ünlü futbolcuları milyon Euro'lar ödeyerek transfer eden F.Bahçe, buna karşılık gönderdiği oyuncuların büyük bölümünden bonservis bedeli alamıyor. Son olarak 8'er milyon Euro ödediği futbolculardan Kezman'ı PSG'ye kiralık gönderen Fenerbahçe, Appiah'ı da FIFA kararıyla serbest bırakmak zorunda kaldı.

FENERBAHÇE'DEN BEDELSİZ GİDEN BAZI FUTBOLCULAR

Kezman: Atletico Madrid'den 8 milyon Euro'ya transfer edildi. PSG'ye kiralandı.

Appiah: Juventus'tan 8 milyon Euro'ya alındı. FIFA kararıyla serbest bırakıldı.

Aurelio: Trabzonspor'dan alındı. 5 yılın ardından geçtiğimiz sezon sonunda Real Betis'le anlaştı.

Tuncay: Sakaryaspor'dan genç yaşında geldi. Middlesbrough'ya bedelsiz gitti.

Hooijdonk: Feyenoord'dan 1 milyon dolar bedelle geldi. Sözleşmesi bitince Nac Breda'ya gitti.

Luciano: Corinthians'tan 3 yıllık 6 milyon dolara kiralandı. Sakatlığından ötürü sözleşmesi feshedildi.

Rebrov: Tottenham'dan 2,7 milyon dolar karşılığında kiralandı. Sözleşmesi bitince West Ham'la anlaştı.

Beschastnykh: S.Moskova'dan 800 bin dolara alındı. Kuban Krasnodar'a 250 bin dolara verildi.

Washington: Brezilya'dan 1,5 milyon Euro'ya transfer edildi. Sağlık sorunları yüzünden sözleşmesi feshedildi.

Rapaiç: Perugia'dan 6 milyon Euro'ya alındı. Sözleşmesi karşılıklı feshedilince Hajduk Split ile anlaştı.

Revivo: Celta Vigo'dan 6,6 milyon Euro'ya transfer edildi. Sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi.

Andersson: 6 milyon Euro'ya Bologna'dan alındı. Garda BK'ya bonservis bedelsiz gitti.

Mirkoviç: Juventus'tan 4 milyon Euro'ya alındı. Partizan'a bonservis bedelsiz gitti.

milliyet

Genelde bizim (Galatasaray) yaptığımız bir şeydi bu üzülerek söylüyorum. Fakat Fenerbahçe'de de bu kadar vukuat olduğunu görünce gerçekten şaşırdım. Yazık olmuş onca paraya...

walla bunların parasını sadece bı adamla çıkarmış görünüyo fenerbahc :D tam olarak hesaplamadım baliçin tam fiyatınıda hatırlayamıyorum ama 20 mlyon dolar cıvarı bı paraya r.madrıde yollandı aynı skılde 3-5 mlyon gıbı bı meblyada j j okochayı yolladık yanı fnr cok adam aldı yolladı ama parasını cıkarmasını hep bildi ;) geln adamların sadece forma satışları paralarını cıkardıı için pek dert edıldııı sölenemes yıne fenrbahce adına tabı bu bnım sahsı fıkrım

Ordaki oyuncuLarın çoğu Fenerbahçeye zarardan çok yarar getirdi.Yani bi şekilde takıma kazandırdıLar.Yani bedeLsiz gitmeLeri Fenerbahçeye zarar getirmedi.Tabi gerçekten zarar getirenLerde wardı (Rebrov,ßeschastnyhk)

Arkadaşlar şimdi bu adamların yaptıkları (görece) iyi şeyler, takıma kaybettirdikleri onca paranın karşılığı mıdır? Yani bu adamlar doğru dürüst bonservis bedelleri karşılığında bir takıma gitselerdi inanılmaz bir şey mi olacaktı? Sizin söylediğiniz aynen buna denk geliyor. Ortada yok yere kaybedilmiş paralar var. Siz tutmuş "ama olsun hak ediyorlar" demeye çalışıyorsunuz. Olması gereken takıma maddi-manevi olabilecek en büyük katkının sağlanmasıdır. Baliç'in yahut Okocha'nın hak ettikleri paralarla diğer takımlara gitmeleri buradaki büyük-küçük maddi-manevi zararlarla alakasızdır. Onlar zaten görevlerini yapmışlardır. Bilmem anlatabildim mi :) Objektif bakalım derim ben.

ahmetcan hacım sende haklısında ben fnrlı olduum için pek objktif bakamam bu konuya :D hayır zaten öyle bı durum war aziz baskan son ana kadar oyuncularından faydalanmaya calısıyo onları bonserwısıyle yada bdawaya gondermy diil elindekilere sahıp cıkmaya calısıyo nıtekım kezman gıdene kadar hep arkasında durdu tuncaya bızden kucuk bı klube gıtme dedı falan ama gıden gıdıyo yapıcak bişey yok

Geri