Fenerbahçe Tarihi "komikten de öte"

bereketim

New member
Reaction score
0
yıl 1454 fatih sultan mehmet istanbulu fethettikten sonra avrupaya sefer yapmayı planlamaktadır. orduyu toplamak için beyler beyleri ne haber salar
anadolu beylerbeyi ve rumeli beylerbeyi gelen emir doğrultusunda askerleri toplar ve fatihin huzuruna çıkarlar.

yalnız o sıra osmanlı ordusu baya bi büyümüştür. fatih sultan han anadolu ve rumeliden gelen askerleri birbirlerinden ayırmak ister.
ordu hazırlanmaya başlamıştır.

akıncı birliklerini fatih önceden avrupaya yolar.
geriye kalan tımarlı sipahiler ve yeniçeriler toplanmaya başlamıştır. ama fatih han hala anadolu ve rumeli beyliklerinden gelen askerleri ayıramamıştır.
sadrazamlarından birisi ortaya bi düşünce atar.

--"hanum askerleri ayırmak için puşh yaptıralım. anadoludan gelenblere o puşh ları takar ve bölece ayırrız askerleri."

fikir fatihin hoşuna gider, ve bursa beylerbeyine haber salar derki

-- " tiz bana orduları ayırma için 200,000 adet puşh ayarlansın"

bu haber bursa beylerbeyine "fatih sultan han 200,000 tane puşt istiyor." diye gider

Bursa beylerbeyini alır bi düşünce ben 200,000 tane puştu nerden bulurum ama emir fatih ahnın emri. mutlak yapılacak.
Bursa beylerbeyi hemen komşu beyliklere haber salınır fatih sultan han 200,000 tane puşt ister. civarınızda ne kadar pust varsa tiz gönderile....

zorda olsa o eyaletten bu vilayetten 200,000 tane puşt ayarlanır ve sara yaber salınır..
-- "Hanım 200,000 puşt hazır saraya gönderiyorum"

bu haber fatih sultan hana şu şekilde iletilir.
-- "bursada ve çevre illerde 200,000 tane puşt sarayı istilaya geliyor."

fatih sultan han hemen ordunun yönünü bursaya çevirir, fatihin ordusu ve 200,000 puşt ve fatihin ordusu yalova civarlarında karşılaşır ve herşeyin bi yanlış anlaşılma olduğu anlaşılır.

fatih sultan han tekrar orduya istikamet avrupayı gösterir. ama 200,000 puşt vardır başında bunları ne yapsam diye düşünürken bu 200,000 puştun da ordu ile birlikte sefere gelmesine kara verilir. zira 200,000 puşt zinhar başı boş bırakılamaz.

neyse ordu sefere çıkar. önedn giden akıncılar, arkasında mehteran, onun ardında tımarlı sipahiler, yeniçeriler ve 200,000 puşt.....

yeniçeriler olaydan rahatsızdır çünkü arkalarında 200,000 tane puşt vardır. giderler ama giderken 2 adım atıp arkalarına dönbüp bakarlar, 2 adım atıp arkalarına dönbüp bakarlar. (MEŞHUR MEHTERAN EŞLİĞİNDE YENİÇERİ YÜRÜYÜŞÜ)

ve avrupada zafer kazanılır. ordu yurda döner. fatih sultan han bu sefer savaştan sonra geriye kalan bu ortalama 75,000 adet puşt u ne yapacam diye düşünür bunlar asla başşıboş bırakılamaz diye düşünür. ve şu an kadıköy olarak bilinen yere bu geriye kalan 75,000 puştu yerleştirir.

sanırım gerisini biliyorsunuz :D

hop dedik tmm fener e laf atmışsın ama ben beşiktaşlıyım ve kadıköy de yaşıyorum.
ama benim özüm istanbul değil neseki :D

güzeldi.

Bende diyorum bu kadar puşt nerden gelmiş kadınköy e... :D İYi öğrenmiş olduk..

soy agacını arastır derım belkı kadıkoyden oturan deden ninen wardı işte ben buna koparım zuhahahahahahaha

Bakıyorum Kadıköydekiler birilerine çektirmiş. Ne yapmış olabilirler acaba? Ya da soruyu değiştirelim, Kadıköylülerim altında kalmak nasıl bir his?

pfff.. hiç komik deildi.. cidden sıkıldım okurken

Bence de kötüydü. Bir de fıkra diye yazmışsın.

Bende hiç gülmedim seviyesizceydi bence !!!

ben bunu ipne (tarlasında çalışan yaşça askeri yaşı geçmiş) die biliyordum...ipne kelimesi bursaya gidene kadar b.ne oluyo die...gerisi malum

bence konu kapatılsın çok saçma ve hakaret war sağdece fenerlilere değil türklere hakaret war kadıköy de oturan gs li bjk li binlerce farklı takımdan insna war ama sen resmen türklere de hakaret etmiş sayılıyorsun konu kilit lütfen bence berbat hatta üyeye de ceza verilmeli benim düşüncem bu

hadi yaaa baya baya komik fenerli olmadığım için mutluyum :D:D

Geri