<<< FenerBahçe'yi Tarif Ediyorum >>>

DaredeviLL

Uşak Gfb
Reaction score
0
rmmgzr.jpg

Sol yanına Atatürk sevgisini al. Sağ yanına birlik ve bütünlüğün ta kendisini. Ara sokaklardan çıkıldıkça, kocaman bir meydana geleceksiniz. Meydanda milyonlarca tek yürek. Karşınızda dağ gibi ülke sevgisi. İşte Fenerbahçe...

* * *
Taraftarını tek başına onurlu yürüyüşe çağıran, çocukluktan kalan en değerli aşk. Mum ışıklarıyla karanlık ülkeyi aydınlatan muhteşem topluluk. Coşkusunu kıskandıran biçimde gösteren bir kitle... Hüzünlerin üzerini örten sevinç yumağı. Tribünlerdeki dalga dalga süzülüş, ipekten şelale. Değeri ölçülmeyen bir yürek hazinesi... Futbolun şah damarı. Allah vergisi bir ihtişam! İşte Fenerbahçe...

* * *
Yüz yıllık tarihin kıyısına varabilmek için, bin yıllık emek vermiş bir kulüp. Efsanelerde yerini kapmış. Ne yaptıysa, taraftarıyla birlikte yapmış. Şarkılı bir masal, en anlamlı gerçek. Ateşlere basarak yürüyen takım ruhu. Kıskandıran asalet... Ayakları zincirlense de, başlar göklerde... İşte Fenerbahçe...

* * *
Onda başkalarında olmayan o kadar çok şey var ki! Kazanırken bile büyük kalmayı başarabilen tek beden, tek ruh. Çocuklarımızın kanını emen yarasalara ışık tutan aşk feneri. Gazete ve televizyonların yatak odalarını açığa çıkaran delikanlı duruş. Şampiyonlukları masanın altında değil, sahanın üstünde arayan er yatağı. Yüreklerdeki Samanyolu... İşte Fenerbahçe...

* * *
Karşısında bilmem kaç ortaklı ihanet holdingleri. Karşısında kalleş ordular. Yağmayı pay edenlerin hepsini bir yumrukta yere seren dev... Alev alev yanan yüreklerin çırası. Sırt sırta çarpışan asker namusu. Bir dilim ekmek, bir yudum su... Sırası geldiğinde her şeyin hesabını soran futbol ordusu. İşte Fenerbahçe...

* * *
"Ben seni annemin beni sevdiği kadar seviyorum" diyen çocukların karanfil perisi. "Kazandığında sevmiyorum seni, kaybettiğinde sevdiğim kadar" diyenlerin tek sevgilisi. Sarı güneş, lacivert okyanus. Bir yürek krallığının altın tacı. Ülkenin her karış toprağına kök salmış, yapraklarını bütün çocuklara açmış, onurlu spor ağacı. İşte Fenerbahçe...

ejzf2a.jpg
Not : ALINTIDIR...

O Stada Hayatımda Bir Kere Olsun Gitmeyi O Kadar İstiyorum Ki...

güzel paylaşım sağol....

Galatasarayli olmak ayricaliktir. Neden mi?
Kuruculari arasinda Sirp, Bulgar bulunan Fransizca ders görülen lisesine ayni
ülkeden maddi destek alan, lakabi (Cim Bom Bom) Isviçre'den ithal olunan ilk
Türk Kulübü oldugu için.
Türkiye 1. Ligi'nin ilk senesi rövans maçinda Fenerbahçe'den 4 gol yiyerek
sampiyonlugu kaybetmelerine karsin, ilk maçta çürük aglari delip geçen gol ile
övünebildikleri için.
353 maçta 470 gol atip, 1.34'lük ortalamaya ulasmis Zeki Riza Sporel'i hiçe
sayarak, kendi krallarini en büyük ilan ettikleri için.
Fenerbahçe'ye karsi 78'e 65 resmi kupalarda, 43'e 19 özel kupalarda, 124'e
103 aralarindaki maçlarda geri olmalarina karsin, "En büyük biziz"
diyebildikleri için.
24 yildir 1. Ligde yer alan Trabzonspor'un istatistiklerini göz ardi ederek,
"Avrupa Fatihi" olduklari için Galatasarayli olmak ayricaliktir.
Neden mi? 13 sene sampiyonluga hasret kalmis bir takim olarak, en fazla 6 sene
bu özlemi çeken Fenerbahçe'ye o dönemde "Acilarin takimi" diyebildikleri için.
Fenerbahçe Stadi'na ses düzeni kuruldugunda isyanlari oynayip, çok karsi
olduklari ses düzeni ile, rakipleri sahaya çikarken "Cenaze Marsi" çaldiklari
için.
Yillar sonra sahip olduklari, hatta klip bile çektikleri kulüp marslarina, kendi
futbolculari bile güldügü için.
Yine, yillar sonra sahip olduklari geçmislerini anlatan bir kitapta yer alan 90
sorunun nerede ise yarisina, Fenerbahçe'yi konu ederek cevap verdikleri için.
Yakin zamana kadar, taraftar sayilarindan sikayetçi olmalaryna karsin,son
yillarda tüm ölenleri Fenerli, doganlari Cim Bomlu (Isviçre'nin Servette
Kulübü'nden alinmistir) kabul ederek rakiplerini yakaladiklari için.
Fenerbahçe'nin "Halkin takimi" olmasini küçümseyerek, kendi aralarynda bile
"Alayli", "Mektepli" diye ayrildiklari için,
Galatasarayli olmak ayricaliktir

Spor böLümünde çok gereksiz yorumLar yapıyorsun HELLBOY_17..OnLardan biride bu , Konu Fenerbahce sevgisiyken böyLe mesajLarLa ortamı geriyorsunuz tartışma cıkıyor sonra banLanınca ŞikAYET böLümüne konu açıyosunuz ben neden banLandım diye ..

Çalışma süper bence eline sagLıq

Geri