Fenerbahçe, derbi zaferini sultanlar gibi kutladı!

eiffel

Forumun Kulesi
Reaction score
0
Her insan büyük bir alemdir.İnsan düşünceden ibare
Fenerbahçe, derbi zaferini sultanlar gibi kutladı

Kadıköy'de 9 yıldır yendiği rakibini 10. kez devirerek müthiş bir seri yakalayan Sarı-Lacivertliler, aradaki puan farkını da 5'e çıkardı. Galatasaray'a neredeyse pozisyon bile vermeden derbiden zaferle ayrılan Fenerbahçe'nin dünkü idmanına futbolcuların ilginç galibiyet kutlaması damgasını vurdu. Ligin başından bu yana maçın adamı seçilen futbolculara yapılan kutlama, bu kez kaptan Alex için daha önce görülmemiş bir organizasyonla gerçekleştirildi.

Saha içinde antrenman malzemeleriyle sembolik olarak tahtı andıran ve madalya kürsüsünün yer aldığı bir platform oluşturuldu. Teknik heyet tarafından maçın adamı seçilen Alex, birincilik kürsüsüne otururken, antrenör Roland Koch, Brezilyalı futbolcuya padişah kavuğu giydirdi. Daha sonra Alex'in bir yanına önce Güiza, sonra da Roberto Carlos oturdu. Koch, bu futbolculara da birer kaval verdi. Üç futbolcu, bir kâse içindeki şekerleri önlerinden sırayla geçen futbolculara dağıttı. Güiza ve Roberto Carlos'un, futbolcuların geçişinden önce ellerindeki kavalı çalması neşeli görüntüler oluşturdu. Bu sırada yardımcı antrenör Ayhan Tumani'nin elindeki zurna da dikkat çekti. Kutlama aynı zamanda esprilere de sahne oldu. Vederson, üç futbolcunun önünde eğilerek yere kapanırken, Semih dilenci taklidi yaparak şeker istedi. Selçuk ise Alex'in elini öptü. Kahkahaların havada uçuştuğu idmanda belki de son yılların en renkli görüntüleri izlendi.

Yenilen tek gole şınav cezası

Galatasaray galibiyetiyle lig liderliğini sağlama alan Fenerbahçe, 11. haftada Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Can Bartu Tesisleri'nde neşeli geçen 1,5 saat süren bir çalışma yapıldı. Derbide forma giyen futbolculara dinlenmeye yönelik program uygulanırken hafif sakatlığı bulunan Lugano, tedavisi süren Deivid ve sakatlığı bulunan Önder idmana katılmadı.

Futbolcular, antrenmana başlamadan önce, Galatasaray karşısında yenilen bir gol için ceza şınavı çekti. Teknik heyetin futbolcularla yaptığı toplantıda Teknik Direktör Daum'un, Galatasaray karşısındaki mücadelenin iyi olduğunu, ancak sergilenen futboldan memnun olmadığını ifade ettiği bildirildi. Alman teknik adamın, "İstediğimiz gibi pas yapamadık. En beğendiğim şeylerden birisi Güiza'nın attığı golden sonra kenara gelerek Semih'e sarılmasıydı. Bu, hepinize örnek olmalı." şeklinde ifadeler kullandığı öğrenildi.

Futbolcuların sadece kafalarını değiştirdim!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Sarı-Lacivertli ekipte yaptığı en büyük hamlenin futbolcuların kafasını değiştirmek olduğunu söyledi.

Alman teknik adam, bu sezonki başarının sırrını da şöyle açıkladı: "Geçen yıl takımı çalıştıran Aragones büyük bir hoca. Ben onun kadar olamam. Aragones'ten sonra Fenerbahçe'ye geldiğimde ne teknik ne de taktik değişiklik yaptım. Sadece kafaları değiştirdim. İşin özeti bu."

Colin Kazım örneğinden yola çıkarak takımı nasıl bu hale getirdiğini anlatan Daum, "Kazım ben geldiğimde kafası öne eğik, morali bozuk, soyunma odasında oturuyordu. Owna sen insanlara bir adım at, insanlar sana gelir, dedim. Aynı zamanda bu duyguyu bütün takıma aşıladım." dedi. Alman çalıştırıcı, Galatasaray'da çalışıp çalışmayacağı yönündeki bir soruya da şu karşılığı verdi: "Galatasaraylı yöneticiler Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin iyi dostlarım. Ancak Galatasaray'da çalışmam. Fenerbahçe camiası bana hep daha yakın oldu."

