Sarı Kanaryalar bir yeniliği daha hayata geçirmeye hazırlanıyor
Sarı-Lacivertli kulüpte futbol A takımından minik takıma kadar tüm yaş kategorilerindeki futbol takımları aynı yerde faaliyet gösterecek.
Bunun için de yönetim Şile yakınlarında çok büyük bir arazi satın aldı. Anadolu yakasındaki arazi aslında aylar önce kulübe kazandırıldı. 3. köprü için de onay çıkınca arazinin değeri şu anda ikiye katlandı. Uzun vadeli yapılan plana göre Samandıra’da bulunan A takım ile Dereağzı ve Fikirtepe’deki alt yapı takımları burada yeni yapılacak olan bölgeye taşınacak. Bu projenin amacı ise alt yapıdan A takıma daha fazla oyuncu çıkarmak. Böylelikle Futbol A takımı dışarıya bağımlı olmaktan kurtulacak. Alt yapıdan oyuncu çıktıkça daha az transfer yapılacak. Böylelikle kulübün parası kasada kalacak. Bunun içinde fiziki yakınlık şart.
EĞİTİM ALACAKLAR
Proje hayata geçtiğinde A takım teknik direktörü, alt yapıdaki oyuncuları daha yakından takip etme fırsatı bulacak. Oyuncular ise A takımı görebilecekleri için artı bir motivasyonla çalışacak ve A takım futbolcularından bir çok temel konu hakkında eğitim alacak.
Bunun dışında tüm takımların hocaları kolaylıkla bir araya gelip hem alt yapı hem de üst yapıyı değerlendirme fırsatı bulacak. Avrupa’da bu projeyi başarıyla gerçekleştiren en önemli kulüp ise Hollanda’nın Ajax takımı. Amsterdam Arena Stadı’nın hemen yakınında bulunan tesisler hem A takım hem de alt yapıya hizmet veriyor. Ajax’ın alt yapısında çıkan ve dünyaca tanınmış bazı oyuncular ise şöyle: Cruyff, Neeskens, Van Basten, Seedorf, Davids, Kluivert, Bergamp, De Boer kardeşler...