Güiza'ya derbi öncesi 'hazır ol' talimatı verdiğini ifade eden Daum, İspanyol futbolcunun 18 kişilik kadroya girmeyi bile tahmin etmediğini aktardı. Semih'e de değinen tecrübeli hoca, "Her gittiğim takımda Semih'i görmek isterim. Hatta yönetimden 5 yıllık mukavele imzalamalarını isterim. Çünkü o, tam bir sistem oyuncusu." değerlendirmesinde bulundu.

Saracoğlu'na kapama kavgacılara ceza yolda

Yılın derbisine damga vuran üç kavgacı, Arda, Cristian ve Bilica, PFDK'ya sevk edildi. Derbinin temsilcileri Mehmet Haluk Gözen ve Kemal Özbek, maç öncesi yaşanan kavgayı, raporlarına taşıdı. Isınma hareketleri sırasında Arda ile Cristian arasında başlayan, Bilica'nın da katılımıyla daha da büyüyen olaylar, temsilcilerin gözünden kaçmadı. Bu raporları inceleyen Hukuk Kurulu da üç futbolcunun da PFDK'ya sevkine karar verdi. Yine maç öncesi yardımcı hakem Tarık Ongun'un kafasının yarılması, Keita'nın yüzünde patlayan pet su şişesi, sahaya atılan diğer yabancı maddeler F.Bahçe'ye pahalıya mal olacak. Normal şartlarda Şükrü Saracoğlu'nun en az bir maç kapatılması gerekiyor. Ancak federasyon, bu tür saha kapatmalarının cezadan çok ödül gibi olduğunu düşündüğünden, seyircisiz oynamaya daha sıcak bakıyor.

SARVAN: GEZER kendi insiyatifini kullandı

MHK Başkanı Oğuz Sarvan, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde yardımcı hakem Tarık Ongun'un başından yaralanmasının ardından maçın hakemi Bünyamin Gezer'in karşılaşmanın başlatılmasında ve oynanmasında kişisel inisiyatifini kullandığını belirtti. Oyun Kuralları Kitabı'nın ilgili maddesinin, maçın başlatılması ve devam etmesi yetkisini tamamen hakeme verdiğini vurgulayan Sarvan, Gezer'in de bu yetki çerçevesinde maçın başlatılması kararı verdiğini ve kendisine hiçbir kuruldan herhangi bir telkinde bulunulmadığını söyledi.

Emre'den Baros'a 'geçmiş olsun' mesajı

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin 53. saniyesinde sakatlanarak oyundan çıkan Milan Baros'un sakatlandığı pozisyonda yer alan Sarı-Lacivertli futbolcu Emre Belözoğlu, yaşanan bu sakatlıktan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Maçtan sonra Baros'u ziyaret ettiği öğrenilen Emre, "Top, Baros'un ayağındayken ben de onun önünü kesmek için hareket etmiştim. Bu arada sakatlık oldu. Aslında benim herhangi bir darbem söz konusu değil. Sakatlanmış olması çok üzücü. Kendisini aradım, bir an evvel sahalara dönmesini temenni ettim." diye konuştu. Bu arada Fenerbahçe Kulübü, internet sitesi aracılığı ile Baros'a "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.

Kanarya, Aslan'dan 10 km fazla koşmuş

Zirve yarışına yön veren derbiyi 3-1 kazanan F.Bahçeli futbolcuların koşarak sonuca ulaştıkları ortaya çıktı. Sarı-Lacivertli futbolcular, dev maçta 85,5 kilometre mesafe kat ederken, Sarı-Kırmızılı oyuncular ise rakibinden 10,3 kilometre az koşarak 75,2 kilometrede kaldı. Derbide 90 dakika boyunca sahada en çok koşan futbolcu 9,164 metre ile Fenerbahçeli Emre Belözoğlu oldu. G.Saray'ın en mücadeleci ismi ise 7,948 metre kat eden Mustafa Sarp'tı. Sarı-Lacivertli takımda en çok mesafe kat eden 5. oyuncu olan Gökhan Gönül bile 8,014 metre ile Mustafa Sarp'ı geride bıraktı. İngiltere'deki bir derbide ise en koşan futbolcu yaklaşık 12-13 bin metreyi görüyor.

KAYNAK

Alex'e hiç yakışmamış o kavuk.

Alex'e hiç yakışmamış o kavuk.

Dai hani maçtan sonra görüşecektik...Gelmedin ziyaretime :goz:

Ayrıca Alex e haksızlık etmeyin,biz bu memlekette ne adamlara ne payeler verdik...Alex e değil kavuk, FB Cumhuriyetinin reisi cumhuru ol desek yeridir :):)

KRaLex'e kavukta yakışır taht da . . .

Küçük takımların dev adamı Alex De Souza.

Bayılıyorum bu lafa:D

Alex ime krallık pek de yakıştı

Geri